Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Pytanie dotyczące zakupu iPhone'a 4

• Please log in to reply
98 replies to this topic

#26 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 June 2010 - 20:16

http://annonces.ebay...cked/5007881423

750€? ;)

#27 Spike

Spike
  • 84 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 June 2010 - 20:24

2400/2500 zł będzie kosztował takie jest moje zdanie... ale to co dr4g0n podesłałeś jest interesujące :D jeszcze bardziej potwierdza się moja opinia co do ceny iPhona w Francji :)

#28 Kłakó

Kłakó
  • 99 posts
  • SkądKraków, Poland

Posted 09 June 2010 - 20:36

Ja mam takie pytanko od siebie - jak by było z kupieniem iPhone'a 4 w Apple Store? Planuję wakacje gdzieś w Niemczech, a z tego co wiem Apple Store tam jest. ;) Nie kupowałem w sumie nigdy sprzętu za granicą, więc prosiłbym o poradę. Pyt.1 Spodziewam się, że w Apple Store będzie bez simlocka i żadnej umowy, mam rację? Pyt.2 Jak w takim wypadku jest z gwarancją? Czy będę mógł spokojnie naprawić iPhone'a w Polsce czy trzeba by jeździć do Niemiec? (to pytanie tyczy się też innego sprzętu, bo planuję również zakup iPada i MacBooka) Pyt.3 A może jednak warto poczekać i kupić w PL? Brałbym tylko z jakiegoś sklepu lub u Operatora, bo miałem już przygody z iPhonem z AlleDrogo... Tyle że nie wiem czy opłaca się czekać te kilka miesięcy czy opłaca się pojechać, kupić i mieć wcześniej niż dzieciaki z bogatymi rodzicami w Polsce..? ;)

#29 Spike

Spike
  • 84 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 June 2010 - 21:26

1. Bez simlocka 2. Naprawić to i ci naprawią w Polsce ale czy gwarancjia obowiązuje to nie wiem, moim zdaniem powinna... 3. Widzisz w moim przypadku to kwestia pieniędzy, wiem a nawet jestem pewien że zagranicą uda mi się kupić iPhona za mniejsze pieniądze

#30 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 09 June 2010 - 22:20

http://annonces.ebay...cked/5007881423

750€? ;)

Za tyle to ja kupilem swojego pol roku temu :P
Mowie o cenie w sklepie, a nie ebay itp.

APPLE smartphone iphone 3g s 32 go noir - achat/vente APPLE smartphone iphone 3g s 32 go noir - RueDuCommerce[comparateur]-60015[i-comparateur]-[0]-[i-comparateur.com]-[ctxt]%7C[d2a]

Z doswiadcznia wiem ze na początku będzie ciężko dostać w normalnej cenie

#31 dr4g0n

dr4g0n
  • 201 posts
  • SkądPoznań

Posted 09 June 2010 - 22:47

Nie wiem... wydaje mi się, że po wprowadzeniu ipada to jednak będzie dość dziwne, żeby iphone był od niego droższy prawie o drugie tyle. Mnie tam 32 GB nie potrzebne :) wystarczy 16. Jeśli będzie do 600€ kupię, jeśli nie - nie kupię. Premiera za 2 tygodnie. Myślę, że pierwsze 2 - 3 tygodnie będą hardkorem cenowym, a potem się nieco uspokoi. Z drugiej strony, jeśli ma to sprzedawać oficjalny apple store... no to raczej mało prawdopodobne, aby to wprowadzili w "różnych cenach". Mnie martwi inna rzecz. W iPhone 4g będzie microSIM. Oprócz Orange, zgadnijcie ilu operatorów posiada ten rodzaj kart SIM.

#32 Spike

Spike
  • 84 posts
  • SkądWarszawa

Posted 09 June 2010 - 22:55

Tylko Orange ? Jak ktoś chce mieć microSim to bierze nożyczki i przycina kartę ? :P lol. No ale co do ceny to zgadzam się z dr4g0nem, 600 € to dopuszczalna cena za 16 GB dodam jeszcze ze Macbook 2.4 można kupić za 1600 zł a to jest już laptop a my mówimy o cenie iPhona..... Mam takie samo podejście jak dr4g0n powyżej 600 € też nie będę brał.... to wkońcu telefon

#33 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 09 June 2010 - 23:54

Ja obstawiam 600€ ale z drugiej reki, to jest od kogoś kto kupil w abonamencie i od razu na sprzedaz, nie ma co porownywac do ipada czy macbooka, skoro cena sklepowa na dzień dzisiejszy po roku od premiery za 3gs to 750 to tyle samo będzie kosztował 4, tylko ze tak jak pisałem ze z dostapenoscia będzie ciężko i ci co bedą go mieli to bedą srubowac ceny. Jak kupowałem w lutym czyli pól roku po premierze za 32gb z folią ludzie krzyczeli około 600€ l, za 16gb około 500, z czworka będzie to samo a na początku jeszcze drozej... Ja jak 4 będzie smigac z tt car kit to postaram się zamienić za 3gs z dopłata do 300€, pozyjemy - zobaczymy ;-)

#34 Spike

Spike
  • 84 posts
  • SkądWarszawa

Posted 10 June 2010 - 17:15

Dokładnie.... pożyjemy zobaczymy : ) Jednak zastanawiam się też nad iPhonem 4 z USA a nie Francji, w USA będzie taniej...... ale jak z simlockiem to nie wiem :D Jeśli miał bym iPhona 4 w sierpniu z USA to jaki jest czas oczekiwania na zdjęcie simlocka ? Jak było np kiedy iPhon 3g się pojawił, to ile trzeba było czekać na zdjęcie simlocka ?

#35 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 12 June 2010 - 19:07

Tego nikt nie wie, choć są już możliwości i prawdopodobnie programowo po 21 Czerwca od samego Dev-Team'u.

#36 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 12 June 2010 - 19:29

@spike, co ty z tym "cenne"? "Cenny" to przymiotnik, nie rzeczownik. Jeśli już, to "cenę". Niektórzy operatorzy sprzedają telefony bez simlocków - w Polsce iPhony bez sima sprzedaje Era. Ceny będą pewnie przez pierwsze parę miesięcy z kosmosu a potem się ustabilizują. Ja bym nawet 2000 nie dał za telefon, za taką kasę można gdzieś wyjechać, kupić maka mini albo pić tydzień :P

#37 krakers

krakers
  • 8135 posts
  • SkądNibylandia

Posted 12 June 2010 - 19:44

Play chyba też bez simlocka iPhone'y sprzedaje, ale nie spodziewałbym się u nich nowej wersji na starcie.

#38 borys_wrocek

borys_wrocek
  • 84 posts

Posted 12 June 2010 - 20:34

play sprzedaje iphone'y bez simlocka bo sam kupuje je na wolnym rynku. co do micro sim to nie jestem pewien czy wystarczy przyciąć, ta sama elektronika ??

#39 majkool

majkool
  • 4385 posts
  • SkądPolice

Posted 12 June 2010 - 20:35

borys_wrocek

Jeżeli przycięcie działa na iPad'ach to i pewnie na 4, oby. :)

#40 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 June 2010 - 21:32

borys_wrocek

Jeżeli przycięcie działa na iPad'ach to i pewnie na 4, oby. :)

Na pewno, wystarczy dobrze przyciąć. ;) Wydaje mi się, że jednak najwięksi operatorzy w Polsce wprowadzą MicroSIM jak nie przed, to krótko po premierze iPhona 4 (Orange już przecież ma).

#41 jedrulam

jedrulam
  • 131 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 June 2010 - 21:54

ja kupiłem mojego iPhona 3G 8GB zaraz po premierze w Polsce za jedyne 1350zł.... Firmy kupowały iPhone'a za 1zł w abonamencie, karte wkładali do swoich starych MOtorolli a zafoliowanego ip sprzedawali za 1000zł do komisu. I tak kupiłem taniego iPhone'a... I mam nadzieję, że tak kupię iP 4:) BTW - przejde do play fresh wiec powinienem kupić iPhone'a "z simlockiem na ere", który i tak po podłączeniu do iTunes zdejmę za free i legalnie. Tak to działa? Bo z orange zdejmują za 77zŁ:)

