Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Prawdziwe przyśpieszenie iPhone

• This topic is locked This topic is locked
54 replies to this topic

#26 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 June 2010 - 20:15

Co to zmienia, skoro np. kompas uaktywnia się po sekundzie i właśnie tyle trwa animacja? Zwykłe złudzenie a nie przyśpieszenie.

#27 Kvczor

Kvczor
  • 1468 posts

Posted 24 June 2010 - 20:20

Ja chętnie u siebie przetestuję, bo tak na filmiku to trudno ocenić.

#28 wlop

wlop
  • 19 posts
  • SkądWrocław

Posted 24 June 2010 - 20:27

Zgadzam się z Davvido. Ta cwiartka sekundy animacji przy otwieraniu aplikacji jest dla mnie w sam raz (i mam wrazenie, że 4 robi to zgrabniej niż poprzednie wersje) Irytuje mnie natomiast, że nastepną sekundę muszę czekać, żeby ona skompletowała i wyświetliła dane - szcególnie irytujące przy otwieraniu kontaktów i nie wiedzieć czemu zegara (strona budzika) (3G)

#29 borsuk1

borsuk1
  • 1450 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 June 2010 - 20:38

Rozumiem, że jest to testowane na 3GS? Porównując z moim z animacjami - zero różnicy jak dla mnie. w 3G pewnie też nie będzie różnicy z czy bez animacji.

#30 kobus

kobus
  • 787 posts
  • SkądKoźmin Wlkp.

Posted 24 June 2010 - 20:38

no stary :) smiga pieknie! :) daj jakies namiary co trzeba zrobic :)))) bo denerwuje mnie np czekanie kilka sek zanim mi sie ustawienia wlacza

#31 Czareq

Czareq
  • 26 posts
  • SkądZabrze

Posted 24 June 2010 - 20:55

@andrzejek - to teraz jeśli możesz, wrzuć jakiegoś tutka, jakies info, cokolwiek - ew. prv ;) aaa i mam pytanie jak nazywa się ten program, co przeciągamy palcem u góry ekranu i od razu mamy podstawowe ustawienia itp? :) (i żeby tak samo wygladal? - dawno temu miałem, ale wygladal obrzydliwie;) i sorry za offtop.

#32 igor791

igor791
  • 108 posts
  • Skądwarszawa

Posted 24 June 2010 - 20:57

dawaj jakis link i toturial andrzejek :))

#33 Paweł Hać

Paweł Hać

iMagazine.pl Team

• 3177 posts

Posted 24 June 2010 - 21:04

A mnie to przypomina Symbiana s60v3, tam na czystym systemie niektóre aplikacje dokładnie tak się włączały - natychmiast po kliknięciu, ale aby można było coś robić potrzeba było sekundy-dwóch. Apple zamaskowało ten proces uruchamiania aplikacji animacją - po co to psuć? Nie wydaje się mi to specjalnie potrzebnym zabiegiem, zostaję przy standardowym, niczym nie modyfikowanym sofcie.

#34 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1084 posts
  • SkądPleszew, Poland

Posted 24 June 2010 - 22:54

Czekamy na Tutka i linka :) Już się grzeje ! na 3G się przyda panowie :D

#35 romanosiawo

romanosiawo
  • 18 posts

Posted 25 June 2010 - 06:33

Recently updates to IoS4 and noticed I installed things from Cydia and something came in Settings. DISPLAYCONTROLLER.
Any one noticed that and what dos it do ?
Any way to remove it if it does nothing?

Ja mam to w ustawieniach , więc myśle że to po prostu po
update cydii się wgrywa automatycznie lol
O a napisał że nic nie robi ten displaycontroller bo
w ios 4.0 faktycznie niedziala, na 3.1.2/3.1.3 dziala tak jak na filmiku autora postu hah

#36 robgrab

robgrab
  • 1384 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 June 2010 - 06:55

Generalnie to animacje przejsc miedzy menu i inne robi procesor graficzny i sa one tez po to zeby uniknac zamyslenia telefonu gdy procesor uruchamia aplikacje i nic sie nie dzieje to my widzimy ladna animacje.

#37 okonez13

okonez13
  • 179 posts

Posted 26 June 2010 - 08:15

Mysle ze animacja tez zwalnia w jakis sposob ladowanie aplikacji...najlepiej byloby przetestowac jego skutecznosc na iPodzie 1G albo iPhonie 2G/3G:P tam (jesli to dziala) bedzie widac roznice....Zreszta...dla samej zmiany w interfejsie jest to ciekawy pomysl...Niektorzy wolą prostote.

#38 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 June 2010 - 10:59

Aplikacja pojawi się momentalnie, ale uaktywni się po czasie, więc nie rozumiem jaki jest sens tego "przyśpieszania".

#39 iKrawiec

iKrawiec
  • 1152 posts
  • Skąd/root

Posted 26 June 2010 - 13:45

Sens jest taki, że np. u mnie po zrobieni jb i zainstalowaniu wielu aplikacji działających w tle, ale dla mnie potrzebnych(winterboard, sbsettings, activator, smartscreen, backgrounder, five icon dock, spring jumbs) animacje te nie działały już w 100% płynnie. Denerwowało mnie to i nie wyglądało estetycznie. Postanowiłem się więc ich pozbyć. Teraz pracuje jeszcze nad czymś innym. A mianowicie stworzenie innych animacji. Ładniejszych i płynniej działających. Pokazówkę do Saurika już wysłałem. Może za niedługo pojawi się w cydii...

#40 borsuk1

borsuk1
  • 1450 posts
  • SkądWarszawa

Posted 26 June 2010 - 14:08

@andrzejek a jak będzie wyglądała ta animacja, zę będzie lepsza i płynniejsza? Już nie przesadzajmy oO Po włączeniu aplikacji chcesz aby ikonka skakała jak w Macu i było jakieś wkręcanie okna plus ekstra dźwięki? W sumie Davvido ma co do tego rację.

#41 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 27 June 2010 - 14:01

Ja na swoim 2G użyłem do tego DisplayController, włączyłem opcje "Override Animations", dzięki temu nie mam animacji, i w przypadku działania w tle jakieś aplikacji przyspiesza mi wejście do niej, czyli np. mam Ustawienia i nie muszę czekać aż animacja przeleci, tylko od razu wskakują mi wcześnie załadowane Ustawienia.

Bez Backgroundera i aplikacji w tle nie działa to dobrze, fakt aplikacja włącza się bez animacji, ale za to mamy wydłużony czas załadowania jej.

#42 brachu

brachu
  • 83 posts

Posted 27 June 2010 - 14:37

Witam. Ja wyszukalem gdzieś w sieci inny sposób na przyspieszenie 3G z softem iOS4 . Mianowicie zrobilem 2 no może 3 hard resety : należy przytrzymać jednocześnie klawisze POWER i HOME przez około 10 sekund. Po tym czasie iPhone powinien się zresetować i działać poprawnie. Zrobiłem tak 3 razy pod rząd i jak na moje oko iphone działa o niebo lepiej .

#43 Kvczor

Kvczor
  • 1468 posts

Posted 27 June 2010 - 15:05

W Cydii nie widzę tego DisplayController, w jakim to źródle jest?

#44 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 27 June 2010 - 17:58

Bo to jest chyba instalowane w raz z Backgrounder bądź Circuitous, nie wiem dokładnie z czym bo po aktualizacji w Cydii mi się pojawiło, a było ich z 5.

#45 ed00c

ed00c
  • 2404 posts
  • SkądKostrzyn Wlkp.

Posted 27 June 2010 - 20:54

Też mi się wydaje, że DisplayController leci wraz z nowym Circuitous'em. Mogli by już dać jakiś update, bo nowy Cirt zjada więcej RAMu ;/. Co do tematu to, to "przyśpieszenie" nie jest jakieś super. Ot co, wyrzucić animację =/= przyśpieszyć start aplikacji, gdyż ta animacja tylko maskowała ten proces, zwykłe placebo ;). Jedynie fajnie jest, gdy animację usuniemy podczas przełączania się między zminimalizowanymi programami, bo na dłuższa metę było to dość uciążliwe. pozdrawiam, ed00c

#46 arkrider

arkrider
  • 166 posts
  • SkądWarszawa

Posted 28 June 2010 - 23:25

dokładnie, DisplayController instaluje się wraz z nowym Circuitous'em i można wyłączyć te animacje. mi one osobiście podobają się, ale tak jak mówi ed00c, dobre by wyłączenie animacji podczas przełączania się między zminimalizowanymi programami ;)

#47 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 posts
  • SkądEarth

Posted 29 June 2010 - 13:20

co do animacji właśnie , można animacje z ios 4 ikon dać do 3.1.2 np? czy 3.1.3 ? zeby się tak pojawiały ikony i znikały po naciśnięciu home ?

#48 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1084 posts
  • SkądPleszew, Poland

Posted 30 June 2010 - 12:06

No to biore się za instalowanie Circuitous :))) Dzięki chłopaki ! na 3G to pomoże :D

#49 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 30 June 2010 - 15:56

Ja jednak rezygnuję z DisplayController, mnie tam te animacji nie przeszkadzają. Bez nich system wygląda na totalnie okrojony i do tego nie działa to zbytnio dobrze.

#50 KubaAXE

KubaAXE
  • 81 posts
  • SkądChicago / Kraków

Posted 08 August 2010 - 18:58

Mi tam to pomoga :) Dużo się szybciej wszystko włącza kalkulator, pogoda czy coś w w mniej niż sekundę jest już gotowe ...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users