Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Motorola MILESTONE czy iPhone 3GS 16gb lub Nokia N900?

• Please log in to reply
83 replies to this topic

#76 Alex007

Alex007
  • 820 posts

Posted 12 August 2010 - 22:22

dlaczego odpadaja ?

Kto na telefonach będzie grał na flashu mając świetne gry stworzone na androida czy iOS?
Technologia flash jest używana w wielkich banerach wyskakujących przy przęglądaniu internetu, często ich rozmiar może powodować zawał serca (także ich natrętność)
Systemy telefonów są ciągle rozbudowywane jednak nie przeszkadza mi brak flasha (w iPhone'ach i Ipad'zie)
Co do flasha to już chyba technologia wymierająca.
Nawet google krytykowało technologie flash.

#77 scager

scager
  • 5 posts

Posted 13 August 2010 - 12:20

@dredg
dedykowane na telefon pewnie nie, ale takie w ktore mozna grac na telefonie, jak najbardziej
zreszta prosty przyklad: [url=http://www.youtube.com/watch?v=jhJX92201aQ]YouTube - Flash 10.1 on Android 2.2[/url] (tak od 2:30)
fajna gra logiczno-zrecznosciowa w ktorej myszke zastepujemy dotykiem, wiec chyba jednak mozna

mam nadzieje ze piszac "gry robione na kompa" nie miales na mysli tego ze uwazam iz na telefonie
da sie odpalic gry "desktopowe" ;) chodzilo mi oczywiscie o gry flashowe pisane "pod przegladarki"

@iphoneMAN*_3g_32g
no wlasnie, a dlaczego cie "rozwalil" ?

@Alex007
trudno mi sie z tym zgodzic, bo chyba przyznasz ze im wiekszy wybor tym lepiej,
a poza tym uwazaszze jest az tyle naprawde dobrych/ciekawych gier na Androida w tym momencie ?

co do banerow flashowych to mysle ze mozna je blokowac i problem sie rozwiazuje...

co do rokowan zywotnosci flasha to mysle ze jeszcze dlugo bedzie mial sie bardzo dobrze,
mimo szumnych zapowiedzi wyparcia go przez html5

#78 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 13 August 2010 - 12:28

@dredg
dedykowane na telefon pewnie nie, ale takie w ktore mozna grac na telefonie, jak najbardziej
zreszta prosty przyklad: YouTube - Flash 10.1 on Android 2.2 (tak od 2:30)
fajna gra logiczno-zrecznosciowa w ktorej myszke zastepujemy dotykiem, wiec chyba jednak mozna

mam nadzieje ze piszac "gry robione na kompa" nie miales na mysli tego ze uwazam iz na telefonie
da sie odpalic gry "desktopowe" ;) chodzilo mi oczywiscie o gry flashowe pisane "pod przegladarki"

Nie, nie chodzilo mi ze sie wogole nie da, tylko brak klawy (mimo ze w niektorych fonach jest) i myszki spowoduje niegrywalnosc...

Ale generlanie to porostu nic ciekawego nie ma, nigdy jakos mnie nic nie wciagnelo na pc, wiec i na telefon by pewnie mi sie nie spodobalo, tego typu gierki przypominaja mi gry java, juz w appstore za friko znajdziemy lepsze pozycje...

#79 Alex007

Alex007
  • 820 posts

Posted 13 August 2010 - 12:31

@scager
Sorry za pytanie, ale ile masz lat?
Pytam gdyż ciekawi mnie wiek odbiorcy gier flashowych.
No to jak można to po co pytasz????????

Nie ma ciekawych gier na androidzie... (ty to stwierdzasz) to napisz je
MOTODEV

Ps.Do gier kup spobie np. PSP albo DS to urządzenia stworzone z myślą o graniu więc są lepsze w grach od Smartphonów

#80 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 13 August 2010 - 12:46

Jako posiadacz psp, ds i iphone 4 gram tylko na tym ostatnim (-: i najlepsze jest to ze gry kupuje, a na psp i ds moge miec za "free" :P to mowi wszystko...

#81 scager

scager
  • 5 posts

Posted 13 August 2010 - 12:51

@dredg piszesz ze nic Cie nie wciagnelo na PC i ze na AppStore za friko sa lepsze pozycje, moze tak a moze nie, wiesz tez pewnie ze wiele pozycji w ktore byc moze grales na Swoim IP ma pierwowzor wlasnie wsrod gier flash lub indie z PC... @Alex007 co do pytania o wiek to nie bardzo rozumiem co to ma do rzeczy, ale grubo pow. przecietnej statystycznego gracza, rozumiem tez ze w Twoim mniemaniu osoba grajaca w gry flash to raczej "gorszy gatunek graczy", bo to jakies bzdury dla dzieci ? czytaj ze zrozumieniem: pytalem o mozliwosc odpalania plikow swf i exe oraz wspolpracy klawiatury z pewnymi pozycjami w ktorych obsluga myszy nie wystarczy, wiec nie moglem sobie odpowiedziec bo wlasnie w tej sprawie oczekuje informacji od posiadacza Motoroli Milestone

#82 Alex007

Alex007
  • 820 posts

Posted 13 August 2010 - 13:03

@scager możliwości odplania plików nie sprawdzałem.
Sprawdź tu Motorola Milestone (Droid) - forum.android.com.pl

#83 scager

scager
  • 5 posts

Posted 13 August 2010 - 13:06

dzieki za info

#84 Alex007

Alex007
  • 820 posts

Posted 13 August 2010 - 13:19

Jak ma kłopot z Motką tam zaglądam.

1 user(s) are reading this topic