Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Zniknela Karta WiFi z Managera Urzadzen. Co zrobic?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 dash

dash
  • 8 postów

Napisano 29 kwietnia 2010 - 17:50

Witam, Jako ze mam problem z siecia WiFi (o czym zaraz dokladniej napisze) to zaczalem sie bawic w menadzerze urzacen i wylaczylem (chcialem na chwile) karte Airport Extreme - Wi Fi. Myslalem ze po odwierzeniu sama sie znowu pojawi a tu nic. Nie znajduje. Znalazlem drivery Broadcom - producenta - ale rowniez nie widzi. Na OSX oczywiscie wszystko smiga. Nie mam pojecia jak ją znowu wlaczyc. Moj system to Vista Pro. Problem numer dwa. W drugim pokoju mam Router Linksys WRT320N podlaczony do sieci Aster 120Mbit. Podlaczony jest rowniez kablem ethernet do komputera stacjonarnego PC na ktorym internet smiga pelna moca. Wszystko rozchodzi sie o nieszczesny iMac24''. Karta sieciowa pokazywala (jak jeszcze dzialala) pelna moc sygnalu. Przy polaczeniu sie z routerem pokazywalo 54Mbit, a za chwile spadalo do 1Mbita a transfer spadal tak dramatycznie ze ledwo co sie otwieraly strony. A dokladnie w tej samej konfiguracji po przelaczeniu na system OSX wszystko dzialalo pieknie. Mam jeszcze druga karte sieciowa Realteka podlaczona przez USB do iMaca i ona zachowuje sie dokladnie tak samo. Na poczatku 54Mbit a potem spada do 1Mbita i nie da sie pracowac. Czy moze znacie jakies rozwiacanie na moje problemy? Z gory wielkie dzieki za wszystkie sugestie i rady pozdr D.

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 600 postów

Napisano 30 kwietnia 2010 - 19:01

A nie możesz jej włączyć analogicznie do wyłączania? Wiesz, prawoklik i 'włącz', te sprawy? Bo w temacie piszesz 'zniknęła', a w wątku, że jest wyłączona, także sprecyzuj.

#3 Fejk

Fejk
  • 303 postów
  • SkądPoznań

Napisano 30 kwietnia 2010 - 19:08

Ew. przeinstaluj sterowniki ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych