Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 4 już do pobrania dla iPhone i iPodów touch

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
484 odpowiedzi w tym temacie

#276 kleskus

kleskus
  • 821 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 11:51

Spróbuj w DFU.

#277 eviltomek

eviltomek
  • 780 postów
  • SkądDębica

Napisano 22 czerwca 2010 - 11:52

Zrobilem JB na moim 3G teraz sciagam ultrasnow

#278 tomciopaluch123

tomciopaluch123
  • 988 postów
  • SkądEarth

Napisano 22 czerwca 2010 - 11:55

mam pytanie czy iOS 4 oficijalny z wczoraj chodzi szybciej czy coś albo dodatki patrząc na iOS 4 GM ?

#279 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 czerwca 2010 - 11:56

U mnie nie wiem jak z baterią, ponieważ bawię się ikonkami i w ogóle wszystko przestawiam. Ale raczej spada normalnie.
Po kilku godzinach posiadania telefonu bez JB stwierdzam, bez czego nie przeżyję:

iRealSMS! - szczególnie QuickReply mi brakuje z lock screena
inna czcionka systemowa
inne baloniki i tlo smsa
20sec lock screen
i kilka (mail,sms,telefon) zmienionych ikon, te oryginalne są kiepskie niestety. Resztę upakowałem w foldery więc rzadko widuję, mogą być stare.
Dołączona grafika
Odstają, nie? :-P

#280 bryndza

bryndza
  • 23 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 11:57

Nic dziwnego, że po aktualizacji działa wolniej. Wgraj czyste oprogramowanie, nie odtwarzaj z kopii zapasowej.

A jak później skopiować sms'y, notatki itp. ? Telefon bez JB. Z góry dzięki.

#281 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 czerwca 2010 - 12:07

Wydaje mi się, że zupełnie wystarczy przywrócenie a potem odtworzenie z kopii zapasowej. Nie wiem jak to działa, ale kopia zapasowa to tylko pliki typu save gry, kontakty etc etc a nie cały kompletny backup systemu. To nie nokia, żeby się rąbać godzinami i dumać, jak to zrobić, żeby wszystkiego nie stracić - co w wypadku nokii i tak się kończyło straceniem :-D

#282 Yuuhi

Yuuhi
  • 39 postów
  • SkądPoznań / Bridgeport, CT, USA

Napisano 22 czerwca 2010 - 12:11

Edit: nie kumam tego nowego forum ^_^'' ja nie wiem co za problem z Ibooks? Ja tam mam....i Winnie the Pooh za darmo :)

#283 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2010 - 12:29

Właśnie się chwilę pobawiłem iOS4 i zobaczyłem mały błąd. Mianowicie przy wpisywaniu nazwy folderu literki się troszeczkę obracają i pojawiają się gdzie chcą - zresztą zobaczcie sami :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jeszcze nie mam JB, więc to winna Apple ;)

#284 abbath

abbath
  • 29 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 12:38

Dobra poczytalm dwa wątki i teraz mam już tak namieszane w głowie że nie wiem co z czym i o co chodzi :). To mój pierwszy raz zabawy z iPhonem :)

Mam 3G wersja 3.0 firmware 04.26.08

Co zrobić żeby mieć iOS4?
Podłączyć iPhona do iTunes zaktualizować do iOS4 potem odpalić ... no własnie co odpalić redsn0w 0.9.5b5-3 ? (beta) chodzi mi o JB i odblokowanie sim ?

Czy jak będzie coś nie tak to można wrócić do starszego OS ?
Czy wszystkie aplikacje które mam działają na iOS4 np navigon, tom tom, off maps, skype, gps kit ?
I czy app sync działa, tzn mam kilka programów za "free" czy da sie je wgrać i będą działały?

Czy ktoś mi pomoże? Ściągam już iOS4 Zostało 13 min :) Jak zrobić żeby mieć czystą instalke czyli bez muzy, filmów itd i czy przy odblokowaniu sim'a, karta może byc w fonie czy trzeba ją wyciągać?

#285 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2010 - 12:41

U mnie litery sa oki przy zmianie nazwy folderu ale wkurza mnie to ze nie poprawili tych polskich znakow w FINAL i dalej jak przytrzymam A to mam wszystkie rodzaje A

#286 Yuuhi

Yuuhi
  • 39 postów
  • SkądPoznań / Bridgeport, CT, USA

Napisano 22 czerwca 2010 - 12:58

Czy ktoś mi pomoże? Ściągam już iOS4 Zostało 13 min :) Jak zrobić żeby mieć czystą instalke czyli bez muzy, filmów itd i czy przy odblokowaniu sim'a, karta może byc w fonie czy trzeba ją wyciągać?

Karta moze byc w phonie...a zeby miec czysto wystarczy nie wybierac opcji przywracania tylko rozpocząc jako czysty iphone...tyle,ze wtedy nie będzie tez kontaktów

#287 f0kus

f0kus
  • 186 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 czerwca 2010 - 13:01

a ja nadal mam problem siec PLAY i 3G siec nie dziala wogule nie mam internetu modem dziala , wifi rowniez a 3G na ustawieniach internet nie dziala ktos tez ma taki problem ?

#288 Fifty-50

Fifty-50
  • 3 314 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2010 - 13:02

U mnie litery sa oki przy zmianie nazwy folderu ale wkurza mnie to ze nie poprawili tych polskich znakow w FINAL i dalej jak przytrzymam A to mam wszystkie rodzaje A

Jak to wszystkie rodzaje? Jeżeli chcesz mieć tylko ą to musisz wejść w ustawieniach coś poszukać z klawiaturą - narodowe czy jakoś tak tam sobie tylko zaznaczasz polski i masz tylko ą ;)

#289 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2010 - 13:05

A co to za problem skoro i tak Ą jest na samym początku?

#290 VnnAmed

VnnAmed
  • 60 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 13:05

Karta moze byc w phonie...a zeby miec czysto wystarczy nie wybierac opcji przywracania tylko rozpocząc jako czysty iphone...tyle,ze wtedy nie będzie tez kontaktów

Nah... Można zostawic kontakty po opieką wujka Google i bez problemu wgrać z powrotem.

#291 robgrab

robgrab
  • 1 384 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2010 - 13:11

No wkurza mnie :) fatalnie to wyglada, szczegolnie ze to polska klawiatura i nie potrzeba mi jakichs cudow tylko polskie znaki

#292 abbath

abbath
  • 29 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 13:11

Nah... Można zostawic kontakty po opieką wujka Google i bez problemu wgrać z powrotem.

A jak je podrzucić wujaszkowi ?

#293 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 13:22

Zrobione na 3Gs, dziala pieknie:) Mam pytanie: czytam na forach ze zamula na 3G ten nowy soft. Chcialem to dzisiaj dziewczynie zainstalowac wlasnie na starszej trojce i troche sie obawiam. Jak u was na 3G to dziala? Bo na discussions.apple.com ludzie narzekaja ze im 3G sporo na predkosci stracil, w grach i aplikacjach maja opoznienia.

#294 Neologis

Neologis
  • 44 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 13:22

Dobrze, teraz ja mam pytanko. Mam iPhone 3G, zrobiłem update z softu 3.1.3 z JB do 4.0. Przy próbie zrobienia JB poprzez redsn0w, JB nie działa. Robiłem go dwa razy, i nic. Nie ma Cydii ani % baterii czy tapety pod ikonami. Czy przyczyą tego jest to, że zrobiłem update z JB 3.1.3? Jeśli tak, czy da się jakoś ten problem rozwiązać. Przed JB robiłem restore, nie mam fabrycznie SIMLOCK'a. Czekam na pomoc.

#295 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 czerwca 2010 - 13:26

Zrobione na 3Gs, dziala pieknie:)

Mam pytanie: czytam na forach ze zamula na 3G ten nowy soft. Chcialem to dzisiaj dziewczynie zainstalowac wlasnie na starszej trojce i troche sie obawiam. Jak u was na 3G to dziala? Bo na discussions.apple.com ludzie narzekaja ze im 3G sporo na predkosci stracil, w grach i aplikacjach maja opoznienia.

moze troszeczke ... za to calkiem sporo po JB z tapeta i multitaskingiem

#296 VnnAmed

VnnAmed
  • 60 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 13:28

A jak je podrzucić wujaszkowi ?

Otwierasz iTunes, podpinasz iPhone ->Informacje -> ,,Synchronizuj kontakty z" i wybierasz tam Google Contacts.
Tylko żeby to zrobić musisz mieć konto na google (maila).

#297 bastek1604

bastek1604
  • 46 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 13:30

Animacje zdecydowanie zamulają a ten multitasking to taki sobie więc nie wiem czy warto. Ja mam Ipoda Touch 2g Jeszcze jedno spostrzeżenie to takie, że po JB iBooks przestało chodzić dobrze tzn nie chce w ogóle ściągnąć książki cały czas ten pasek niebieski jest i tyle. Chyba nie warto robić jeszcze JB

#298 NoRk

NoRk
  • 155 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 13:33

Ogólnie mi czasem się przycina iOS 4 na moim 3G ale dramatu nie ma (przy przeglądaniu ustawień lub zamykaniu aplikacji widać brak płynności czasem, cięło mi nawet przy pisaniu sms ale juz przestało)

#299 bastek1604

bastek1604
  • 46 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 13:35

i dodatkowo cydia się sypie nie chce odświeżyć repo

#300 yahuto

yahuto
  • 323 postów
  • SkądŁódź

Napisano 22 czerwca 2010 - 13:37

Hej.

W trakcie testów napotkałem tylko na jeden, acz dość irytujący problem. Wydaje mi się, że coś mogło się skopać przy odnawianiu dzierżawy połączenia Wi-Fi, ponieważ dwukrotnie miałem sytuację, że zasięg Wi-Fi pełny, a strony nie otwierają się i internetu brak. Pomagało odnowienie dzierżawy, tudzież wyłączenie i włączenie Wi-Fi w iPhonie. Nie powtórzyło się to jak dotąd po raz kolejny, ale piszę, bo może ktoś z Was miał podobnie :-)

mam ten sam problem

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych