Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

bootcamp - windows xp i windows 7 (trzy systemy jednocześnie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 darekpoznan

darekpoznan
  • 213 postów

Napisano 31 maja 2010 - 10:52

witam, chciałbym zainstalować korzystając z bootcamp zarówno windows xp 32-bit jak i windows 7 64-bit - czy jest to możliwe? - jak to wykonać? (mam OS X 10.6.3)

#2 miaziol

miaziol
  • 94 postów
  • SkądŁódź

Napisano 31 maja 2010 - 11:02

Standardowo przez bootcamp tego nie zrobisz ale :) .... Podziel dysk przez narzedzia na trzy partycje na jednej leos na drugiej xp i win7 w takiej tez kolejnosci instaluj systemy i teraz zeby odpalalo trzy systemy musisz zainstalowac refit powinno smigac Pozdrawiam

#3 darekpoznan

darekpoznan
  • 213 postów

Napisano 31 maja 2010 - 16:10

@miaziol - rozumiem, że rEFIt zastępuje bootcamp'a? czy też działa obok niego lub jest nakładką (stronkę znalazłem, ale mój angielski jest kiepski, więc nie jestem pewien...) jeszcze jedno pytanie - jak zrobić backup partycji bootcamp (mam już partycję bootcamp na której siedzi windows) - kiedyś na pecetach korzystałem z Norton Ghost

#4 piotrszysz

piotrszysz
  • 237 postów
  • SkądMazowsze

Napisano 23 czerwca 2010 - 13:02

jak zrobić backup partycji

narzędzia dyskowe

#5 darekpoznan

darekpoznan
  • 213 postów

Napisano 23 czerwca 2010 - 13:19

@piotrszysz czy obraz partycji BootCamp zawiera również sektor rozruchowy i nie ma problemu przy wyborze ze startem Windy lub OS X? czy można taką partycję przenieść na nowy dysk/ew nowy komputer (mam licencję box, a nie oem) - wcześniej pewnie dzielę nowy dysk asystentem bootcamp, czy też bezpośrednio z narzędzi dyskowych? czy nowa partycje może mieć inny (większy rozmiar)?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych