Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

System Android uruchomiony na iPhone 2G

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
114 odpowiedzi w tym temacie

#26 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1 376 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 22 kwietnia 2010 - 11:21

WTF?! Jak będę chciał Androida, to sobie kupię dedykowany dla niego telefon! iPhone OS rulez!!! :D

#27 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 22 kwietnia 2010 - 11:26

tez nie rozumiem po co instalowac androida na iphonie. tzn do celo testowych i sprawdzenia czy sie da jak najbardziej, ale cieszyc sie ze bedzie mogl zmienic system na androida to glupota. po to sie kupuje iphona zeby miec iphoneOS.... przynajmniej ja tak zrobilem, kupilem iphona dla systemy nie dla lansu..

#28 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 kwietnia 2010 - 11:32

byl juz nawet windows mobile odpalany na iphonie...dawno temu;] co z tego wyniklo: nic;] Pozdrawiam

#29 zavader

zavader
  • 298 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 kwietnia 2010 - 11:38

Niektórych interesują po prostu możliwości sprzętu, oprogramowania, internetu i świata. To się nazywa pionierstwo i "wykraczanie poza ramy" - tak się tworzy rozwój cywilizacji ;]

#30 pyciu

pyciu
  • 28 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 11:39

shivan to byl fake

#31 Andrzej Puczyk

Andrzej Puczyk

• 2 857 postów
  • SkądLublin, Poland

Napisano 22 kwietnia 2010 - 11:52

Niech jeszcze wrzuci iPhoneOS na HTC i będę w pełni usatysfakcjonowany :)

#32 shivan

shivan
  • 1 141 postów
  • SkądKraków

Napisano 22 kwietnia 2010 - 11:55

shivan to byl fake

;D pewnie dlatego nic z tego nie wyniklo...

btw: to ten malolat co z nim wywiady robili tylko sciemnial?;p

hehe niezle

#33 mastisz

mastisz
  • 72 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 12:28

Mastisz - a masz z tym jakis problem? Przecież są dziesiatki sposobów ściagania plików, zarówno po JB jak i bez JB... Oczywiscie z JB masz pełen dostęp.

A to nawet nie wiedzialem :) Nie mogę mieć narazie JB, niestety. A bez JB nie ma możliwości ściagania np. mp3 bezpośrednio do biblioteki iPod.

Chociaż żeby zainstalować tego androida i tak trzeba mieć JB, także unieważniam mój argument za zainstalowaniem andka;)

#34 qwerty3

qwerty3
  • 120 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 22 kwietnia 2010 - 13:09

A to nawet nie wiedzialem :) Nie mogę mieć narazie JB, niestety. A bez JB nie ma możliwości ściagania np. mp3 bezpośrednio do biblioteki iPod.

Chociaż żeby zainstalować tego androida i tak trzeba mieć JB, także unieważniam mój argument za zainstalowaniem andka;)

Po jb tez nie ma mozliwosci sciagniecia mp 3 bezposrednio do biblioteki ipod ;/

#35 rafalko

rafalko
  • 140 postów
  • SkądBiałystok

Napisano 22 kwietnia 2010 - 13:12

Czekam na port dla wersji 3G

#36 oloSS96

oloSS96
  • 498 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 kwietnia 2010 - 13:32

Ciekawe co na to Apple... :)

#37 Bartek Libort

Bartek Libort
  • 235 postów
  • SkądPuławy/Łódź, PL

Napisano 22 kwietnia 2010 - 13:35

ale się robi :D żeby 2 systemy na telefonie były?!?! w sumie ciekawie bo jak Ci się jeden znudzi to możesz zawsze odpalić kolejny :P

#38 stolik

stolik
  • 396 postów
  • SkądKatowice, Poland, Poland

Napisano 22 kwietnia 2010 - 13:41

ale się robi :D żeby 2 systemy na telefonie były?!?! w sumie ciekawie bo jak Ci się jeden znudzi to możesz zawsze odpalić kolejny :P

noo nieźle, to mi przypomina mojego lapka który ma na pokładzie winshita i linuxa...

ale ja nie jestem przekonany do androida...
pod tym wzgledem ze nie ma supportu dla iphonea - by sie coś piepszyło z systemem
(to tak jak instalować macos na pc - brak supportu, problemy dodatkowe)

a przecierz iphone os jest bardzo dobrym systemem !
wiec po co sobie bałaganić ?

#39 gregory003

gregory003
  • 77 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 13:46

A mi się pomysł podoba. Czekam tylko na WM pod iPhonea. Moja firma dotuje smartfony dla pracowników ale muszą być kompatybilne z WAPRO. Po co robić porty systemów na inne platformy? Podałem chyba przykład. Poza tym po co się ograniczać?

#40 iPiter

iPiter
  • 232 postów
  • Skądze wsząd;]

Napisano 22 kwietnia 2010 - 13:57

chyba niedlugo iphone bedzie crackowany przez tyle osob ze bedzie na nim dzialac windows, iphone os, symbian, linux, i android:!:

#41 Therioon

Therioon
  • 4 281 postów
  • SkądZ brzucha:)

Napisano 22 kwietnia 2010 - 14:01

super chętnie bym taki motyw przetestował

#42 djkacza

djkacza
  • 11 postów
  • SkądWieliczka

Napisano 22 kwietnia 2010 - 15:14

ciekawe dlaczego do testu wybrał 2g a nie 3g .

#43 okonez13

okonez13
  • 179 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 15:16

;D pewnie dlatego nic z tego nie wyniklo...

btw: to ten malolat co z nim wywiady robili tylko sciemnial?;p

hehe niezle

nie sciemnial tylko caly wywiad bykl wyrezyserowany...wiec windows mobile na iPhonie jeszcze nie bylo...
Byl jedynie Windows 3.1.1 i 95 (sam u siebie odpalilem 3.1) ale to CALKOWICIE co innego bo tamte windowsy byly odpalane na iPhones OS przez emulator wiec to jest przelom! Jak widac Android startuje zamiast iPhone OS! Dziwie sie tylko ze iboot byl taki czas dostpny (chyba juz dobre ponad rok) a dopiero teraz ktos zrobil port systemu...nie ma sie co podniecac bo udalo sie uruchomic linuxa pare lat temu na starym Siemens SX1 (jakos z 4 lata temu zorbili to rosjanie) jednak najbardziej niesamowity fakt dla mnie to to ze ten system jest niemal gotowy do uzytkowania i a jego predkosc jest nie gorsza od iPhone OS na iPhonie 2G:D

#44 karol_x

karol_x
  • 9 postów
  • SkądZacisze, Warszawa, Poland, Poland

Napisano 22 kwietnia 2010 - 15:52

ciekawe dlaczego do testu wybrał 2g a nie 3g .

"Póki co system Android nie działa zbyt płynnie, ale jest to dopiero werjsa alpha - autor obiecuje dalsze prace nad rozwojem tego portu oraz nad uruchomieniem Androida na iPhone 3G i, w przyszłości, również na 3GS."
dlatego nie było testu na 3g. ;]

#45 Tazintosh

Tazintosh
  • 184 postów
  • Skądz C:\Bielsko-Biała\

Napisano 22 kwietnia 2010 - 16:29

No jeszcze brakuje mi Windows Phone na iPhone i wtedy śmiało można powiedzieć:

iPhone The best device yet :P

#46 Dark_Michael

Dark_Michael
  • 81 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 kwietnia 2010 - 17:02

No! I na to czekałem :) Już od dłuższego czasu myślałem nad zainstalowaniem Andruta na iPhone'ie ale nie było wtedy na to sposobu. A teraz, dadada-da-dada sposób się pojawił! Niestety nigdzie nie mogę znaleźć opisu instalacji OpeniBoot na mojego iPhone'a, a bez tego wolę nie ryzykować zrobienia sobie stylowego przycisku do papieru :) Gdyby ktoś był tak miły i znalazł instrukcję step-by-step, to byłbym niezmiernie wdzięczny.

#47 Koyot

Koyot
  • 947 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 17:05

Mnie się pomysł podoba. Nie trzeba kupować nowego urządzenia by poznać inny system. Na pewno przetestuję i mam nadzieję, że projekt będzie się lepiej rozwijał niż port 4.0 na 2G :P Ciekawe jeszcze jak jest z baterią.

#48 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 22 kwietnia 2010 - 17:12

super chętnie bym taki motyw przetestował

ekh, chyba system

fajnie, fajnie, jestem pod wrażeniem

Ciekawe, jak będzie Android sprawował się na 3Gs/4G itp..

#49 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 22 kwietnia 2010 - 17:32

Ktoś nie dawno pisał...Jak bym chciał Androida kupił bym sobie HTC,a nie Iphona. Jestem takiego samego zdania.

#50 lukibalboa_

lukibalboa_
  • 59 postów
  • SkądTarnowskie Góry

Napisano 22 kwietnia 2010 - 17:40

No, ciekawe jak to będzie działać na iPodzie 2g ;) Czekam jeszcze na widnowsa. A, i ciekawe czy będzie coś takiego jak działanie aplikacji w tle, np. Odpalam Skype na iPhoneOS i wchodzę na Jakąś inną aplikacje na Androidzie. To był by czad ! :D P.S. Jaka to aplikacja do sciągania filmów, mp3 bądź też programów do biblioteki iPhona ? Ktoś pisał, że sie nie da czy coś...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych