iPhone 3G czy Blackberry 9700?
Posted 27 June 2010 - 20:04
Posted 27 June 2010 - 20:21
Podłączę się do tematu bo zastanawiam się czy nie przesiąść się BlackBerry, obecnie ma IP 3G, są lepsze taryfy na BlackBerry w UK i uważam, że IP kosztuje więcej ze względu na markę a tak na dobrą sprawę to zwykły Smart Phone z kilkoma bajerami. Moje pytanie jest takie jak działa sync z BlackBerry? Przeboleję mniej aplikacji czy takie czy srakie menu bo szczerze nie mam czasu się babrać z tym ale muszę mieć idealny sync z iCal i książką adresową. Z racji wykonywanego zawodu, często dodaję usuwam zmieniam, kontakty daty, adresy, notatki etc etc. W miarę dobrze się to synchronizuje na obecną chwilę z MBP pytanie czy z BlackBerry będę miał taki sam komfort? Czyli dodam kogoś na telefonie do książki z telefonem służbowym, adresem domowym, mailem jednym drugim, etc. i taki kontakt ładnie się pojawi w książce? Czy może ktoś wie czy sync z windows działa lepiej? Zastanawiam się czy nie kupić VAIO, tak swoją drogą.
jest google sync na blackberry ale daleko mu do iphonowej implementacji. no chyba ze jakies bisy besy i exchange ale pewny nie jestem
Posted 28 June 2010 - 09:42
Posted 28 June 2010 - 10:52
Posted 28 June 2010 - 11:12
Dzięki za odpowiedź, widzę że BB wypuściło jakąś aplikację specjalnie do sync z Maciem, zastanawiam się czy ktoś może próbował tego przyrządu? Kiedyś dawno dawno temu, miałem podobny gadżet do sync'u Nokii ze zwykłym PC i jednym słowem był to syf. Dublowanie kontaktów, pomieszane dane adresowe, etc.
jak bawilem sie w synchronizacje BB z icalem i kalendarzem przez ten soft bylo dla mnie idealnie, niestety tlko po kablu, bo ta aplikacja nie obsluguje BT, chociaz zdaje sie ze jest cos konkurencyjnego. W tej chwili uzywam wylacznie Google sync i dziala super, kontakty i wydarzenia w kalendarzu mam zarowno na BB jak i w aplikacjach googla online no i w macu. Slyszalem ze RIM pracuje nad jakas superowa aplikacja do pelnej synchronizacji po BIS z wszystkimi aplikacjami MS, Lotus, Mac, jakies zdalne zarzadzanie telefonem, auto archiwizacja, synchronizacja itd.
Posted 29 June 2010 - 22:21
Posted 30 June 2010 - 11:28
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users