#42 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 12 June 2010 - 22:17

ja kupiłem mojego iPhona 3G 8GB zaraz po premierze w Polsce za jedyne 1350zł.... Firmy kupowały iPhone'a za 1zł w abonamencie, karte wkładali do swoich starych MOtorolli a zafoliowanego ip sprzedawali za 1000zł do komisu. I tak kupiłem taniego iPhone'a... I mam nadzieję, że tak kupię iP 4:)

BTW - przejde do play fresh wiec powinienem kupić iPhone'a "z simlockiem na ere", który i tak po podłączeniu do iTunes zdejmę za free i legalnie. Tak to działa? Bo z orange zdejmują za 77zŁ:)

Teraz w Erze już fabrycznie są bez simlocka, nie musisz nigdzie dzwonić, podłączać do komputera itd. ;) A na kupienie tak tanio iPhona teraz nie licz, wtedy 3G nie był tak popularny jak teraz iPhone. Nawet w komisie kupisz za 2000 pewnie.

#43 jedrulam

jedrulam
  • 131 posts
  • SkądPoznań

Posted 12 June 2010 - 23:03

no dobra, powiedzmy ze mój limit jest mniej więcej na 2500zł. chyba, że rodzice pomogą:) w sumie muszą pomóc jeżeli przystawiam się do 32GB. Czyli w ispocie można kupić iphone'a bez simlocka i bez abonamentu? to dobrze:)

#44 Spike

Spike
  • 84 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 June 2010 - 08:26

Wczoraj oglądałem aukcje iPhona 4 na ebay.com, żeby się zorjętować jakie tam cenny będą to tak za 700 $/800 $ czasem za 650 $ pre-order w pudełku....(nie na abonament oczywiscie) ja sobie wyznaczam taki sam limit jak jedrulam 2500 zł to moim zdaniem była by dobra cena..... za którą mógł bym kupić iPhona (oczywiście nie w Polsce)

#45 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 13 June 2010 - 08:37

zobaczymy jak będzie z dostępnością bo to też może podnieść ceny na ebay

#46 Spike

Spike
  • 84 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 June 2010 - 08:49

Racja może być też tak choć mi się wydaje że to tak jak np z Read Dead Redemtion (gra na ps3) która przed premierą kosztowała dwa a nawet 3 razy mniej..... Więc może być tak samo z iPhonem pre-order jest tani....

#47 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 13 June 2010 - 09:05

z tą gra na Xbox-a też tak było, nawet niektóre sklepy w Wawie podniosły ceny o 70 PLN, myślę jednak, ze iphone powinien być bardziej dostępny na ebay, mnóstwo osób weźmie z kontraktem i również wystawi na aukcjach jak to było przy wejściu każdego iphona. Osobiście w tym roku nie kupuje, mi się umowa kończy za rok więc może to będzie już "iPhone 5HD TV 1TB MEGA WYPASS ala iPAD" :) żonie umowa się kończy we wrześniu i liczę, że już będzie w Orange.

#48 kwapin

kwapin
  • 66 posts
  • SkądSopot

Posted 13 June 2010 - 09:25

Jesli sie nie myle pod tematem po konferencji WWDC ktos sie oglaszal ze bedzie sprowadzac Iphony 4 z USA w cenie 650$ Wiec naprawde niezle. NIestety nie mam w tej chwili czasu tego szukac.

#49 jedrulam

jedrulam
  • 131 posts
  • SkądPoznań

Posted 13 June 2010 - 09:50

Spike, ja jestem przygotowany na to, że kupię iPhone'a w Polsce. Więc w iSpocie pewnie będzie kosztował z 3500zł a w komisach z 3000. Nie wiem ile masz lat ale ja jeszcze jestem "pod opieką rodziców" więc w razie czego pójdę do nich i poproszę o dofinansowanie :)

#50 Spike

Spike
  • 84 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 June 2010 - 14:35

jedrulam ja mam lat 17 ale na iPoda zarobiłem (plus dofinansowanie rodziców :P) to jakoś się uzbierało troche kasy..... nie che wydawać 3 tys tyko 2 tys. Max 2500 Tys dlatego chce mieć iPhona z USA bo wiem że tam dostanę ten model za taką cene......albo ebay

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users