Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3GS - 3.1.2/3.1.3] Zdejmowanie simlocka z angielskiej sieci

• Zamknięty Temat jest zamknięty
43 odpowiedzi w tym temacie

#1 Kenji25

Kenji25
  • 62 postów

Napisano 02 czerwca 2010 - 12:19

Witam. Mam pewne pytanie. Kolega jest w anglii i moze mi przywieźć stamtąd nowego iphone 3gs jednak nie wiadomo do konca z jakim softem, prawdopodobnie jednak bedzie to 3.1.3 i mam pytanie jaki musi byc baseband czy tam data produkcji abym mogl sciagnac z niego simlocka na O2? Bo niestety z faqu nie za bardzo rozumiem:( i jeszcze jedno. Czy jezeli oddam go do jakiegoś profesjonalnego serwisu to zdejmą mi z niego simlocka bez uwagi na wszystko? Poprostu zaniope i oni go zdejmą bez zadnego problemu? Z góry dzieki za odpowiedzi i pozdrawiam:)

#2 Bernioleq

Bernioleq
  • 211 postów
  • SkądNiemcz, Poland

Napisano 02 czerwca 2010 - 12:23

Teraz jest możliwość zdjęcia simlocka z o2 na simlock.pl . Koszt 270 zł. Tu masz bezpośredni link do o2

#3 eXotic

eXotic
  • 436 postów

Napisano 02 czerwca 2010 - 12:25

Jeśli ma 3.1.3 to o zdjęciu simlocka narazie zapomnij. W komisie tez Ci nie zdejmą.

#4 Bernioleq

Bernioleq
  • 211 postów
  • SkądNiemcz, Poland

Napisano 02 czerwca 2010 - 12:30

Jeśli ma 3.1.3 to o zdjęciu simlocka narazie zapomnij. W komisie tez Ci nie zdejmą.

nieprawda

#5 TigerStyle

TigerStyle
  • 1 385 postów
  • SkądBournemouth / Łódź / Planeta

Napisano 02 czerwca 2010 - 12:31

Bzdura wierutna. Jezeli legalnie kupiony w UK od O2 wtedy:
- jezeli abonament - zdjecie jest darmowe,
- jezeli top-up (doladowywanie) - zdjecie za 15 funtow

Simlock zdjety jest 'na zawsze'.

Pozdrawiam

#6 Kenji25

Kenji25
  • 62 postów

Napisano 02 czerwca 2010 - 12:54

Rozumiem. A na czym polega ta metoda top-up? I czy moge to wykonać w polsce czy musze w anglii? Telefon na 100 procent legalnie kupiony. Niestety odpada zdjecie u abonamenta ponieważ kolega nie bedzie mial na to czasu:( i chyba lepiej zapłacić te 70zl niz 270zl. Jak uważacie? A jak wyglada to zdejmowanie simlocka w komisie? Jest w koncu wykonalne czy nie?

#7 Bernioleq

Bernioleq
  • 211 postów
  • SkądNiemcz, Poland

Napisano 02 czerwca 2010 - 13:07

Wchodzisz na simlock.pl podajesz im nr imei telefonu a oni Ci ściągają simlocka "na stałe", tak jak by to zrobili w salonie o2. Poczytaj na ich stronie. Metoda top-up polega na tym samym co abonament, czyli musisz iść do salonu

#8 szczep

szczep
  • 180 postów
  • SkądKrk

Napisano 02 czerwca 2010 - 13:19

Wchodzisz na simlock.pl podajesz im nr imei telefonu a oni Ci ściągają simlocka "na stałe", tak jak by to zrobili w salonie o2. Poczytaj na ich stronie.
Metoda top-up polega na tym samym co abonament, czyli musisz iść do salonu

A teraz sie przyznaj ze masz profity z rekomendowanej stronki!? :)

270zeta? Chyba kogos pogielo...

Top-Up to nic innego jak nasza usluga 'na karte'. Nie wiesz to nie pisz, chyba ze specjalnie chcesz go wprowadzic w blad.

Kenji25:

Jesli masz legalnie kupionego iPhone'a z O2 to masz za darmo... wystarczy wejsc na stonke O2 - zadna wizyta w salonie! Czekasz 2 dni i po sprawie.

Napisz w jaki sposob Ci kolega kupil tego iPhone'a? Na abo czy na karte?

#9 Kenji25

Kenji25
  • 62 postów

Napisano 02 czerwca 2010 - 13:26

Kupic jeszcze nie kupił ale mial to byc nowy IP bez zadnej karty poprostu czysty telefon z simlockiem na te nieszczęsne O2:( czyli nie da sie niczym ominąć tej blokady bez wizyty w anglii?

#10 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 02 czerwca 2010 - 13:44

No niestety nie chyba że po zaprezentowaniu oficjalnie iphoneOS 4.0 będzie unlock.

#11 Kenji25

Kenji25
  • 62 postów

Napisano 02 czerwca 2010 - 13:48

No to w takim razie nie ma sensu kupowania tego telefonu w anglii:( No cos trudno, wielkie dzieki wszystkim za odpowiedz

#12 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 czerwca 2010 - 14:10

A ja mam takie pytanie: Kupłem iPhone od człowieka z UK. On go miał na abonament wzięty z O2. Niestety nie mam z nim już kontaktu a chciałbym zdjąć simlocka. Za około 2 tygodnie wpada do mnie ciotka z UK ktora ma abonament w O2. Czy jeżeli włożę jej kartę do swojego iP to będę mógł zdjąć simlocka wypełniając formularz jej danymi czy konieczne jest "przebywanie" telefonu w UK do zdjęcia sima??

#13 szczep

szczep
  • 180 postów
  • SkądKrk

Napisano 02 czerwca 2010 - 14:16

Musi byc karta O2 dolaczana przy kupnie. Tak jak Ci pisalem MOZNA zdjac simlocka za darmo bez zadnej wizyty. Wystarczy wypejnic wniosek na stronie O2.

---------- Wpis dodano o 14:16 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:11 ----------

A ja mam takie pytanie:
Kupłem iPhone od człowieka z UK. On go miał na abonament wzięty z O2. Niestety nie mam z nim już kontaktu a chciałbym zdjąć simlocka.
Za około 2 tygodnie wpada do mnie ciotka z UK ktora ma abonament w O2. Czy jeżeli włożę jej kartę do swojego iP to będę mógł zdjąć simlocka wypełniając formularz jej danymi czy konieczne jest "przebywanie" telefonu w UK do zdjęcia sima??

Jezeli poprzedni wlasciciel wzial telefon na abo a pozniej przestal placic i sprzedal telefon lub zglosil jako zaginiony to gdy podasz im numer seryjny pewnie Ci nie zdejma SIMlocka z wiadomych przyczyn. Jednak moze znasz pochodzenie telefonu. W kazdym badz razie ja bym sprobowal. Nie musi telefon znajdowac sie w UK, tylko karta musi byc aktywna.

#14 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 czerwca 2010 - 14:19

Musi byc karta O2 dolaczana przy kupnie.

A czemu w podobnym do tego wątku ludzie zdejmowali simlocka kartami pre-paid i wystarczyło wykonać kilka połączeń żeby telefon z kartą został powiązany u operatora?? Nie można zrobić tego samego z kartą abonamentową?? Mam na myśli powiązanie innej karty abonamentowej z telefonem.

#15 szczep

szczep
  • 180 postów
  • SkądKrk

Napisano 02 czerwca 2010 - 14:23

A czemu w podobnym do tego wątku ludzie zdejmowali simlocka kartami pre-paid i wystarczyło wykonać kilka połączeń żeby telefon z kartą został powiązany u operatora?? Nie można zrobić tego samego z kartą abonamentową?? Mam na myśli powiązanie innej karty abonamentowej z telefonem.

Nie zrozumiales mnie, MUSI mialem na mysli JAKAKOLWIEK karte O2. Bez niej nie sciagniesz blokady gdyz podajesz numer telefonu.
A skoro ktos by kupowal telefon to ta karta jest w zestawie.

#16 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 02 czerwca 2010 - 14:29

Ok, rozumiem. W takim razie będąc w Polsce i wkładając aktywną karte abonamentową O2 ciotki (ale inną niż dołączona oryginalnie dla 1 właściciela też z O2) będę w stanie zdjać simlocka wypełniając formularz danymi z karty O2 mojej ciotki. Formularz mam wypełniać przez proxy, tak??

#17 loocaso

loocaso
  • 260 postów

Napisano 02 czerwca 2010 - 14:32

A ile kosztuje taki telefon z Angli nowy ?

#18 szczep

szczep
  • 180 postów
  • SkądKrk

Napisano 02 czerwca 2010 - 14:53

Nie wiem na 100% jak jest z inna karta na abo. ale mysle ze powinno przejsc. Zawsze przeciez ciotka mogla sobie zmienic telefon :)
Kurde przypomina mi sie Mis, ciotka z Londynu :)
Na wszelki wypadek zrob to poprzez proxy.

---------- Wpis dodano o 14:53 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:48 ----------

A ile kosztuje taki telefon z Angli nowy ?

£449 16GB

#19 Kenji25

Kenji25
  • 62 postów

Napisano 02 czerwca 2010 - 16:26

Ten co mi ma kumpel ściągać kosztuje 1500zl wiec wedlug mnie sie opłaca ale jezeli pa takie problemy z tym simlockiem to to chyba nie ma sensu

#20 loocaso

loocaso
  • 260 postów

Napisano 02 czerwca 2010 - 17:45

Trochę mniej niż u nas, Ja jak będe brał to 32 GB. Poczekam do końca wakacji.

#21 TiCus

TiCus
  • 143 postów
  • SkądUK

Napisano 02 czerwca 2010 - 21:42

do Kenji25 Mieszkam w UK i orientuje sie co i jak z simlockiem w o2. Sprawa jest na prawde banalna. Twoj kolega bedzie potrzebowal doslownie kilku minut, zeby wszystko zrobic co jest wymagane przez operatora o2 do zdjecia simlocka. Jezeli Twoj kolega kupi iP to wystarczy, ze poprosi w salonie o2 o pakiet startowy TopUp i doladuje zakupiona karte za 20funtow. Dla czego wlasnie za 20funtow? Chodzi o to zeby wlozyc karte do telefonu i wykonac przynajmniej 1 polaczenie gdziekolwiek (jakis numer w UK), zeby karta SIM zostala zarejestrowana w systemie o2. Na karcie musi zostac minumum 15 funtow (dla tego wiec doladowac trzeba za 20). Po takim zabiegu zdjecie simlocka u operatora to juz tylko zwykla formalnosc. Wchodzi sie na strone o2 i podaje imie, nazwisko, imei i kilka innych informacji dotyczacych iP. Simlock bedzie zdjety 24-48h po wypelnieniu formularza. U mnie wszystko przebieglo szybko i sprawnie. Pozdrawiam i zycze powodzenia

#22 cisu

cisu
  • 138 postów

Napisano 03 czerwca 2010 - 10:22

czy nadal dziala to w ten sam sposob w sieci o2 uk iphone 3GS z 3.1.3

#23 Pcet2

Pcet2
  • 6 postów

Napisano 03 czerwca 2010 - 11:31

TiCus przyjacielu :)
Wiesz może jak ma się sprawa ze zdjęciem simlocka na sieć Orange UK z iPhone 3GS(3.1.3)? Kupiłem sam telefon przez pośrednika z jakiegoś komisu z Anglii. Jak mogę sobie poradzić z simlockiem na sieć Orange UK?

z góry dziękuję za wszelką pomoc

#24 szczep

szczep
  • 180 postów
  • SkądKrk

Napisano 03 czerwca 2010 - 21:21

nie poradzisz sobie z tym simlockiem, z orange uk nie sciagniesz w taki sposob jak z o2

#25 TiCus

TiCus
  • 143 postów
  • SkądUK

Napisano 04 czerwca 2010 - 15:31

czy nadal dziala to w ten sam sposob w sieci o2 uk iphone 3GS z 3.1.3

Dotyczy to ponoc kazdego iP nabytego w sieci O2.

TiCus przyjacielu
Wiesz może jak ma się sprawa ze zdjęciem simlocka na sieć Orange UK z iPhone 3GS(3.1.3)? Kupiłem sam telefon przez pośrednika z jakiegoś komisu z Anglii. Jak mogę sobie poradzić z simlockiem na sieć Orange UK?

z góry dziękuję za wszelką pomoc

Niestety z Orange nie jest tak slicznie jak z O2. Wiem, ze narazie tylko O2 oferuje zdejmowanie SimLockow

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych