Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AppleTV

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#26 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów
  • SkądZewsząd. Obywatel Świata.

Napisano 11 stycznia 2007 - 16:31

a teraz kabelek, po czym ludzie wpadają na takie porównania?

A jest to może cos więcej niż "przedłużenie męskości" dla maczków? Na dodatek ze zwężaną końcówką, bo możliwości będzie miało mniej niż "komputerowe" maczki...

"Intel processor" - jaki to układ? Nie wiadomo, a czy wolno to nazywać szumnie procesorem to nie wiem... Po prostu trochę bardziej
wyspecjalizowany układ o średniej mocy (plus sprzętowa obsługa HD) tylko propagandowo z logiem Intela - producenta procesorów...

AppleTV to MacMini bez jaj, i tyle :)

#27 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 stycznia 2007 - 16:49

A jest to może cos więcej niż "przedłużenie męskości" dla maczków? Na dodatek ze zwężaną końcówką, bo możliwości będzie miało mniej niż "komputerowe" maczki...

Jest to coś więcej niż kabelek na pewno.
Będzie miało mniejsze możliwości, ale i mniejszą cenę.

"Intel processor" - jaki to układ? Nie wiadomo, a czy wolno to nazywać szumnie procesorem to nie wiem... Po prostu trochę bardziej
wyspecjalizowany układ o średniej mocy (plus sprzętowa obsługa HD) tylko propagandowo z logiem Intela - producenta procesorów...

A co za różnica jaki to układ?

AppleTV to MacMini bez jaj, i tyle :)

I bez połowy ceny.

#28 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów

Napisano 11 stycznia 2007 - 17:47

Tak, bez połowy ceny - lecz cóż z tego skoro, żeby naprawde wykorzystać jego możliwości, trzeba kupić i tak Maca... To nie lepiej usadowić Miniaka pod telewizorem i podłączyć go przez przejściówkę? Z tym, że mówie tu o ludziach z podejściem troche jak moim - pokombinujemy na Allegro, kupi się 2 razy taniej Miniaka, podłączy przez kabel z promocji -30% i do telewizora z Niemiec - i będzie dwa razy taniej. A niektórzy wolą się nie kłopotać... Właśnie dostrzegłem, że do AppleTV nie dostaniemy kabla HDMI ani nawet DVI... Tu chyba upada mit o "jabłkach, które wyjmujemy z pudła, podłączamy, włączamy i działają" bowiem najpierw trzeba będzie kupić kabel... LOL!

#29 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 stycznia 2007 - 18:04

Tak, bez połowy ceny - lecz cóż z tego skoro, żeby naprawde wykorzystać jego możliwości, trzeba kupić i tak Maca... To nie lepiej usadowić Miniaka pod telewizorem i podłączyć go przez przejściówkę?

Nie trzeba Maca, z windowsami też działa.
Tak, miniak oczywiście lepszy, a w zasadzie trzy. Jeden na biurku do pracy a pozostałe dwa przy tv w salonie/sypialni.

Z tym, że mówie tu o ludziach z podejściem troche jak moim - pokombinujemy na Allegro, kupi się 2 razy taniej Miniaka, podłączy przez kabel z promocji -30% i do telewizora z Niemiec - i będzie dwa razy taniej. A niektórzy wolą się nie kłopotać...

Skoro Miniaka się kupi 2 razy taniej to czemu nie iTV za pół ceny?

Właśnie dostrzegłem, że do AppleTV nie dostaniemy kabla HDMI ani nawet DVI... Tu chyba upada mit o "jabłkach, które wyjmujemy z pudła, podłączamy, włączamy i działają" bowiem najpierw trzeba będzie kupić kabel... LOL!

Gdyby dodawali kabel DVI to by było całkiem zabawne.
Kabel to bardzo indywidualne akcesorium, i ja tam wolę sobie kupować takie samemu.

#30 Mac-fun

Mac-fun
  • 48 postów
  • SkądKobyla Góra

Napisano 11 stycznia 2007 - 19:30

Pierw jakaś tandeta z SD a teraz kabelek, po czym ludzie wpadają na takie porównania?

po.... jabłkach;)

#31 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 stycznia 2007 - 19:43

po.... jabłkach;)

Sfermentowanych chyba.

#32 Mac-fun

Mac-fun
  • 48 postów
  • SkądKobyla Góra

Napisano 11 stycznia 2007 - 19:51

Niektóre apple fermentują godnie. To się nazywa calvados- polecam !

#33 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów

Napisano 11 stycznia 2007 - 20:17

Skoro Miniaka się kupi 2 razy taniej to czemu nie iTV za pół ceny?

Bo Mini ma większe możliwości... I tyle :)

#34 Mac-fun

Mac-fun
  • 48 postów
  • SkądKobyla Góra

Napisano 11 stycznia 2007 - 20:21

A jak już koniecznie TV (brrrrrrrrrrrr) to można tak
http://www.elgato.co..._eyetvdiversity

#35 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 stycznia 2007 - 20:23

Bo Mini ma większe możliwości... I tyle :)

Mac Pro też, co z tego?

#36 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów

Napisano 11 stycznia 2007 - 21:43

Mac Pro też, co z tego?

Ergh, wytłumacze to tak: Po co kupować 2 razy mniejszą czekoladę skoro za tą samą kasę dostaniesz większą i tak samo smaczną? :)
(Zakładając kupno używanego Mini G4 lub Core Solo, byleby był nienazbyt droższy od AppleTV)

Można się uprzeć i zrobić sobie źle - ale po co? :)

#37 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 stycznia 2007 - 21:51

Ergh, wytłumacze to tak: Po co kupować 2 razy mniejszą czekoladę skoro za tą samą kasę dostaniesz większą i tak samo smaczną? :)
(Zakładając kupno używanego Mini G4 lub Core Solo, byleby był nienazbyt droższy od AppleTV)

Mini G4 odpada (front row), Intelowe nawet Core Solo jest już jednak sporo droższe a do tego nie jestem pewien jak z HD sobie radzi.

#38 Simborek

Simborek
  • 1 272 postów

Napisano 11 stycznia 2007 - 22:16

Front Row można... mniej legalnie :) Ja tego nie powiedziałem, jedynie głośno pomyślałem... :) Każdy zrobi jak uważa - ja sądze, że AppleTV to kiepski pomysł. Ale zobaczy się z czasem.

#39 Lack

Lack
  • 2 171 postów
  • SkądGdynia

Napisano 11 stycznia 2007 - 22:23

Front Row można... mniej legalnie :)

Ja tego nie powiedziałem, jedynie głośno pomyślałem... :)

To już lepiej do intela dołożyć, mniej zachodu i jeszcze pilot jest.

Każdy zrobi jak uważa - ja sądze, że AppleTV to kiepski pomysł. Ale zobaczy się z czasem.

Ja sądzę, że całkiem niezły, a gdyby dodali PVR to bym nawet kupił.

#40 MacGyver

MacGyver
  • 1 263 postów

Napisano 15 stycznia 2007 - 10:21

Pojawiła się specyfikacja na owe cudo: 1Ghz Pentium-M podkręcony do 350Mhz nVidia G72M z 64M RAMu (GeForce7400) 256MB RAM 400Mhz DDR2 40GB HDD 2,5"PATA 5 antenek 10/100 ethernet. I to wszystko za marne 300$/€. Żyć nie umierać;)

#41 malowany

malowany
  • 465 postów
  • SkądPL

Napisano 15 stycznia 2007 - 10:31

Jeśli chodzi o tunery TV to polecam http://elgato.com/in...oducts_eyetv250
Testowałem i jestem pod wrażeniem. Posiada również swojego front row'a :)

#42 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8 114 postów

Napisano 28 lipca 2007 - 17:47

http://crimsonredmk....s.com/installer <- Apple TV dla OS X

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych