Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPhone nie włącza sie po przywróceniu ustawień fabrycznych (PRZECZYTAJ ZANIM ZAPYTASZ)

• Please log in to reply
285 replies to this topic

#126 dameon

dameon
  • 1353 posts
  • SkądLublin

Posted 18 November 2012 - 21:16

To nie dla 4S Semi-tethered polega na tym, że jak wyłączysz i włączysz to telefon to działają ci tylko niektóre aplikacje - oczywiście po podłączeniu do komputera już wszystko jest normalnie

#127 bart_k_pl

bart_k_pl
  • 14 posts

Posted 04 December 2012 - 01:39

Iphone 3gs ios5.1.1 jailbrake, wybrałem wymaz dane i po uruchomieniu pojawia sie jablko a pozniej prosba i podlaczenie do itunesa. Wchodze w DFU i za kazdym razem otrzymuje blad 1600 neizaleznie od portu usb. probowalem rozne softy, tinyumbrella nie moze mi zapisac shsh, podobnie redsnow po wybraniu fetch shsh staje w momencie uploading second stage. Co robic?

#128 gr27

gr27
  • 4 posts

Posted 04 January 2013 - 23:13

[CIACH]

Twój wpis został usunięty ze względu na błędną pisownię. Napisz jeszcze raz, poprawnie.
Pamiętaj, na tym forum bezwzględnie przestrzegamy zasad jęz. polskiego. Przeczytaj koniecznie [URL="http://myapple.pl/iphone-150/announcement-b-font-color-red-na-tym-forum-piszemy-zgodnie-z-zasadami-jez_-polskiego-font-b.html"]TO[/URL].

#129 ptak987

ptak987
  • 18 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 January 2013 - 13:09

To ja napiszę wam moją historię ale najpierw chciałem was serio poprosić żeby ktoś z was mi pomógł ponieważ jak na razie nie widziałem żadnego konkretnego rozwiązania prócz spekulacji na temat jakiego softa ktoś miał i czy zrobił jb. Więc tak, postanowiłem zrobić wyczyszczenie zawartości w swoim ip 3 8gb z softem 4.2.1 zostawiłem go na noc i następnego dnia patrze a tam tylko jabłuszko które pół dnia tylko było więc uznałem żeby tu napisać, były tu jakieś propozycje użycia redsn0w więc postanowiłem go pobrać przy okazji softa 4.2.1 i zaznaczyłem opcję żeby wejść tylko do opcji DFU bo ktoś pisał żeby wejść w to a jako że ip był nie żywy nie miałem innego wyjścia jak użyć redsn0w'a bo zaznaczeniu tej opcji trzymałem się wskazówek przypadkiem zrobiłem jailbreak do DFU mnie nie przekierowało i teraz zamiast jabłuszka pokazuję się nadgryziony ananas jutro zamierzam iść do ispot'a jeśli do tego czasu nikt mi tu nie da konkretnej rady i wskazówki co mam zrobić by iphone ożył :) BARDZO PROSZĘ O POMOC

#130 gr27

gr27
  • 4 posts

Posted 05 January 2013 - 20:27

witam, mam iPhone 4 bez karty sim, chciałam dziś zaktualizować system (nie wiem jaki miałam)na iTunes, po zakończeniu wyskoczyło okienko,że iPhone działa w trybie awaryjnym i że trzeba odtworzyć jego fabryczne ustawienia, więc kliknęłam.teraz mój iPhone nie działa. na ekranie pojawia się nutka z kablem, gdy chcę połączyć się z iTunes, albo gdy wybieram sieć WiFi to wyskakuje przez chwilę komunikat" aktywowanie iPhone może potrwać kilka minut", a następnie komunikat:"please try again later, or contact customer care". Jestem kompletnym laikiem i nie wiem czy da się to naprawić jakoś, jestem załamana, a chciałam,żeby używać go jako ipoda.proszę, co mam zrobić?

#131 thebest11

thebest11
  • 25 posts

Posted 05 January 2013 - 20:47

Wlóz katre sim i powinno sie aktywowac

#132 imon1927

imon1927
  • 30 posts

Posted 10 January 2013 - 22:24

Mam problem z iphonem 3gs. Posiadam go dopiero tydzień, i z tego faktu, że jestem zielony niechcący go zaktualizowałem. Kiedy go włączam wyskakuje żebym ustawił język i kraj a potem nie chce się zaktualizować.. Wprowadzam go w DFU, trzymam shift+odtwórz i właśnie nie wiem co zrobić. Ściągnąłem ios 6.0 podczas aktualizacji wyskakuje mi błąd 3194. Pomóżcie błagam ;)

#133 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 10 January 2013 - 22:33

Probujesz wgrac stary,niepodpisywany juz soft-stąd masz błąd 3194. Zainstaluj iOS 6.0.1.

#134 rudarox

rudarox
  • 15 posts
  • SkądGliwice

Posted 27 January 2013 - 19:10

Własnie mam to samo, i przy aktualizacji do iOS 6.0.1 wyskakuję błąd. Możliwe ze przyczyną może byc np JB?

#135 Spyra

Spyra
  • 1 posts
  • SkądKraków

Posted 03 February 2013 - 23:41

Nie możliwe tylko napewno przyczyną jest JB :)

#136 diamondxdoll

diamondxdoll
  • 3 posts

Posted 04 February 2013 - 15:26

Hej, mam problem i bardzo mocno proszę o pomoc.
Chcę sprzedać iphone 3g po jailbrake. Wymazałam zawartośc z poziomu iP, oczywiście zawiecha i telefon kaput. Wprowadziłam go w recovery, itunes przy próbie odtwarzania oprogramowania wywala błąd 1015 (nieautoryzowane oprogramowanie, czy coś), ściągałam różne wersje softów [url=http://www.myapple.pl/iphone-ipod-touch/118945-oprogramowanie-dla-iphonea-wszystkie-wersje-do-pobrania.html]Oprogramowanie dla iPhone'a - wszystkie wersje do pobrania[/url] stąd, ale ciągle jest ten sam błąd.

Co mogę zrobić, bo kompletnie nie mam juz pomysłu?

#137 diesel2117

diesel2117
  • 1743 posts
  • SkądKatowice PL

Posted 04 February 2013 - 15:49

4.2.1 ściągnij potem DFU i jazda. Po JB musisz w pwng dfu wgrać system

#138 diamondxdoll

diamondxdoll
  • 3 posts

Posted 04 February 2013 - 23:14

ściągnełam 4.2.1 wprowadziłam w dfu, ściągnęłam redsn0wa, wgrałam przez to system, itunes zaczął odtwarzać i ciągle ten sam błąd. any ideas?

#139 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 04 February 2013 - 23:18

Musisz wgrac soft typu CF.

#140 ptak987

ptak987
  • 18 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 February 2013 - 00:11

mógłbyś ściślej? mam ten sam problem a z nieba nie wyczaruję softu typu "cf" :)

- - - Połączono posty - - -

dobra już mam [url]http://forum.myiphone.com.pl/tworzenie-cf-przy-pomocy-sn0wbreeze-t23789.html[/url] dla potrzebujących, odbiorę swojego iphone'a z serwisu i od razu zabieram się do tego :)

#141 Amex

Amex
  • 1711 posts

Posted 05 February 2013 - 00:50

Ja do tworzenie CF używam tylko prog typu Redsnow lub Pwnage Tool. Od Snowbreeze-trzymam się z daleka.

#142 Coconutdude

Coconutdude
  • 8 posts

Posted 18 February 2013 - 20:41

Witam, posiadam Iphona 4, odkąd go mam nie uruchamia się, dopiero po podłączeniu do ładowarki lub komputera, pojawia się logo apple lub usb i Itunes. Najpierw wprowadzałem go w tryb awaryjny i próbowałem odtworzyć w itunes, bez skutku błąd 1610, 1611, 1601. Probowałem PWNED DFU iRebem plus shift odtwórz itunes z softem 4.2.1 4.3.5 błąd 3194, próbowałem kombinować z plikiem host i nic... Na macbooku wyskakuje 2006 lub 2001. Program tinyumbrella w ogole go nie widzi....nie wiem co się działo z telefonem za nim go dostałem, z zewnątrz jest jak nowy. Z góry wielkie dzięki za jakieś sugestie, pozdrawiam

#143 Borcia

Borcia
  • 21 posts

Posted 19 February 2013 - 13:20

Witam, czy po takim zabiegu przywrócenia kiedy wysakuje nam błąd 1015 są tam jeszcze nasze dane? chciałabym sprzedać telefon jako uszkodzony ale nie chce aby ktoś otrzymał dostęp do moich danych, smsów i zdjęć... Proszę o szybką odpowiedź.

#144 aresik997

aresik997
  • 4 posts

Posted 22 March 2013 - 22:24

Cześć! Mój problem polega na tym ,że nie moge wejść w tryb dfu żanym sposobem cały czas siedzi na awaryjnym, nie wiem czy przycisk Power/sleep nie działa dlatego moje pytanie do was jak wejść w tryb dfu ? Gdy trzymie przycisk home telefon się zciemnia i pokazuje logo appla ,a gdy go podłącze do kompa to go wykrywa na awaryjnym i na iphonie jest itunes i kabel usb... (Czytałem dużo tematów na tym forum i żaden nie rozwiązał mojego problemu!)

#145 ippawel

ippawel
  • 1136 posts

Posted 23 March 2013 - 11:13

Redsn0w i PWND DFU.

#146 aresik997

aresik997
  • 4 posts

Posted 25 March 2013 - 17:29

Nie działa, a może to być wina baterii bo jak podłącze do ładowania to jest zawsze na tym samym miejscu nie da sie go wyłączyć przyciskiem.

#147 Filip Ćwieluch

Filip Ćwieluch
  • 2 posts
  • SkądNowa Dęba, Poland

Posted 11 April 2013 - 17:26

jak odratować telefon gdy przycisk power nie działa ?? Iphone 3G soft 4.2.1 baseband od Ipada :( stoi na jabłku i miga co jakis czas :(

#148 diesel2117

diesel2117
  • 1743 posts
  • SkądKatowice PL

Posted 12 April 2013 - 19:52

jak odratować telefon gdy przycisk power nie działa ?? Iphone 3G soft 4.2.1 baseband od Ipada :( stoi na jabłku i miga co jakis czas :(

Odłącz baterię wsuwając pomiędzy styki baterii a płytę główną papierek (telefon się wyłączy), skręcić go i trzymając HOME podłączyć pod usb, wejdzie w recovery a raczej bez problemu powinieneś wgrać system. Jeśli błędy wyskoczą to wtedy wgrywasz DFU IOS zrobiony przez redsn0w, telefon zostanie w DFU i znowu próbujesz wgrać system

#149 vhess

vhess
  • 9 posts

Posted 27 April 2013 - 18:01

Witam. Otóż dostałem iPhone od znajomego i było na nim bardzo wiele rzeczy które sa mi zbędne, a wiec postanowiłem ze wyczyszczę wszystko opcja która wprowadziła firma Apple a wiec, Wymaz zawartość i ustawienia. Po tym zabiegu, jednak moj iPhone juz sie potem nie włączył, cały czas pokazuje sie logo apple a potem tego pirata apple i kolko buforowania obok. Nie mogę odtworzyć iPhone do najnowszej wersji, gdyż ma simlocka, a aktualnie kolega dal mi karte Gevey która przy sofcie 4.2.1 obchodzi blokade. Jeśli ktoś mi wytłumaczy i powie co mogę zrobić, dostanie ode mnie nagrodę ... ( Skoro mam płacić 100 zl w serwisie, mogę komos tutaj np doładować konto za 25 zł ). A wiec czekam na wskazówki ...

#150 Paf

Paf
  • 8094 posts

Posted 27 April 2013 - 18:07

Pobierz Snowbrezza z iH8sn0w.com i soft 6.1.3 http://www.felixbrun.../iPod/firmware/ lub http://myapple.pl/ip...dla-iphone.html
1. Odpalamy Snowa.
2. Klikamy ok następnie strzałkę w prawy dolnym rogu.
3. Wybieramy czy chcemy użyć pobranego wcześniej .ipsw czy chcemy go dopiero pobrać. Wskazujemy plik .ipsw.
4. Wybieramy "General" i klikamy na strzałkę w prawym dolnym rogu, na następnym ekranie zaznaczamy "Activate the iPhone (Hactivate)" następnie 2x na strzałkę w prawym dolnym rogu i wtedy na "Bulid ipsw" i po raz kolejny na strzałkę.
5. Czekamy aż soft się zrobi.
6. Dzięki iRebowi wbudowanemu w Snowbrezza wprowadzamy telefon w pwng dfu.
7. Odpalamy iTunes, trzymając "Shift" klikamy "odtwórz" i wskazujemy soft zrobiony Snowbrezzem.
8. Czekamy aż soft się odtworzy.
9.Koniec

Jak chcesz inny soft niż najnowszy : http://myapple.pl/ip...kami-shsh_.html
To co napisałem na początku to praktycznie parafraza mojego poradnika z linku u góry.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users