Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iOS 4 już do pobrania dla iPhone i iPodów touch

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
484 odpowiedzi w tym temacie

#326 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2010 - 16:26

Pewnie odtworzenie z kopii zapasowej.

#327 atom3k

atom3k
  • 14 postów
  • Skądposen

Napisano 22 czerwca 2010 - 16:30

Mam iP 3GS 16GB.. Paczke poprostu sciagnelem z iTunes... Wszystko ladnie sie zainstalowalo.. Ale nie dziala mi internet przez 3g i edge :(:(:(
Pomocy co robic???

mam dokładnie to samo, brak ustawień w sieci > cellular data aby sobie powpisywać

jak tu: Dołączona grafika

tak samo przełącznika do włącz/wyłącz mms nie mam

po update do ios4 wszystko było, teraz sobie go wyczyściłem do zera i tych opcji nie mam, dzwonienie/sms/internet_po_wifi działa

any ideas ?

3gs 16gb, karta play

#328 tinyman

tinyman
  • 36 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 16:43

Kolejna nowość: spróbujcie dodać nowy kontakt do książki telefonicznej - jest minimalna różnica :)

#329 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 czerwca 2010 - 17:05

Kolejna nowość: spróbujcie dodać nowy kontakt do książki telefonicznej - jest minimalna różnica :)

O, to jest dobre usprawnienie, podoba mi się!

#330 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2010 - 17:10

Haczyk w licencji iOS4

a czytał ktoś z Was licencję? :) jak nie, to warto przeczytać w/w artykuł ;]

#331 kajt55

kajt55
  • 20 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 17:11

Zacytuje:..How to: Jailbreak iOS 4 on iPhone 3GS using Pwangetool [UnOfficial]... How to: Jailbreak iOS 4 on iPhone 3GS using Pwangetool [UnOfficial] - Covering Web I co wy na to?? Na razie działa tylko na MAC

#332 Andreas1000

Andreas1000
  • 295 postów
  • SkądGliwice

Napisano 22 czerwca 2010 - 17:11

U mnie nie wiem jak z baterią, ponieważ bawię się ikonkami i w ogóle wszystko przestawiam. Ale raczej spada normalnie.
Po kilku godzinach posiadania telefonu bez JB stwierdzam, bez czego nie przeżyję:

iRealSMS! - szczególnie QuickReply mi brakuje z lock screena
inna czcionka systemowa
inne baloniki i tlo smsa
20sec lock screen
i kilka (mail,sms,telefon) zmienionych ikon, te oryginalne są kiepskie niestety. Resztę upakowałem w foldery więc rzadko widuję, mogą być stare.
Dołączona grafika
Odstają, nie? :-P

Skąd masz te małe jabłko pod folderem??

#333 abbath

abbath
  • 29 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 17:12

A więc JB zrobiony redsn0we'm 0.9.5b5-3 i odblokowany ultrsn0w 0.93 wszystko już teraz pięknie działa ale były problemy... - wi-fi nie łączyło się ale po paru rozłączeniach działa - ikonka cydi była biała bo nie było połączenia z netem , teraz już ma swoją właściwą ikonke - kontakty dodane za pomocą Google Contacts przed restorem nie zadziałały bo tylko importowało mi emaile... ale zabezpieczyłem się app iDrive i teraz mam spowrotem wszystkie kontakty bez bólu :) nawet zdj osób - po zainstalowaniu appsync wszystko śmiga pięknie - w moim przypadku telefonik dużo szybciej "chodzi" i szybciej sie synchronizuje

#334 kajt55

kajt55
  • 20 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 17:12

How to: Jailbreak iOS 4 on iPhone 3GS using Pwangetool [UnOfficial] - Covering Web

#335 VnnAmed

VnnAmed
  • 60 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 17:18

How to: Jailbreak iOS 4 on iPhone 3GS using Pwangetool [UnOfficial] - Covering Web

Nie polecam. Gdyby to było takie proste, to jak myślicie, na co czekaliby profesjonaliści pokroju Dev-team, czy GeoHot' a?

#336 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2010 - 17:22

To w sumie jest proste, z tym że wymaga oprogramowania 3.1.2 po jailbreaku. Zapewne Dev-Team pracuje nad PwnageTool, który odblokuje iPhone'a z pre-instalowaną wersją 3.1.3/4.0.

#337 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 17:23

iOS4 jest pelen niespodzianek:) Takie spustoczenie zrobil mi w katalogu ze zdjeciami

Dołączona grafika

#338 kisio

kisio
  • 414 postów
  • SkądBartoszyce

Napisano 22 czerwca 2010 - 17:27

U mnie inny problem.. Instalacja softu zacina się w ok. 60%.

#339 dliwski

dliwski

• 15 309 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2010 - 17:30

Pewnie Wi-Fi Sync. ;)

#340 VnnAmed

VnnAmed
  • 60 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 17:33

To w sumie jest proste, z tym że wymaga oprogramowania 3.1.2 po jailbreaku. Zapewne Dev-Team pracuje nad PwnageTool, który odblokuje iPhone'a z pre-instalowaną wersją 3.1.3/4.0.

Nie wiem czy jest proste czy nie, ale JB nieprofesjonalnie wykonany, może się okazać niezbyt ciekawy w skutkach, czego sam doświadczyłem, na swojej skórze, dlatego też nie polecam takich nieoficjalnych wydań narzędzi do niego, jak i również śpieszenia się z upgrad'em softu czy iTunes. Na stronie Dev-teamu już są wpisy pt.: ,,HELLO !!
I HAVE A 3Gs iOS 4 UPDATED, i dont have the original i need HACKtivation , and i need to unlock it to, i try spirit but no sucess, blackrain gives me an error when running it, how can i JAILBREAK IT????? " Co ciekawe takich ludzi jest więcej, i mimo, że to amerykanie, czyli w niektórych wypadkach społeczeństwo niezbyt inteligentne, to jak można pisać, że się ,,przez przypadek" update zrobiło, jak trzeba ściągnąc soft i kliknąć kilka razy ,,Dalej"? Szczególnie, że jak na razie Dev-team napisał wyraźnie, żeby użytkownicy 3Gs i T 3G poczekali ten dzień czy dwa?

#341 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 22 czerwca 2010 - 17:38

Skąd masz te małe jabłko pod folderem??

Wkleiłem, skopiuj np z mojej sygnaturki i wklej w nazwę folderu... tyle ;-)

#342 perzyk

perzyk
  • 302 postów
  • SkądWawa

Napisano 22 czerwca 2010 - 17:39

O, to jest dobre usprawnienie, podoba mi się!

i co tam takiego nowego? bo ja nic nie zauważyłem.

#343 VnnAmed

VnnAmed
  • 60 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 18:11

W ogóle jeśli chodzi o nowy soft to miał być taki szybki i cudowny, a u kolegi co prawda po odblokowaniu ikonki pojawiają się szybciej, ale włączanie programów to jakaś masakra. Tną jak cholera, a on ma też 3Gs. A jak u was działa? Acha, uprzedzając pytania o JB w tym temacie na tej stronie, tu macie moi drodzy jak na razie jedyny jbl iOS 4 z ,,oficjalnego" żródła czyli od Dev-team Dev-Team Blog Żeby nie było również pytań i wątpliwości: For now, the redsn0w beta release supports only the iPhone3G and iPod Touch 2G at today’s 4.0 - Czyli na razie tylko iPhone 3G i Touch 2G.

#344 bajej

bajej
  • 360 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 18:40

Hej, udało się komus polaczyc z WinSCP przez SSH (wifi)?

#345 dirk.diggler

dirk.diggler
  • 2 464 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 18:41

Mialem to instalowac na 3G dziewczynie ale zrezygnowalem. U mnie na 3Gs bywa ze sie przycina + robi jakies niespodzianki jak ta z katalogiem ze zdjeciami. Jak dla mnie to iOS4 jest mocno niedopracowany. Zawsze tak bylo czy po prostu w Apple idzie powoli droga Microsoftu w wypuszczaniu oprogramowania?

#346 meeron

meeron
  • 504 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 18:42

czy w momencie gdy wyszło już iOS4, ja posiadam 3.1.3 mogę z shiftem zrobić restore do 3.1.3 ?

#347 krzysiek_k

krzysiek_k
  • 140 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 czerwca 2010 - 18:57

Sory ze znow o tym pisze ale moze ktos mial podobny problem i go rozwiazal. Od wczoraj probuje wgrac nowy soft, a jedyne co mi to uniemozliwia to bardzo dluga archiwizacja. Przez ok 6h pasek postepu przesunal sie moze o 2-3 mm. Rano uznalem ze skasuje cala muzyke, filmy i zdjecia wgrane przez siebie. Teraz jest na telefonie ok 3,5 tys zdjec z aparatu (2,2gb) i programy (1gb), a archiwizacja przez 2h ruszyla sie w stopniu minimalnym. Moge powiedziec ze taka zwykla archiwizacja, ktora robilem tez dzisiaj, wczesniej trwala ok 5 min. Tylko ta przed wgraniem softu nie chce sie skonczyc ;/ Ktos ma jakis pomysl?

#348 sszalikk

sszalikk
  • 12 postów

Napisano 22 czerwca 2010 - 19:07

Hej, udało się komus polaczyc z WinSCP przez SSH (wifi)?

TAK, może to głupio zabrzmi, ale mam nadzieję, że pamiętałeś: po restore i JB hasło do roota to znów alpine. Genreralnie za 1 razem winscp zalapał (iphone 3G 4.0JB)

#349 smiths

smiths
  • 83 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 czerwca 2010 - 19:20

hmm.. a ja mam odrębny problem. mam 3GS'a z Orange i od wczoraj mam iOS4. nie robiłem żadnych prób z JB czy coś podobnego, ale jedną rzecz jaką dzisiaj zauważyłem w ciągu jednego dnia użytwkowania, to to że w ogóle nie działa mi internet przez sieć komórkową - przez edge, jak i przez 3G. dodam, że nową opcję "Dane sieci kom." mam oczywiście włączoną. czy ktoś miał podobne problemy z 3GS'em, czy po prostu zostaje mi zrobienie restore?

#350 f0kus

f0kus
  • 186 postów
  • SkądWrocław

Napisano 22 czerwca 2010 - 19:21

Mam iP 3GS 16GB.. Paczke poprostu sciagnelem z iTunes... Wszystko ladnie sie zainstalowalo.. Ale nie dziala mi internet przez 3g i edge :(:(:(
Pomocy co robic???

ja mam to samo siec play :/

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych