Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Witamy w Polsce... Apple

• Please log in to reply
314 replies to this topic

#1 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 17 January 2007 - 09:54

Dołączona grafika

Jak donosi Gazeta Prawna, Amerykański koncern Apple, poważnie traktuje polski rynek. Z początkiem lutego, ma pojawić się oddział firmy w naszym kraju, a w kwietniu, najnowszy system operacyjny (Mac OS X 10.5 Leopard), z wbudowanym językiem polskim.

Źródło informacji: http://mediarun.pl/news/id/19138

#2 luke_z

luke_z
  • 414 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 17 January 2007 - 09:58

No proszę, może w końcu wygramy i bedzie Apple Poland??? Oby powstało i może trochę sie nam polepszy. Ale znów nie ma co szaleć z radości pożyjemy zobaczymy :D
EDIT: pemmax zauważylem opis i GRATULACJE :D

#3 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1852 posts
  • SkądOstrów Wielkopolski

Posted 17 January 2007 - 09:59

Wspaniala wiadomosc :) Szkoda tylko, ze ceny pozostana takie same ;(

#4 lutecki

lutecki
  • 3315 posts

Posted 17 January 2007 - 10:03

Wiesz... generalnie ceny wszędzie są takie same/podobne. U nas poprostu ceny strasznie podnosi podatek.

#5 marczynski

marczynski

• 1688 posts
  • SkądKonskie, Poland

Posted 17 January 2007 - 10:05

Wiesz... generalnie ceny wszędzie są takie same/podobne. U nas poprostu ceny strasznie podnosi podatek.

i niskie zarobki ;-(

#6 lutecki

lutecki
  • 3315 posts

Posted 17 January 2007 - 10:06

No tak. Ale co nas nie zabije to nas wzmocni :D

#7 malowany

malowany
  • 465 posts
  • SkądPL

Posted 17 January 2007 - 10:11

Mam nadzieje, że to nie będzie podróba typu Apple SAD Poland, bo wtedy nic sie nie zmieni

#8 DoMiNiQuE

DoMiNiQuE
  • 1852 posts
  • SkądOstrów Wielkopolski

Posted 17 January 2007 - 10:17

Jak myslicie, czy to oznacza, ze niebawem powstanie iTunes Poland? :)

#9 sleepless

sleepless
  • 314 posts
  • SkądGliwice

Posted 17 January 2007 - 10:21

Nareszcie! Bardzo mnie ucieszyła ta wiadomość :grin:

#10 malowany

malowany
  • 465 posts
  • SkądPL

Posted 17 January 2007 - 10:22

Jeśli Sad będzie nadal sie podszywał w jakimś stopniu pod Apple to iTunes Store nie będzie :(

#11 JSG

JSG
  • 5459 posts

Posted 17 January 2007 - 10:24

Ciekawe czy apple już o tym wie co napisała ta gazeta, możliwe że nie :) Jakiś mądry analityk przeczytał kilka postów na myapple.pl związanych z betą z polskim na pkładzie i wydaje mu się że jest hop siu do przodu z informacjami... Ale przynajmniej wiemy że leo w kwietniu co nie :twisted:

#12 lutecki

lutecki
  • 3315 posts

Posted 17 January 2007 - 10:25

malowany: Przestań zrzędzić. Czasy w których oklaskiwano osoby snujące czarne plany i plujące na SAD już dawno się skończyły :) Czy wejście Apple Polska oznacza otwarcie iTunes Store? Niestety, ale nie. iTunes Store to podpisywanie umów z dystrybutorami, ZAiKS itp. które niechętnie chciałby coś takiego w Polsce. JSG: Spoko, ale tutaj się wypowiadali ludzie z Apple IMC Poland :)

#13 MacTom

MacTom
  • 811 posts

Posted 17 January 2007 - 10:26

Ja bym na razie też sie nie napalał na to, że będzie to Apple Polska... Jakoś mi sie nadal w to wierzyć nie chce... :) Pożyjemy, zobaczymy, do lutego już niedaleko... :D

#14 Monika_M

Monika_M
  • 858 posts
  • Skądz Banowana

Posted 17 January 2007 - 10:29

Mam nadzieje, że to nie będzie podróba typu Apple SAD Poland, bo wtedy nic sie nie zmieni

SAD będzie i będzie się zajmował tym, czym się zajmuje i zajmować powinien, czyli klientami korporacyjnymi. Miło że Apple zaczęlo dostrzegać że w Polsce są jeszcze klienci indywidualni.

Dodałam:

Ja bym na razie też sie nie napalał na to, że będzie to Apple Polska... Jakoś mi sie nadal w to wierzyć nie chce... :) Pożyjemy, zobaczymy, do lutego już niedaleko... :D

Bo to wcale nie musi być Apple - Polska. Zdaje się, że z zarejestrowaniem tej nazwy są dość poważne kłopoty wynikające z przeszłości. Chyba Apple powoli przekonuje się, że Polska to już nie RWPG. Nie już nie ma embarga na sprowadzanie nowych technologii i komputerów do Polski.

#15 malowany

malowany
  • 465 posts
  • SkądPL

Posted 17 January 2007 - 10:32

SAD będzie i będzie się zajmował tym, czym się zajmuje i zajmować powinien, czyli klientami korporacyjnymi. Miło że Apple zaczęlo dostrzegać że w Polsce są jeszcze klienci indywidualni.

Ale Sad sprzedaje też detalicznie

Ps. Odezwali sie Sadyści

Szkoda gadać

#16 lutecki

lutecki
  • 3315 posts

Posted 17 January 2007 - 10:34

Odezwali się SADyści? haha... w SADzie to ja nawet jednego komputera nie kupiłem, ale ok :) Mogę być sadystą, zajmuję się przypalaniem zwierzątek.

#17 Monika_M

Monika_M
  • 858 posts
  • Skądz Banowana

Posted 17 January 2007 - 10:43

Ale Sad sprzedaje też detalicznie

Tak, w swoim czasie tego się podjęli. Czy to źle?
Jeden z komuterów kupiałam właśąnie u nich.

#18 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 posts
  • SkądJelenia Góra

Posted 17 January 2007 - 11:03

O i teraz mozecie odszczekac to co pisaliscie odnosnie njet-a, ktory rowniez informowal o pojawieniu sie jezyka polskiego w 10.5 Pzdr

#19 PowerbookFiend

PowerbookFiend
  • 619 posts
  • SkądLandsberg/Stettin

Posted 17 January 2007 - 11:05

Póki nie zobaczę, wiary nie daję.

#20 JSG

JSG
  • 5459 posts

Posted 17 January 2007 - 11:06

Gdyby nikt nie kupował w SAD nie było by tego wątku, tego problemu... Dzięki kupowaniu u SADystów jest mowa o apple w polsce.

#21 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 17 January 2007 - 11:06

RE-WE-LA-CJA

#22 PavelM

PavelM
  • 1535 posts
  • SkądKraków

Posted 17 January 2007 - 11:08

Ps. Odezwali sie Sadyści Szkoda gadać

???? Możesz rozwinąć swoją myśl?

Jeśli Sad będzie nadal sie podszywał w jakimś stopniu pod Apple to iTunes Store nie będzie :(

Daj chociaż JEDEN przykład na to, że SAD podszywa się pod Apple.

Jeżeli powstanie Apple Polska to bądź pewien, że Apple nie przywiezie swoich pracowników z Cupertino tylko skorzysta z wiedzy i doświadczenia swoich autoryzowanych przedstawicieli.

P.S. Nigdy nie bylem w żaden sposób związany z firmą SAD Sp. z o.o.

#23 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1643 posts
  • SkądTychy

Posted 17 January 2007 - 11:10

A wiec jednak... Teraz pytanie - czekac z zakupem komputera do wejscia Apple czy to olac i brac w SADzie (do ktorego ja zastrzezen nie mam) - w sumie miedzy cena u nas a np w DE roznica to jakies 200pln wiec pewnie o wiecej ceny nie spadna (choc zapewne nie spadna wcale) a wejscie Apple do PL raczej nie zaowocuje zmianami w hardware. Innymi slowy - dla 200 pln czekac mi sie nie oplaca wiec moze ktos przewiduje cos dla czego oplacalo by sie czekac?

#24 kadargo

kadargo
  • 1312 posts

Posted 17 January 2007 - 11:13

fajnie:) ale ja troche offtopowo: mysle ze uwak powinien zapoznac sie ze statystyka sprzedazy, podana w artykule, skorelowac to z iloscia postow "awaryjnych" na tym forum a potem wyszukac wszystkie fora PC/WIN i porownac to ze sprzedaza PC w polsce ciekawe jakie wnioski bylyby po takiej analizie :)

#25 Rafał P

Rafał P

• 6849 posts

Posted 17 January 2007 - 11:13

Oplaca sie czekac dla LEO. Tylko i wylacznie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users