Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3GS - 3.1.2/3.1.3] Zdejmowanie simlocka z angielskiej sieci

• Zamknięty Temat jest zamknięty
43 odpowiedzi w tym temacie

#26 Kenji25

Kenji25
  • 62 postów

Napisano 04 czerwca 2010 - 18:46

Witam, Moja historia jest taka: 1. Kupilem starter O2 na Allegro, przyszla do mnie zafoliowana nowka w kopercie 2. Wlozylem do innnego telefonu - zglosil sie roaming Ery - czyli karta dzialala 3. Na Ebay kupilem voucher za 20funtow - podalem sprzedawcy moj numer i mi doladowal - od razu dostalem smsa o moim stanie konta - w tym momencie moglem sie dodzwonic na ten numer z O2 oraz z niego zrobic 4. wykonalem dwa polaczenia z karty o2 i na karte o2, wyslalem tez ze dwa smsy 5. wypelnilem przez proxy formularz w O2 6. po dwoch dniach dostalem smsa ze nie moga zrobic unlocka 7. znalazlem formularz kontaktowy i napisalem do O2 Uk dlaczego nie moga zrobic - w odpowiedzi otrzymalem informacje - ze nie jest karta z telefonem powiazana i polecaja mi zrobic dwa polaczenia (bedac w Polsce) oraz podlaczyc do iTunes'a a oni powinni zobaczyc ten telefon, 8. Napisalem w odpowiedzi ze tak zrobilem i ze moj ballance jest powyzej 15 funtow. 9. W odpowiedzi dostalem ze mam sie nie denerwowac bo mi odblokuja telefon i ze juz pobrali z konta 15L zebym nie byl zaskoczony mniejszym ballancem 10.Nastepnego dnia rano zmienilem karte z o2 na Ere i podlaczylem IP do iTunes'a - otrzymalem komunikat z gratulacjami o odblokowaniu telefonu. 11. koszt operacji w sumie 90 zl - pozostala mi karta oraz 3,5 funta na rozmowy W zolnierskich slowach, dla tych którzy rozumieją trochę inaczej: Mozna odblokowac IP z sieci O2 nie bedac w UK, nie aktywujac karty na terenie UK a wszystko załatwić z Polski. Całość zajęła około 5 dni, ogolny koszt okolo 90 zl! znalazlem to w innym temacie. Probowal ktos moze jeszcze cos takiego robic?

#27 kaczor27

kaczor27
  • 10 postów

Napisano 23 listopada 2010 - 16:36

Witam,

Moja historia jest taka:
1. Kupilem starter O2 na Allegro, przyszla do mnie zafoliowana nowka w kopercie
2. Wlozylem do innnego telefonu - zglosil sie roaming Ery - czyli karta dzialala
3. Na Ebay kupilem voucher za 20funtow - podalem sprzedawcy moj numer i mi doladowal - od razu dostalem smsa o moim stanie konta - w tym momencie moglem sie dodzwonic na ten numer z O2 oraz z niego zrobic
4. wykonalem dwa polaczenia z karty o2 i na karte o2, wyslalem tez ze dwa smsy
5. wypelnilem przez proxy formularz w O2
6. po dwoch dniach dostalem smsa ze nie moga zrobic unlocka
7. znalazlem formularz kontaktowy i napisalem do O2 Uk dlaczego nie moga zrobic - w odpowiedzi otrzymalem informacje - ze nie jest karta z telefonem powiazana i polecaja mi zrobic dwa polaczenia (bedac w Polsce) oraz podlaczyc do iTunes'a a oni powinni zobaczyc ten telefon,
8. Napisalem w odpowiedzi ze tak zrobilem i ze moj ballance jest powyzej 15 funtow.
9. W odpowiedzi dostalem ze mam sie nie denerwowac bo mi odblokuja telefon i ze juz pobrali z konta 15L zebym nie byl zaskoczony mniejszym ballancem
10.Nastepnego dnia rano zmienilem karte z o2 na Ere i podlaczylem IP do iTunes'a - otrzymalem komunikat z gratulacjami o odblokowaniu telefonu.
11. koszt operacji w sumie 90 zl - pozostala mi karta oraz 3,5 funta na rozmowy

W zolnierskich slowach, dla tych którzy rozumieją trochę inaczej:
Mozna odblokowac IP z sieci O2 nie bedac w UK, nie aktywujac karty na terenie UK a wszystko załatwić z Polski. Całość zajęła około 5 dni, ogolny koszt okolo 90 zl!

znalazlem to w innym temacie. Probowal ktos moze jeszcze cos takiego robic?

Masz Iphona 4 czy innego?

#28 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 23 listopada 2010 - 17:07

w innym poście ktoś napisał że w tej chwili o2 juz tego nie robi

#29 adrianchudek

adrianchudek
  • 40 postów
  • SkądReda, PL

Napisano 23 listopada 2010 - 17:12

Jesteś pewny? Bo właśnie przed chwilką miałem zamiar kupić doładowanie O2... Nie chcę wydać następnych pieniędzy w błoto :/

#30 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 23 listopada 2010 - 17:31

Usługa ta jest AKTYWNA w UK dla iPhone 3G i iPhone 3GS. Nie da się zdjąć simlocka z iPhone 4. Mówię o sieci O2, ale jestem na 99%, że w innych jest podobnie.

Proszę bardzo:

http://shop.o2.co.uk...ckmyiphone.html

#31 adrianchudek

adrianchudek
  • 40 postów
  • SkądReda, PL

Napisano 23 listopada 2010 - 17:39

Och, trudno. Przynajmniej nie muszę się już bawić z aktywacją iP4 bo mam kartę O2 i teraz tak jak wszyscy muszę spokojnie czekać na ultrasn0w. A odblokować płatnie też się nie da, nie? A wiadomo orientacyjnie po ilu miesiącach będzie taka możliwość? Ktoś pamięta jak to było z 3Gs?

