Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPhone 3G czy Blackberry 9700?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
31 odpowiedzi w tym temacie

#26 huski

huski
  • 1 063 postów
  • SkądEU

Napisano 27 czerwca 2010 - 20:04

Podłączę się do tematu bo zastanawiam się czy nie przesiąść się BlackBerry, obecnie ma IP 3G, są lepsze taryfy na BlackBerry w UK i uważam, że IP kosztuje więcej ze względu na markę a tak na dobrą sprawę to zwykły Smart Phone z kilkoma bajerami. Moje pytanie jest takie jak działa sync z BlackBerry? Przeboleję mniej aplikacji czy takie czy srakie menu bo szczerze nie mam czasu się babrać z tym ale muszę mieć idealny sync z iCal i książką adresową. Z racji wykonywanego zawodu, często dodaję usuwam zmieniam, kontakty daty, adresy, notatki etc etc. W miarę dobrze się to synchronizuje na obecną chwilę z MBP pytanie czy z BlackBerry będę miał taki sam komfort? Czyli dodam kogoś na telefonie do książki z telefonem służbowym, adresem domowym, mailem jednym drugim, etc. i taki kontakt ładnie się pojawi w książce? Czy może ktoś wie czy sync z windows działa lepiej? Zastanawiam się czy nie kupić VAIO, tak swoją drogą.

#27 feuerfest

feuerfest
  • 3 417 postów
  • SkądMonachium, DE

Napisano 27 czerwca 2010 - 20:21

Podłączę się do tematu bo zastanawiam się czy nie przesiąść się BlackBerry, obecnie ma IP 3G, są lepsze taryfy na BlackBerry w UK i uważam, że IP kosztuje więcej ze względu na markę a tak na dobrą sprawę to zwykły Smart Phone z kilkoma bajerami. Moje pytanie jest takie jak działa sync z BlackBerry? Przeboleję mniej aplikacji czy takie czy srakie menu bo szczerze nie mam czasu się babrać z tym ale muszę mieć idealny sync z iCal i książką adresową. Z racji wykonywanego zawodu, często dodaję usuwam zmieniam, kontakty daty, adresy, notatki etc etc. W miarę dobrze się to synchronizuje na obecną chwilę z MBP pytanie czy z BlackBerry będę miał taki sam komfort? Czyli dodam kogoś na telefonie do książki z telefonem służbowym, adresem domowym, mailem jednym drugim, etc. i taki kontakt ładnie się pojawi w książce? Czy może ktoś wie czy sync z windows działa lepiej? Zastanawiam się czy nie kupić VAIO, tak swoją drogą.

jest google sync na blackberry ale daleko mu do iphonowej implementacji. no chyba ze jakies bisy besy i exchange ale pewny nie jestem

#28 huski

huski
  • 1 063 postów
  • SkądEU

Napisano 28 czerwca 2010 - 09:42

Dzięki za odpowiedź, widzę że BB wypuściło jakąś aplikację specjalnie do sync z Maciem, zastanawiam się czy ktoś może próbował tego przyrządu? Kiedyś dawno dawno temu, miałem podobny gadżet do sync'u Nokii ze zwykłym PC i jednym słowem był to syf. Dublowanie kontaktów, pomieszane dane adresowe, etc.

#29 BORAX

BORAX
  • 443 postów
  • SkądKrynica Morska/Elbląg

Napisano 28 czerwca 2010 - 10:52

Ja tylko dopiszę taką rzecz. Jak zapytasz o to który telefon jest lepszy na forum o iPhone lub ogólniej o apple to zawsze lepszy będzie iPhone, natomiast jak zapyta się o to jak kolega zakładający temat na forum BB to wszyscy zszargają iPhone i wychwalą BB.

#30 karciu

karciu
  • 42 postów
  • SkądGliwice

Napisano 28 czerwca 2010 - 11:12

Dzięki za odpowiedź, widzę że BB wypuściło jakąś aplikację specjalnie do sync z Maciem, zastanawiam się czy ktoś może próbował tego przyrządu? Kiedyś dawno dawno temu, miałem podobny gadżet do sync'u Nokii ze zwykłym PC i jednym słowem był to syf. Dublowanie kontaktów, pomieszane dane adresowe, etc.

jak bawilem sie w synchronizacje BB z icalem i kalendarzem przez ten soft bylo dla mnie idealnie, niestety tlko po kablu, bo ta aplikacja nie obsluguje BT, chociaz zdaje sie ze jest cos konkurencyjnego. W tej chwili uzywam wylacznie Google sync i dziala super, kontakty i wydarzenia w kalendarzu mam zarowno na BB jak i w aplikacjach googla online no i w macu. Slyszalem ze RIM pracuje nad jakas superowa aplikacja do pelnej synchronizacji po BIS z wszystkimi aplikacjami MS, Lotus, Mac, jakies zdalne zarzadzanie telefonem, auto archiwizacja, synchronizacja itd.

#31 huski

huski
  • 1 063 postów
  • SkądEU

Napisano 29 czerwca 2010 - 22:21

Dzięki za odp, brzmi obiecująco. A jak sobie zmienisz kogoś dane w książce, dodasz np. datę urodzenia jakiś służbowy @ i inne pierdoły to wszystko ładnie będzie widoczne w Macowskiej książce adresowej? W sensie telefon służbowy w odpowiednim polu, domowy w osobnym etc. ?

#32 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1 084 postów
  • SkądPleszew, Poland

Napisano 30 czerwca 2010 - 11:28

Co do Pakietu internetu ja doladowuje konto za 25 zł i mam odrazu kilka GB internetu :) a co do BB to tylko dla ludzi pracy bo tam tak nic ciekawego nie masz ... a iPhone spełnia wiele, wiele, wiele, wiele i jeszcze raz wiele funkcji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych