Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Rozmowy na luzie jak wrażenia?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
438 odpowiedzi w tym temacie

#101 loocaso

loocaso
  • 260 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 22:09

loocaso, jakie MicroSD? coś mnie ominęło?...

Oj Sorki - mój błąd w Newsie napisali MicroSim ;p

#102 kwapin

kwapin
  • 66 postów
  • SkądSopot

Napisano 07 czerwca 2010 - 22:10

w internecie ludzie robili naprawdę fajne koncepty które się podobały większości...

Ale czy apple kiedys kierowal sie wiekszoscia? wydaje mi sie ze nei z tego co wiem. Mnie sie osobiscie bardzo design podoba ale wazniejsze zeby byl wytrzymaly z tym szklem robionym przez nich moze to byc dosyc kozackie nie powiem ; ) Ogolnie nastawiam sie na kupno moj wysluzony 3G pojdzie na emeryturke hehe Naprawde mysle ze sie postarali ten wyswietlacz jest poprostu cudny

#103 zihlmann

zihlmann
  • 408 postów
  • SkądCK/WWA

Napisano 07 czerwca 2010 - 22:11

Zaskoczyło mnie, że nie zrobili 32GB, 64GB. Ciekaw jestem czy będzie możliwość uruchomienia tych wideo konferencji na 3GS (oczywiście po JB tak jak było z MMS na 2G)

#104 mosbiq

mosbiq
  • 135 postów
  • SkądGorzow Wlkp.

Napisano 07 czerwca 2010 - 22:13

Zaskoczyło mnie, że nie zrobili 32GB, 64GB. Ciekaw jestem czy będzie możliwość uruchomienia tych wideo konferencji na 3GS (oczywiście po JB tak jak było z MMS na 2G)

a widziales w 3GS kamere z przodu ?

#105 loocaso

loocaso
  • 260 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 22:14

Mam nadzieję, Że zrobią jakies aplikacje do przedniej kamery, np. Do skype... W Usa te rozmowy IPOhone to IPhone, mogą się przyjąć, bo tam na każdej ulicy prawie HotSpot ;p... I ludzie mają dużo IPhonów, a w Polsce - nie. Mało ludzi pozwoli sobie na telefon za 3000 zł/

#106 zihlmann

zihlmann
  • 408 postów
  • SkądCK/WWA

Napisano 07 czerwca 2010 - 22:15

a widziales w 3GS kamere z przodu ?

Program ma wykorzystywać obie kamery

#107 lukasz66

lukasz66
  • 719 postów
  • SkądRadomsko

Napisano 07 czerwca 2010 - 22:20

na poczatku mi sie w ogole nie podobal ale ogladajac go dokładnie podoba mi sie nawet bardzo, czuje ze go kupie, to uzależnienie :D to mozna go bedzie juz kupic w USA 24 czerwca?? bedzie mozna go aktywowac i juz uzywac normalnie w Polsce?? kurde, myslalem ze dluzej to bedzie trwało... :)

#108 bamargera

bamargera
  • 144 postów
  • SkądKraków

Napisano 07 czerwca 2010 - 22:21

A co myślicie na temat żyroskopu? Jest już może gdzieś dostępny film z dzisiejszego widowiska?

#109 shog

shog
  • 669 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 07 czerwca 2010 - 22:21

Do momentu ujrzenia cen nowego iPhone'a w Polsce nie interesuje mnie właściwie nic z tego wszystkiego.

#110 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 07 czerwca 2010 - 22:28

Fring juz ma telekonferencje i to przez 3G. Zgodnie z zapowiedzia bedzie dzialac z iP 4 z przednia kamera, wiec nowa aplikacja znowu tak nie imponuje. Mam nadzieje, ze w Europie FaceTime bedzie odblokowany tak jak tethering. W USA jest problem z pi.....nym ATT.

#111 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 07 czerwca 2010 - 22:37

Mi sie to nawet wszystko podoba, pewnie sie kupi, tylko ze z tt car kitem nie bedzie kompatybilny :/

#112 cine

cine
  • 30 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 22:56

W końcu jest okazja żeby wymienić swojego wysłużonego 2G. Mam tylko nadzieję że jakieś tęgie mózgi szybko dobiorą się do iOS4 i wypuszczą unlocka.