#32 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 23 listopada 2010 - 18:40

Płatne jest od odblokowanie jak nie masz abonamentu. Myśle ze oficjalne odblokowanie może zaczną oferować w rok po premierze wiec pewnie nie wcześniej niż za 6 miesięcy. Jednak jest to gdybanie z mojej strony.

#33 adrianchudek

adrianchudek
  • 40 postów
  • SkądReda, PL

Napisano 23 listopada 2010 - 18:51

I tak dziękuję za informacje... Poprzednio miałem iPod touch 2G i nigdy nie zastanawiałem się jak się odblokowuje iP. Myślałem że jailbreak to unlock, a tak nie jest. Ja zamierzam kupować co druga wersję iP, więc 6 miesięcy (czy więcej) mogę poczekać na oficjalne odblokowanie, a tymczasem czekajmy na ultrasn0w. A tak w ogóle to nie istnieje żadna alternatywa na ultrasn0w, przeciez alternatyw JB jest pełno a na unlock jesteśmy skazani na jeden dev?

#34 greg_redditch

greg_redditch
  • 97 postów
  • SkądBirmingham

Napisano 23 listopada 2010 - 23:18

w UK (tzn u nas) simlocka mozesz za free sciagnac. Wystarczy zadzwonic do operatora. Czasem sie to wiaze z kosztem up to £50, ale chyba warto to zrobic tutaj niz pozniej kombinowac po serwisach

#35 slawrumia

slawrumia
  • 1 293 postów
  • SkądRumia

Napisano 25 listopada 2010 - 15:52

Kupiłem simy z UK i wyszło że mam o2, do uk raczej nie pojade zeby zdejmowac simlocka . czekam na simlock.pl a na razie bede sie bujał z ultrasn0w podobno w niedziele ma byc dostepny na 4.2

#36 kaka188

kaka188
  • 56 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 20:51

wejdźcie sobie na allegro i wpiszcie simlock iphone 3g badz 3gs i sim locki sa tanie jak barszcz

#37 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 lutego 2011 - 13:28

OK to ja się podepnę do tematu Właśnie kupiłem iPhone 2G z simlockiem o2 UK. W tej chwili iPhone jest po JB i ściągnięciu simlocka. I tu mam kilka pytań 1. Czy jak mnie najdzie i będę chciał wyczyścić system albo przeinstalować, to będę musiał mieć kartę o2, czy wystarczy zainstalowanie softu, potem redsnOw i włożenie karty SIM Ery i voila? 2. rozumiem, że mogę ściągnąć permanentnie simlock poprzez simlock.pl. Niestety dość wysoki koszt 290 zł nie kręci mnie, zwłaszcza jeśli mogę ściągnąć simlocka przez redsnOw 3. Interesuje mnie ta opcja z kartą prepaidową o2 UK. Czy w chwili obecnej jest taka możliwość? Kupuję kartę, doładowuję ją 20GBP, wykonuję dwa-trzy połączenia i za 15GBP poprzez formularz ściągają mi simlocka permanentnie (koszt ok 90 zł więc można przeboleć)

#38 KolczyQ

KolczyQ
  • 291 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 lutego 2011 - 13:51

Na 2G nie ma sensu zdejmowania stałego. 1. Custom soft, mam taki jeżeli chcesz. Jest zdjęty simlock i jest JB. Napisz na PW jeżeli chcesz (to jest 3.1.3) 2. Jeżeli na simlock.pl jest napisane, że nie jest to zdejmowanie wysyłkowe to jest to permanentnie, ale się nie opłaca. 3. Nie ma sensu.

#39 RiQ

RiQ

• 2 567 postów
  • SkądWrocław

Napisano 12 lutego 2011 - 14:05

ad 3 ale jest możliwe?

#40 KolczyQ

KolczyQ
  • 291 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 12 lutego 2011 - 16:23

Prawdopodobnie tak.

#41 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 12 lutego 2011 - 16:24

Jest to możliwe.

#42 tomekem2

tomekem2
  • 5 postów

Napisano 01 marca 2011 - 12:23

Ja z swoje Iphone 3 G kupiłem w Anglii i miałem simlocka na O2. Próbowałem w różnych komisach i nikt nie chciał podjąć się zdjęcia simlocka na stałe. Skorzystałem z [url]http://simlock24.pl/simlock/Iphone/3GS[/url] Niestety kosztowało mnie to 340zł, ale przynajmniej mam problem z głowy. Robiłem upgrade i simlocka nadal nie ma :):)

#43 radko93

radko93
  • 949 postów
  • SkądWrocLove

Napisano 01 marca 2011 - 16:22

Unlock z O2 UK można ściągnąć za 15 funtów, dać 340 zł żeby odblokować 3G to przesada, to połowa wartości telefonu ;)

#44 DannyM

DannyM
  • 541 postów
  • SkądTu i tam

Napisano 01 listopada 2012 - 18:20

Dzis wyslalem informacje z formularza do O2 w UK.
W odpowiedzi dostalem:

Dear XXXX

Thank you for your iPhone unlatching request.

I'm sorry, we have not been able to unlatch your iPhone at this time.
The reason given is: The Mobile Number provided has not been registered
to the IMEI provided
Thank you,

O2 Customer Service

Ma ktos pomysl co z tym zorbic:?:
Napisalem do nich, ze kupilem telefon na ebay i zobaczymy co odpisza.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych