Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Kupuję iPada - tylko gdzie?

• Please log in to reply
123 replies to this topic

#101 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 30 July 2010 - 19:38

Starsze płyty mają za małe napięcie w porcie USB, dlatego czasem trzeba zainstalować sterownik od producenta.

#102 biblo

biblo
  • 432 posts

Posted 30 July 2010 - 19:40

Tak samo było z iPhone-m, więc nie rozumiem dlaczego z iPadem miałoby być inaczej :)

Zapewne będzie dokładnie tak samo, ale teraz na pytania na ten temat iSource odpowiada bardzo wymijająco... taka mowa trawa ;-)

#103 Beck

Beck
  • 237 posts
  • SkądUK

Posted 30 July 2010 - 19:45

odpowiadają wymijająco bo jak powiedzą "TAK" a jakimś cudem okaże się że "NIE" to będzie dla nich troche lipa ;P arturcisz dzięki za info, człowiek uczy się całe życie!

#104 biblo

biblo
  • 432 posts

Posted 30 July 2010 - 19:58

odpowiadają wymijająco bo jak powiedzą "TAK" a jakimś cudem okaże się że "NIE" to będzie dla nich troche lipa ;P

Eee, tam... to taki korporacyjny bełkot ludzi, którzy boją się wychylić. Przecież to i tak Apple decyduje (i płaci) za obsługę gwarancyjną swoich produktów.

#105 Beck

Beck
  • 237 posts
  • SkądUK

Posted 30 July 2010 - 20:02

No właśnie, jak apple powie że nie to będa musieli naprawiać za swoje jeśli źle poinformują kienta. Dlatego dają wymijającą odpowiedź. Ale tak jaknapisałem wcześniej, nie sądzę aby były z tym jakiekolwiek problemy.

#106 najemnik

najemnik
  • 253 posts
  • Skądursus

Posted 30 July 2010 - 20:13

a dzis to wysylam iPada do serwisu (np. Berlin) na swoj koszt czy na koszt apple?

#107 Beck

Beck
  • 237 posts
  • SkądUK

Posted 30 July 2010 - 20:14

na swój koszt a oni odsyłają spowrotem na ich koszt. Przynajmniej tak jest w uk

#108 najemnik

najemnik
  • 253 posts
  • Skądursus

Posted 30 July 2010 - 20:15

a myslisz ze do polski tez odesla na swoj koszt?

#109 Beck

Beck
  • 237 posts
  • SkądUK

Posted 30 July 2010 - 20:18

nie wiem ale jutro bede w Apple Store więc mogę zapytać ;)

#110 najemnik

najemnik
  • 253 posts
  • Skądursus

Posted 30 July 2010 - 20:21

jesli to nie klopot to prosze napisz co powiedzieli zawiesza mi sie iPad kupiony w usa a mieszkam w wawie mam paragon ze sklepu (jesli to ma znaczenie i jest potrzebny) dzieki

#111 Beck

Beck
  • 237 posts
  • SkądUK

Posted 30 July 2010 - 20:25

ipad to ipad, nie ważne gdzie kupiony, więc parogonu nie trzeba ale przyznam szczerze że wątpię aby zgodzili się wysłać za granicę, szczególnie do kraju gdzie jeszcze nie było przemiery. Mimo wszystko zapytam i dam Ci znać jutro.

#112 francisco

francisco
  • 175 posts
  • SkądWarszawa / Wrocław

Posted 02 August 2010 - 11:03

Wydaje mi się, że tej gwarancji nie będzie można w Polsce realizować tylko do czasu oficjalnego wprowadzenia iPadów do Sprzedaży w naszym kraju. Potem już tak.

Czyli tak już potwierdzając na 100% - jak kupię teraz iPada w USA, a premiera w Polsce będzie powiedzmy za kilka miesięcy, to wtedy już możliwość realizacji grwarancji w Polsce "się pojawi" ?? bardzo proszę o odp. - lada moment będę zamawiał ipada w US :) Dzięki! Czy jest sens brać apple care w USA - jak się mieszka w Polsce?

#113 szymonvader

szymonvader
  • 557 posts
  • SkądBędzin

Posted 02 August 2010 - 12:47

Nikt Ci tego nie zagwarantuje na 100%. Musisz poczekać i sam sprawdzić. A co do pakietu to myśle ze nie warto.

#114 Teletorium

Teletorium
  • 4 posts

Posted 02 August 2010 - 12:58

wczoraj widziałem iPad wifi 16GB za 2499zł (w złotych tarasach) także cena troszke zawyżona!

no aleja proponuje 64GB plus 3G takich nie ma

#115 biblo

biblo
  • 432 posts

Posted 02 August 2010 - 13:07

no aleja proponuje 64GB plus 3G takich nie ma

KE?!?! A tak bardziej po polsku, a nie polskawu to można prosić???

Nikt Ci tego nie zagwarantuje na 100%. Musisz poczekać i sam sprawdzić.

Dokładnie.

A co do pakietu to myśle ze nie warto.

A tu się z kolegą nie zgodzę! No chyba, że w Polsce jest taniej niż w USA, w co raczej nie wierzę... Trzeba tylko poczekać aż u nas zacznie się sprzedaż iPadów i wyjaśni się sprawa gwarancji na egzemplarze z USA. Jak będzie zgodnie z przewidywaniami, to sam zamierzam dokupić przez internet taki pakiet. Przy okazji pytanie do znawców - jak długo po zakupie sprzętu można wykupić Apple Care?

Jak tylko mogę, to do wszelkich laptopów wykupuję wydłużoną gwarancję i praktycznie zawsze na tym dobrze wychodzę, bo poważniejsze problemy wychodzą z reguły po dłuższym czasie (np. połączenie ekranu z resztą laptopa w sprzęcie FSC lub wady chipsetu/płyty gł. w niektórych Dellach). A w przypadku iPada ten Apple Care obejmuje też baterię!

#116 arturcisz

arturcisz
  • 10155 posts
  • SkądSzczecin

Posted 02 August 2010 - 13:13

Apple Care mozesz kupic i zarejestrowac w ostatni dzien gwarancji

#117 biblo

biblo
  • 432 posts

Posted 02 August 2010 - 13:18

To super! Przy laptopach Fujitsu-Siemens był limit chyba 180 dniowy od zakupu komputera... Z kolei w Dellu można wykupić rozszerzoną gwarancje przy zamawianiu komputera.

#118 szczottie

szczottie
  • 285 posts
  • SkądBielsko-Biała, Poland

Posted 02 August 2010 - 20:34

Witam, Za jakieś dwa tygodnie wybieram się na wakacje do Hiszpanii, ktoś się orientuje czy dostane tam iPada 16GB wifi bez problemu? Szukam tutaj aby był już na podróż, ale jedyne pewne źródła liczą sobie ponad 2700 zł. W Hiszpanii 488 euro. Więc troszkę mniej niż 2000 zł. Zastanawiam się nad tym, bo chcę wziąć kredyt na to cudo ;)

#119 biblo

biblo
  • 432 posts

Posted 02 August 2010 - 20:49

Trudno powiedzieć, bo cały czas z dostępnością iPadaów nie jest za różowo... :-(
W hiszpańskim sklepie internetowym Apple jest informacja o dostawie w ciągu 7-10 dni roboczych. W niemieckim sklepie, który przewijał się tu na forum (Gravis.de) też większości modeli (tych najdroższych i najtańszych) nie ma na stanie...

Proponuję poszukać sprzedawców produktów Apple w rejonie, w którym będziesz Apple - Buscador de recursos

#120 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 posts
  • SkądTarnów

Posted 04 August 2010 - 22:34

Problem z ipadem w uk ! Witam, jako że w tym miesiącu wybieram się do uk, chciałbym kupić ipada (najtańsą wersje) jeszce tydzien temu mozna bylo 16tke zamowic z apple store uk i była dostepna w 24h, a obecnie jest do 7-10 dni roboczych (zbyt duże ryzyko że nie dojdzie na czas). Szukałem bo wielu sklepach wysyłkowych, PRAWIE już zamówiłem ipada ze sklepu John Lewis którego chciałem odebrać w miejscowym sklepie tej firmy w manchesterze, potrzebowałem tylko przelać kase z jednego konta na drugie z ktorego uzywam karty płatniczej, a tu ZONK obecnie już ipada nie ma, więc spóźniłem się o jakieś 12h... Bardzo bym prosił o pomoc, a dokłądnie czy macie jakieś pewny sklep czy coś żeby kupic tego ipada w okolicy manchesteru (lub zamówić paczką). Z góry dziękuje wszsystkim którzy choć troche pomogą.

#121 Jax

Jax
  • 462 posts
  • SkądDolina Muminków

Posted 05 August 2010 - 11:44

W PCWorld spróbuj, ceny te same co w apple. Można zamówić też w necie za free, dostawa w 3dni robocze. W Manchesterze są dwa plus dwa w okolicy.
http://www.pcworld.c...735436-pdt.html

#122 GacolekPL

GacolekPL
  • 257 posts
  • SkądTarnów

Posted 05 August 2010 - 16:12

Dzięki wielkie, a nie znacie może jakiegoś sklepu internetowego który jak zapłace karta bankową i dopłace za przesyłke to wyśle mi ipada do polski?

#123 Jax

Jax
  • 462 posts
  • SkądDolina Muminków

Posted 06 August 2010 - 13:31

Amazon UK wyśle do polski iPada, ale wyjdzie drożej niż u nas. iPad 16GB kosztuje u nich 549F, wysyłka 66F i jeszcze vat i pewnie cło u nas.

#124 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 06 August 2010 - 18:39

Jaki VAT, jakie clo?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users