#113 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 07 czerwca 2010 - 23:03

O to bym sie nie martwil :P

#114 kucyk

kucyk
  • 1 918 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 23:12

patrzac po cenach w abo w usa nie spodziewaj sie lepszych cen w Polsce od 3GS w dniu premiery

#115 xrey

xrey
  • 190 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 czerwca 2010 - 23:18

A co myślicie na temat żyroskopu? Jest już może gdzieś dostępny film z dzisiejszego widowiska?

Przyłączam się do pytania.

#116 ivar

ivar
  • 75 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 07 czerwca 2010 - 23:21

Miał być nowy supernowoczesny iPhone 4G a pokazali Wielkie G. Pewnie Gizmodo podmieniło prototypy :P Po zniszczeniu renomy komputerów z logiem jabłuszka Apple zabrało się za uwstecznianie iPhona. Pseudo wielowątkowość, niby video konferencje, super nowoczesny wyświetlacz "wyznaczający nowe trendy" który spaliłby się ze wstydu przy pierwszym lepszym wyświetlaczu AMOLED. Ale w sumie nie ma się co dziwić. Jak się zarabia miliard dolarów na aplikacjach z Appstore to po co się trudzić i cokolwiek wymyślać, po co robić lepsze urządzenia. Świetny marketing i charyzma Stefana i telefony jakoś się sprzeda, w końcu to przecież Apple, a potem można dalej odcinać kupony od kolejnych (nie stworzonych przez siebie) aplikacji. Amazing.

#117 bacaaa

bacaaa
  • 392 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 czerwca 2010 - 23:26

Miał być nowy supernowoczesny iPhone 4G a pokazali Wielkie G.

A kto ci obiecywał lub mówił, że następny iphone będzie supernowoczesny ? :confused:

#118 shog

shog
  • 669 postów
  • SkądOlsztyn

Napisano 07 czerwca 2010 - 23:31

@ivar Z tego co wiadomo, to Apple nawet oficjalnie nie mówiło o premierze nowego iPhone'a, więc tego typu oczekiwania wytworzyli sobie sami użytkownicy. A co do zmian, to nie przesadzaj. Musieli wprowadzić coś nowego, niekoniecznie megarewolucyjnego. Dla wielu osób iPhone już jest szczytem pod względem ich wymagań co do telefonu, dla nich nawet Apple nie musiałoby wydawać na światło dzienne czegoś nowego. Problem tylko w tym, że nie ma innego wyboru - wszystko idzie do przodu, więc oni też muszą dodać cokolwiek.

#119 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 07 czerwca 2010 - 23:41

Miał być nowy supernowoczesny iPhone 4G a pokazali Wielkie G. Pewnie Gizmodo podmieniło prototypy :P
Po zniszczeniu renomy komputerów z logiem jabłuszka Apple zabrało się za uwstecznianie iPhona.
Pseudo wielowątkowość, niby video konferencje, super nowoczesny wyświetlacz "wyznaczający nowe trendy" który spaliłby się ze wstydu przy pierwszym lepszym wyświetlaczu AMOLED.
Ale w sumie nie ma się co dziwić. Jak się zarabia miliard dolarów na aplikacjach z Appstore to po co się trudzić i cokolwiek wymyślać, po co robić lepsze urządzenia. Świetny marketing i charyzma Stefana i telefony jakoś się sprzeda, w końcu to przecież Apple, a potem można dalej odcinać kupony od kolejnych (nie stworzonych przez siebie) aplikacji. Amazing.

Możesz powiedzieć czego się spodziewałeś?

#120 grzes_l

grzes_l
  • 3 397 postów
  • SkądGdynia

Napisano 07 czerwca 2010 - 23:48

super nowoczesny wyświetlacz "wyznaczający nowe trendy" który spaliłby się ze wstydu przy pierwszym lepszym wyświetlaczu AMOLED.
.

Tak to moze nas uswiadom "znawco" technologii czym to niby by sie spalil ze wstydu? Chetnie zobacze ten pierwszy lepszy wyswietlacz...

LOL uwielbiam takich "fachowcow"

#121 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 08 czerwca 2010 - 00:12

Miał być nowy supernowoczesny iPhone 4G a pokazali Wielkie G. Pewnie Gizmodo podmieniło prototypy :P
Po zniszczeniu renomy komputerów z logiem jabłuszka Apple zabrało się za uwstecznianie iPhona.
Pseudo wielowątkowość, niby video konferencje, super nowoczesny wyświetlacz "wyznaczający nowe trendy" który spaliłby się ze wstydu przy pierwszym lepszym wyświetlaczu AMOLED.
.

AMOLED też mają swoje minusy, między innymi słabą widoczność przy świetle słonecznym. Gdyby technologia była tak wspaniała, to już dawno reszta graczy używałaby jej we wszystkich swoich produktach.
Odnośnie wielowątkowości nie będę komentował. Rozumiem, że chciałbyś mieć podobnie jak na Nokii z Symbianem, gdzie po uruchomieniu kilku aplikacji wszystko się muli?

#122 ivar

ivar
  • 75 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 08 czerwca 2010 - 00:25

grzes_l : Tym co wymienia Apple jako takie niespotykane w innych wyświetlaczach, kontrastem i paletą barw, głębszą czernią, kątami widzenia. Do tego pewnie jeszcze niskim zużyciem energii i grubością. Patrykw: Czego się spodziewałem ? Właściwie to niczego konkretnego. Spodziewałem się dobrego show jak zwykle, jakiejś rewolucyjnej funkcji, nowatorskiego podejścia, tego z czego Apple przecież podobno słynie. Tymczasem powiało nudą, zaprezentowane nowe możliwości były tylko czymś co w innych smartfonach jest już znane w dodatku w lepszych wydaniach. Felippe: Słaba widoczność w świetle słonecznym? LCD ma lepszą? Tutaj głównym minusem jest raczej cena. Co do wielowątkowości to spodziewałem się jednak że nie będzie ograniczona do kilku aplikacji od Apple ale będzie też działać w przypadku aplikacji firm trzecich. Równie dobrze można powiedzieć że i w pierwszym iPhonie była wielowątkowość, bo przecież można przeglądać pocztę i w tym samym czasie zegar nadal działa :P

#123 Patrykw

Patrykw
  • 580 postów

Napisano 08 czerwca 2010 - 00:29

grzes_l :
Tym co wymienia Apple jako takie niespotykane w innych wyświetlaczach, kontrastem i paletą barw, głębszą czernią,, kątami widzenia.
Do tego pewnie jeszcze niskim zużyciem energii i grubością.
Patrykw:
Czego się spodziewałem ? Właściwie to niczego konkretnego. Spodziewałem się dobrego show jak zwykle, jakiejś rewolucyjnej funkcji, nowatorskiego podejścia, tego z czego Apple przecież podobno słynie. Tymczasem powiało nudą, zaprezentowane nowe możliwości były tylko czymś co w innych smartfonach jest już znane w dodatku w lepszych wydaniach.
Felippe:
Słaba widoczność w świetle słonecznym? LCD ma lepsza?
Co do wielowątkowości to spodziewałem się jednak że nie będzie ograniczona do kilku aplikacji od Apple ale będzie też działać w przypadku aplikacji firm trzecich. Równie dobrze można powiedzieć że i w pierwszym iPhonie była wielowątkowość, bo przecież można przeglądać pocztę i w tym samym czasie zegar nadal działa :P

Aplikacje trzecie będą mogły w ograniczonym stopniu działać w tle.
Przykro mi, ale nie da się co roku wprowadzać rewolucji.

#124 ivar

ivar
  • 75 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 08 czerwca 2010 - 00:43

Cóż, w zasadzie masz rację, oczekiwałem pewnie zbyt wiele i stąd teraz moje rozgoryczenie. Ale to w końcu Apple kreuje się na firmę która wyznacza nowe standardy, wielu proroków już ogłosiło nową erę końca komputerów osobistych kosztem urządzeń mobilnych po ostatnich sukcesach Apple. W nowym iPhonie nic mnie po prostu nie zaskoczyło, magia Apple prysła. Prezentacja video konferencji, z zastrzeżeniem że tylko po Wi-Fi i tylko między iPhonami 4, poprzedzona prośbą o wyłączenie laptopów (wi-fi niedomaga) jedynie mnie rozbawiła. Gdyby taki smartfon pokazała inna, mało znana firma pewnie byłbym zachwycony, pewnie zostałby ogloszony iPhone-killerem. Od Apple jako prekursora i kreatora po prostu wypada oczekiwać więcej. Zwłaszcza teraz, kiedy zostało ogłoszone liderem wśród firm w sektorze IT.

#125 szczottie

szczottie
  • 285 postów
  • SkądBielsko-Biała, Poland

Napisano 08 czerwca 2010 - 00:46

Jak dla mnie jest ok. Bardzo dobra rozdzielczosc, dobry procesor, swietna kamera, czego chciec wiecej? Jak nie będzie drozszy niz 3k to napewno wymienie mojego 3G na 4 white ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych