Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Witamy w Polsce... Apple

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
314 odpowiedzi w tym temacie

#176 arkadiusm

arkadiusm
  • 544 postów
  • SkądKraków / StalowaWola

Napisano 24 stycznia 2007 - 00:22

No i teraz już jest ładny sklep ;)

#177 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 00:31

A jednak cos zmieniaja. Od razu ladniej :)

#178 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 stycznia 2007 - 11:35

A o czym piszecie? O sklepie internetowym SADu?

#179 marczynski

marczynski

• 1 688 postów
  • SkądKonskie, Poland

Napisano 24 stycznia 2007 - 11:43

A o czym piszecie? O sklepie internetowym SADu?

Raczej o sklepie Apple Inc. Poland ;-)

#180 Heidi

Heidi
  • 830 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 24 stycznia 2007 - 13:27

Ale piszą, że już się coś zmienia - stąd moje pytanie. Bo zmiany w sklepie internetowym SADu pojawiły się już jakiś czas temu.

#181 FStyl

FStyl
  • 66 postów
  • Skądsloonsk

Napisano 24 stycznia 2007 - 14:16

Ciekawostka

www.apple.cz też się zmieniła i jakoś dziwnie podobna jest do pl.

pozdrawiam

#182 DP1990pl

DP1990pl
  • 160 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 14:59

Ta czeska strona www.apple.cz nie zmienia się już od 2 miesięcy - brak jakichkolwiek aktualizacji i nowości. Słyszałem o Problemach Apple IMC Czech

#183 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 17:29

Heidi już napisał o co chodzi - IMC'y dostały nową aplikację do aktualizowania stron - te same do zwykłe Apple. Dzięki temu wyglądają normalnie.

#184 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 24 stycznia 2007 - 19:36

Zastanawiało mnie dlaczego nie działa apple.com.pl, a po wpisaniu apple.com.pl/start już tak. Odkryłem niedawno stronę www.ispot.com.pl. Coś mi się zdaje że sad będzie tylko 'premium reseller' a Apple store będzie miało inną siedzibę...
Myślę że apple.pl będzie prowadziło do oficjalnej strony apple, a ispot.com do strony sadu, więc nie zostanie on zlikwidowany.

Porównajcie też te strony, wyglądają bardzo podobnie:
http://www.apple.pl/appletv/
http://www.apple.com/appletv/

#185 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 19:48

Zastanawiało mnie dlaczego nie działa apple.com.pl, a po wpisaniu apple.com.pl/start już tak.

Bo SAD ma pochrzaniony plik konfiguracyjny domen.

Odkryłem niedawno stronę www.ispot.com.pl. Coś mi się zdaje że sad będzie tylko 'premium reseller' a Apple store będzie miało inną siedzibę...
Myślę że apple.pl będzie prowadziło do oficjalnej strony apple, a ispot.com do strony sadu, więc nie zostanie on zlikwidowany.

Coś wymyślasz ;) iSpot to strona internetowa sklepów SADu - iSpotów. Co to ma do SADu, a tym bardziej do Apple Store którego nie ma i raczej nie będzie :P Proponuję przemyśleć wszystko raz jeszcze :)

Porównajcie też te strony, wyglądają bardzo podobnie:
http://www.apple.pl/appletv/
http://www.apple.com/appletv/

Wyglądają tak samo. Dlaczego? To już napisałem powyżej.

#186 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 24 stycznia 2007 - 19:54

Te wszystkie plotki działają na wyobraźnię ;)

#187 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 19:58

Ale niech to ma ład i skład :)

#188 Łukasz Ignacyk

Łukasz Ignacyk
  • 4 943 postów
  • SkądKraków, PL

Napisano 24 stycznia 2007 - 20:43

Słyszeliście coś o rekrutacji pracowników przez Apple Polska? Czy podkupują ludzi z SAD'u?

#189 DP1990pl

DP1990pl
  • 160 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 21:20

Powiem tyle. Może i SAD dostał nowy software do aktualizacji strony, ale mi jednoznacznie te aktualizacje kojarzą się z wejściem Apple do Polski. Wejdźcie na tą stronę i sprawdzacie jakich zmian dokonali w ciągu 1 tygodnia. Przebudowali 1/2 serwisu. Na dodatek SAD stworzył stronę www.ispot.com.pl , która wydaje mi się będzie ich stroną jako premium reseller, a apple.pl stanie się stroną Apple INC.

#190 lutecki

lutecki
  • 3 315 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 21:36

Przecież strona iSpot.com.pl jest już od jakiegoś czasu :) A czy naprawdę myślicie, że SAD nie zostanie przekształcony w Apple Poland, ewentualnie?

#191 DP1990pl

DP1990pl
  • 160 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 21:45

Mam nadzieję :) Narazie mam PCta, ale robie switcha na iMac'a 20' albo MB Black 2.0. Jeszcze czekam, może jakieś cenowe zmiany no i Leopard po Polsku :)

#192 Paolo

Paolo
  • 85 postów
  • SkądPuszcza Kampinoska

Napisano 24 stycznia 2007 - 22:23

Słyszeliście coś o rekrutacji pracowników przez Apple Polska?
Czy podkupują ludzi z SAD'u?

Moim zdaniem to będzie malutka firma na początek - i zajmie się pewnie głównie sprzedażą, marketingiem (widzieliście gdzieś w Polsce reklamy Apple ? ludzie to kupują na zasadzie poczty pantoflowej) - i być może i-Tunes store w Polsce ... więc nie wiem, czy będą rekrutować w SADzie - zwykle dotychczasowy ekskluzywny dystrybutor bardzo wrogo reaguje na wejście producenta bezpośrednio, więc po co go dodatkowo wkurzać, jak można rekrutować gdzie indziej :wink:

#193 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 24 stycznia 2007 - 22:33

Moim zdaniem to będzie malutka firma na początek - i zajmie się pewnie głównie sprzedażą, marketingiem (widzieliście gdzieś w Polsce reklamy Apple ? ludzie to kupują na zasadzie poczty pantoflowej) - i być może i-Tunes store w Polsce ... więc nie wiem, czy będą rekrutować w SADzie - zwykle dotychczasowy ekskluzywny dystrybutor bardzo wrogo reaguje na wejście producenta bezpośrednio, więc po co go dodatkowo wkurzać, jak można rekrutować gdzie indziej :wink:

Mała firma od sprzedaży i marketingu? A sad czym się zajmie, wymienianiem obudów w macbookach?
Ja widziałem sporo reklam Apple jako takich i z 10 razy więcej przy okazji różnego rodzaju konkursów z Applowymi nagrodami.

#194 Rafał P

Rafał P

• 6 849 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 22:33

Przebudowali 1/2 serwisu. Na dodatek SAD stworzył stronę www.ispot.com.pl , która wydaje mi się będzie ich stroną jako premium reseller, a apple.pl stanie się stroną Apple INC.

SAD

GRAVIS

Cos w tym jest. Nie widac podobienstw w tych stronach, ale rzeczywiscie, po co SAD uruchamial witryne iSpota, jakby nie mogl umiesciec info o AppleTV na apple.pl..

Poza tym, te zmiany czcionek na bardziej applowskie.. Byc moze SAD rzeczywiscie zostanie Premium Resellerem, a Apple Polska przejmie sklep. Coraz bardziej zaczynam w to wierzyc..

#195 surveyor

surveyor
  • 405 postów
  • SkądChorzów

Napisano 24 stycznia 2007 - 22:36

"Na samym początku powiemy Ci, że iSpot jest największą w Polsce oraz jedyną autoryzowaną w prestiżowym programie Apple Premium Reseller siecią sprzedaży produtków i rozwiązań firmy Apple." Chyba mówi samo za siebie... :P

#196 Gus

Gus
  • 8 postów
  • SkądWarszawa/Polska

Napisano 24 stycznia 2007 - 22:47

Ciekawe co mają na myśli przez słowo "produtków"??? Czy to jakieś leśne ptactwo?

#197 DP1990pl

DP1990pl
  • 160 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 22:53

Tony :) Info o AppleTv (wygląda jak to ze strony apple.com) jest również na stronie apple.pl pod adresem www.apple.pl/appletv

#198 surveyor

surveyor
  • 405 postów
  • SkądChorzów

Napisano 24 stycznia 2007 - 22:54

Widać, że strona iSpot'ów była robiona raczej na szybko... Literówki, raczej okrojony design i ogólne szczególiki, które składają się na większe niedociągnięcia :P Myślę, że ten pośpiech może być przesłanką gwałtownych zmian :D Tym niemniej na razie zachowam spokój- zacznę się cieszyć, jak zobaczę oficjalne info Apple w TV albo w wiadomościach na necie :)

#199 bobrownik

bobrownik
  • 141 postów
  • SkądNowy Dwór Maz.

Napisano 24 stycznia 2007 - 22:58

Czy wy też zauważyliście błąd w "Ściągnij bezpłaDnie" na niebieskim pasku na górze strony pod ikonkami "Apple" i "Sklep" na stronie z Apple TV? Troche dziwnie to wygląda...

#200 DP1990pl

DP1990pl
  • 160 postów

Napisano 24 stycznia 2007 - 23:00

Poinformowałem już o tym ich webmastera i zapytałem o parę szczegółów odnośnie strony apple.pl :) Jutro napewno odpowie i napiszę co odpisał.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych