Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Safari 5

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
236 odpowiedzi w tym temacie

#176 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 308 postów

Napisano 02 lipca 2010 - 03:02

ps. czy komuś ładuje się Gary Fisher Bicycles w Safari 5?

Tak. Da się klikać, działa nawigacja, showcase'y się zmieniają i w ogóle.
Btw. Trek zmienił nazwę na Fisher, czy to jakaś seria (nie chciało mi się czytać)?

#177 dudi

dudi
  • 337 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 lipca 2010 - 06:05

Tak. Da się klikać, działa nawigacja, showcase'y się zmieniają i w ogóle.
Btw. Trek zmienił nazwę na Fisher, czy to jakaś seria (nie chciało mi się czytać)?

offtop

Gary Fischer nie będzie już osobną marką, tylko serią rowerów Treka z małym napisem na ramie koło siodełka

/offtop

#178 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 02 lipca 2010 - 08:51

właśnie miałem dopisać że "napewno strona zrąbana" ;) taaa jasne ;)

to dlaczego działa w innych przeglądarkach?
tylko proszę bez odpowiedzi typu: "bo te inne przeglądarki są be, bo wyświetlają strony które są napisane nie wg purystycznych wytycznych pisania w HTMLu" ;)

bo każda przeglądarka różnie interpretuje różne błędy. dlatego błędów się unika.
pomijając już fakt, że ten loader to jakaś totalna głupota...

btw. patrzę sobie na tę stronę i mam też coś takiego:

The call failed on the server; see server log for details

przy jednym z plików

#179 bzx-10ba78a705

bzx-10ba78a705
  • 218 postów

Napisano 02 lipca 2010 - 09:28

Gary Fischer nie będzie już osobną marką, tylko serią rowerów Treka z małym napisem na ramie koło siodełka
/offtop

szkoda ;(

#180 radeg

radeg
  • 470 postów
  • SkądFG/ZS

Napisano 02 lipca 2010 - 10:42

napisałem majla do plusa. Zobaczymy co odpowiedzą.

#181 Cyryl6

Cyryl6
  • 248 postów

Napisano 08 lipca 2010 - 13:07

Słaba ta piątka a może to wina update do 6.4 (rbilem jednoczesnie) teraz safari ma zwiechy nawet na jednej otwożonej karcie, inercja przycina dalej jak przycinała tylko że pojawiło się to po czasie a nie odrazu juz reinstalke safari robilem i nic ff działa troche lepiej ale tez ma czasem zwiechy, co mogę zrobić?

#182 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 08 lipca 2010 - 13:57

macbook ja w podpisie testuje safari 5 od samego update, zero problemów, wszystko pięknie szybko śmiga masz dużo szybszy komp od mojego więc coś jest chyba nie tak z systemem może go trochę przeczyść onyxem, wykonaj procedurę PRAM, wyczyść cache w safari.

#183 tomeczek43

tomeczek43
  • 746 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 lipca 2010 - 16:22

Od czasu update flash, niektore strony wykonane w tej technologii dziwnie migoczą, raz jest obraz, raz go nie ma. Dziwne, troche irytujące, oraz wolniej działa. Nie polecam update flasha do nowej wersji.

#184 Moher

Moher
  • 158 postów

Napisano 09 lipca 2010 - 14:25

Witam. Otóż dzisiaj wreszcie przerzuciłem się na Safari, FF zaczął mnie nieustająco irytować... Niemniej, nie potrafię nagiąć jednej funkcji tej przeglądarki do mej woli, chodzi o pobieranie plików. Czy da się w jakiś magiczny sposób ustawić, aby za każdym razem Safari pytało się mnie w którym folderze ma umieścić plik? Nie ukrywam, bardzo mi na tym zależy. Pozdrawiam i z góry dziękuję, M.

#185 Andrew_j

Andrew_j
  • 64 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 23:08

ok przeczytałem cały wątek zanim zadam pytanie, może i głupie ale mnie brakuje jednej małej funkcji, którą znałem z poprzedniej wersji safari, mianowicie gwiazdki w Top Sites oznaczające, że na przypisanych stronach pojawiły się nowe wpisy. proszę powiedzcie czy tej funkcji brakuje czy też gdzieś trzeba ją włączyć bo już przekopałem wszystkie menu ale albo mi się na oczy rzuciło albo jej nie ma.

#186 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 sierpnia 2010 - 23:13

jest.

#187 Andrew_j

Andrew_j
  • 64 postów

Napisano 09 sierpnia 2010 - 23:18

a gdzie/jak ją włączyć ?

#188 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 sierpnia 2010 - 23:19

nie ma opcji jej wyłączenia nawet. ale też nie zawsze to dobrze działa (chyba).

#189 radeg

radeg
  • 470 postów
  • SkądFG/ZS

Napisano 10 sierpnia 2010 - 06:46

wystarczy nacisnąć odśwież jak masz topsites

#190 Andrew_j

Andrew_j
  • 64 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 00:16

niestety strony (ich podgląd) się odświeża ale znanej z poprzedniej wersji gwiazdek na niebieskim tle w rogu podglądu strony jak nie było tak nie ma. inne pomysły? wkurzające jest to, że było i działało a po aktualizacji przestało. czy komuś to działa?

#191 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 sierpnia 2010 - 00:30

tak. mi.

#192 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 308 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 03:27

A to ktoś z tego korzysta w ogóle? ;-)

#193 estel

estel
  • 195 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 19:28

Mi też to działa. Nawet nie wiedziałem co to ;) Takie pytanie. Dodatek "Turn Off the Lights" w opcjach można włączyć skrót klawiszowy (Shift+L) zamiast klikać guzik przy każdym wideo. Tylko, że mi skrót nie działa. Używa ktoś tego skrótu z powodzeniem i może mi podpowiedzieć co robię źle?

#194 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 12 sierpnia 2010 - 19:58

niestety strony (ich podgląd) się odświeża ale znanej z poprzedniej wersji gwiazdek na niebieskim tle w rogu podglądu strony jak nie było tak nie ma. inne pomysły?
wkurzające jest to, że było i działało a po aktualizacji przestało. czy komuś to działa?

W menu we view jak masz aktywne top sites masz opcje update preview images. Jak ja uruchomisz to powinno wszystko wrocic do normy.

#195 Andrew_j

Andrew_j
  • 64 postów

Napisano 12 sierpnia 2010 - 22:43

Witam. dziekuję za wszystkie odpowiedzi. problem jednak leżał gdzie indziej. nie dałem za wygrana i dalej szukałem odpowiedzi w internecie. okazało się, że nie tylko ja tęskniłem za gwiazkami. Rozwiązaniem okazało sie zresetowanie Top Sites (odświeżanie nie pomagało - ikony stron się odświeżały ale gwiazdek nie było). czyli dla potomnych: masz problem z gwiazdkami to: Safari>Wyzeruj Safari...> odznacz wszystko poza top sites Pozdrawiam

#196 Szum

Szum
  • 31 postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 09:35

a u mnie często zawiesza się safarii, potem kręci się piłeczka, wyskakują jakieś logi i wysyła raport do apple, dzisiaj też tak było, nie mam pojęcia co to jest ;-(

#197 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 308 postów

Napisano 15 sierpnia 2010 - 14:59

A co wtedy w Console? Doraźnie to wyczyść jej cache, w większości przypadków pomaga.

#198 AleXander

AleXander
  • 175 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 sierpnia 2010 - 20:01

No no :) Już znalazłem opcję słowników w Safari ale nadal nie ma tam polskiego ;) Szkoda, bo bardzo mi zależy na polskim słowniku w Safari :)

#199 malysobol

malysobol
  • 250 postów
  • SkądPodobno Stolica

Napisano 03 września 2010 - 19:21

Witam (czemu witam mi podkreśla że jest z błędem) Mam taki problem ze strona napisy24 gdzie można pobrać napisy do ulubionych seriali i jak wiadomo tam są napisy w różnych formatach wystarczy wcisnąć znaczek "?" i wyświetla się lista z formatem napisów, właśnie powinna się pokazać taka lista a u mnie nic się nie wyświetla następna sprawa mam stronę zooplus.pl tam ludzie powstawiali zdjęcia zakupionych produktów i po kliknięciu na miniaturkę takiego zdjęcia też jest kiszka a powinno się wyświetlać zdjęcie, za pewne na innych stronach też będę miał takie problemy. Nie mam pojęcia co się posypało może gdzieś coś się zablokowało, tylko pytanie gdzie ? Ja staram się dupy na tym forum nie zawracać ale przyznam się że mnie to przerasta i ładnie mówiąc denerwuje. A te cyrki najprawdopodobniej zaczęły się po ostatniej aktualizacji MacOs

#200 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 03 września 2010 - 20:14

Dodaj trochę przecinków i kropek do tej sieczki to może ktoś to przeczyta. Ja wymiękłem. A czemu Ci "Witam" podkreśla to nie mam bladego pojęcia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych