Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Nowy porządek świata - wątek dla tych, którzy jeszcze nie wiedzą

• Zamknięty Temat jest zamknięty
50 odpowiedzi w tym temacie

#1 pejas123

pejas123
  • 176 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 19 kwietnia 2010 - 20:58

W mediach przedstawiany jako różnego rodzaju teorie spiskowe - de facto jest to zbiór niewygodnych faktów o otaczającym nas świecie. Może na początek jakiś artykuł z PL serwisu informacyjnego:
Nowy Porządek Świata. Horror, który czeka ludzkość- Onet.pl - Wiadomości -15.09.2009

Polecam także serie filmów na Yotube:
Esoteric Agenda (napisy PL) (13 części)
Zeitgeist Final Edition (Napisy PL) (12 części) - dużo informacji odnośnie religii chrześcijańskiej
Zwalczaj Nowy Porządek Świata (3 części)
11 września Niewygodne fakty (Lektor) (9 części)

Do tego mamy kilka serwisów informacyjnych z dość obszernym archiwum w tym temacie min.:
prawda2.info

Pytanie czemu oficjalne media milczą w tej kwestii ? Odpowiedź jest prosta - same są częścią tego procederu. Nie będę się zbytnio rozpisywał wszystko jest sensownie wyjaśnione na w/w filmach.

Pozdrawiam

#2 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 356 postów

Napisano 19 kwietnia 2010 - 23:02

Hehe, teorie spiskowe dla łatwiowiernych ludzi zawsze mnie bawiły. (Tak przypomnę, że na forum też mamy spisek, bo Skandal! Fat32 to nie Fat32.)

#3 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 19 kwietnia 2010 - 23:38

trochę w tym prawdy? hmm.. z pewnością żyjemy w czasach ostatecznych. ale dla mnie nie jest to powód do paniki ; )

#4 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 01:51

Od zarania dziejów (od wypędzenia z adama i Ewy z raju :wink:) ludzie żyją w "czasach ostatecznych" Kiedyś strasznie chorowałem na teorie spiskową 9/11. Godzinami oglądałem filmik na YouTube, Czytałem naukowe opracowania o temperaturze spalania teremitu, balistyki padających konstrukcji itp. Na szczęście polepszyło mi się na tyle, aby zdać sobie sprawę z tego, że mój czas mogę wykorzystać bardziej twórczo i że studiowanie teorii spiskowych to rodzaj rozrywki. Taki sam jak oglądanie filmów przygodowych.

#5 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 18:35

Niestety, nie chciałem w to wierzyć, ale dowody przedstawione we filmach (dodam do tego jeszcze Wezwanie do Przebudzenia - na YouTube 16 części każda po 9 minut, po obejrzeniu ma się wiedzę i kompletny zestaw faktów i dowodów) są tak wiarygodne, że to jest po prostu szok, co się dzieje. Przeciętny człowiek nawet nie wiedział że coś takiego istnieje, a napisy i znaki na jednodolarówkach też spod ziemi same nie wypełzły...

#6 pejas123

pejas123
  • 176 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 20 kwietnia 2010 - 20:35

Początkowo tez w to nie moglem uwierzyc, ale kolejno sprawdzajac wymienione fakty zrozumialem ze to nie jakas zmyslona hisotryjka ( jak atak binladena na wtc). Wlasciwie to na te filmy natrafilem niedawno i dopiero sie w tym zaglebiam ale wlos sie jezy na glowie jak to wszystko ogladam i czytam. Dzisiaj obejrzalem kolejny reportaz odnosnie rzekomego globalnego ocieplenia - czyli kolejny wielki przekret w skali calego swiata dajacy miliardy $ zysku tworca zmyslonej historyjki. Wierzyc sie nie chce do czego ten swiat zmierza, co gorsza nie mozemy nic na to poradzic. Bo zbyt malo ludzi wie co sie dzieje dookola

#7 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 21:29

Dla mnie jest to totalna bzdura. Tak, zwłaszcza ostatni film z katastrofy w Smoleńsku, gdzie padają strzały, ofiary machają rękoma do kamery. Co ciekawe ludzie zaczęli w to wierzyć, mimo, iż są to złudzenia kamery i zwykłe szczątki samolotu. Ja się nie odzywam w tej kwestii, ale teoria spiskowa 9/11, Smoleńska, Kościoła, lotu na Księżyc, żydów, którzy rządzą światem, etc., to tak jak zawody WWE - wiele osób w to wierzy, przecież to widać na żywo, to jest prawdziwe! - a tak naprawdę sami nakręcają się w ten sposób. Co do globalnego ocieplenia - moim zdaniem, jest ono fałszywe, ale nie spowodu "nakręcania koniunktury". Po prostu tak już jest. Z resztą naukowcy ostatecznie zaczynają głośno wątpić w to zjawisko w takiej skali, gdyż generalnie owszem, sami się przyczyniamy do globalnego ocieplenia i powinniśmy za wszelką cenę uważać z tą kwestią, natomiast nie jest tak źle jak podają. Co do tego, że "nikt nie wie co jest dookoła, bo wszyscy są ślepi, a my jesteśmy buntownikami z podziemia i ojej jesteśmy ogólnie fajni" - kto wierzy w te nakręcane bzdury zwane "Teoriami spiskowymi", niech w to wierzy dalej :). Ja tymczasem sobie dalej będę normalnie żył w normalnym świecie, a Wy sobie żyjcie w nienormalnym. Póki co wracam do uczenia się, gdyż nawet nauka jest ambitniejsza od "o rany, wszyscy są źli i generalnie mafia rządzi wszechświatem i okolicą".

#8 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 21:30

Nawet jeżeli przyjąć że treść tych filmików to prawda to jedno jest pewne - inni odpowiednio pokierowali wydarzeniami jakiś czas temu, a nam w sensie ogółu społeczeństwa przypada obecnie jedynie rola rzeźnego bydła co najpierw daje mleko, a potem .... .

#9 Quuba777

Quuba777
  • 979 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 20 kwietnia 2010 - 21:53

czego wy szukacie.. ludzie.
żyjcie w nieświadomości- to jest piękne!
wszakże niewiedza jest błogosławieństwem.

a teraz z innej beczki..
dołożę do tego wątku swoje poglądy.
bez zbawienia jesteśmy po śmierci "nikim".
jest zbawienie, otrzymujemy je od Jezusa Chrystusa.
otrzymujemy je za wiarę, lecz nie jest to bezinteresowne.
paradoksalnie, oddając swe życie Bogu (niewola) stajemy się wolni.
wolność ta odnosi się do niewoli grzechu, od której teraz jesteśmy niezależni.
z kolei ta niewola w Bogu wiąże się z wypełnianiem Jego woli, dążeniem do zgłębienia Biblii i wypełnianiem w swym życiu tego co tam napisane.
a więc zbawienie jest życiem wiecznym..

ha! więc co by się nie działo z tym światem.. żadne nowe czy stare porządki świata.. mnie nie ruszają. po prostu to się dzieje i tyle. toż mam zbawienie w Jezusie Chrystusie.. cóż mi człowiek może uczynić.

ops.. trochę poglądów chrześcijańskich nawypisywałem. wybaczcie, czasem to człowiek nawet nie wie, że się rozpisze.

pozdrawiam,
Emanuel

PS zbieraj, tobie polecam wykłady dr Kent'a Hovind'a. rozjaśnia to co wciskają nam media czy naukowcy.

#10 qtylovsky

qtylovsky
  • 823 postów
  • Skądwołomin

Napisano 20 kwietnia 2010 - 22:00

jesli ktos czytał biblie cala i dokladnie, to wie ze film zeitgeist to totalna bzdura, ale ludzie wola obejzec film niby obalajacy biblie, bo jest to jakas sensacja i nie trzeba czytac... radze zapoznac sie np z filmem obalajacym zeitgeist, nie jest jakis wybitny i troche w zlej tonacji ale przynajmniej zgadza sie z faktami... kiedys tez wierzylem w te filmy o teoriach spiskowych, bo nie znalem sie na temacie, tak np bylo z filmem o atakach 9/11, ale jak obejzalem zeitgeist, ktory jest w tej samej tonacji, a ze znam biblie calkiem dobrze (lepiej niz autor filmu)to zrozumialem ze inne filmy to tez bujda, po prostu zeruja na niewiedzy widza... to wszystko

#11 Gość_owca666_*

Gość_owca666_*

Napisano 20 kwietnia 2010 - 22:51

czego wy szukacie.. ludzie.
żyjcie w nieświadomości- to jest piękne!
wszakże niewiedza jest błogosławieństwem.

a teraz z innej beczki..
dołożę do tego wątku swoje poglądy.
bez zbawienia jesteśmy po śmierci "nikim".
jest zbawienie, otrzymujemy je od Jezusa Chrystusa.
otrzymujemy je za wiarę, lecz nie jest to bezinteresowne.
paradoksalnie, oddając swe życie Bogu (niewola) stajemy się wolni.
wolność ta odnosi się do niewoli grzechu, od której teraz jesteśmy niezależni.
z kolei ta niewola w Bogu wiąże się z wypełnianiem Jego woli, dążeniem do zgłębienia Biblii i wypełnianiem w swym życiu tego co tam napisane.
a więc zbawienie jest życiem wiecznym..

ha! więc co by się nie działo z tym światem.. żadne nowe czy stare porządki świata.. mnie nie ruszają. po prostu to się dzieje i tyle. toż mam zbawienie w Jezusie Chrystusie.. cóż mi człowiek może uczynić.

Cóż Ci człowiek może uczynić? Przekonasz się dokładnie wtedy gdy Ci uczyni... nie wiem czy wtedy dasz radę zasłonić się*książką... jedną z wielu zresztą i to niezbyt dobrą (może poza Pieśnią nad Pieśniami).

#12 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 23:02

Teorie spiskowe podpadają pod termin "infotainment". I rzeczywiście jest tak jak piszą koledzy - im lepiej znasz tematy biblijne, tym bardziej widzisz jak autorzy Zeitgeistu swobodnie naginają symbple, miejsca, interpretacje do swojej tezy. Jeżeli już raz to zobaczysz, to potem wszystkie inne tego typu rewelacje nie robią już wrażenia

#13 zbieraj

zbieraj
  • 1 016 postów

Napisano 20 kwietnia 2010 - 23:08

Kokos - Twój post przykleić jako pierwszy i temat jest skończony :). Następnym razem obiecuję cytować Twoją wypowiedź - jest krótka, zwięzła i na temat. Zatem... Koniec imprezy! :D

#14 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 kwietnia 2010 - 17:31

Polecam przeczytać komentarze do artykułu z pierwszego posta. Naprawdę, onetowcy się popisali. Są ci, którzy wierzą w to święcie (a ci co nie - to debile), są*ci którzy wpisują w to inne teorie spiskowe, jest nawet mesjasz który informuje o możliwości schronienia się pod skrzydłami jedynej linii oporu przeciwko złu, kościołowi. To ostatnie szczególnie przypomina mi pewną scenę z płonącej wyzimy w wiedźmaku:)

#15 pejas123

pejas123
  • 176 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 21 kwietnia 2010 - 19:41

Dla ciekawskich polecam przede wszystkim :
Wezwanie do przebudzania (rowniez dostepne na yt - 16 czesci)

#16 piotr falba

piotr falba
  • 866 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 kwietnia 2010 - 06:25

Teorie spiskowe... w niektóre jeszcze można uwierzyć, aczkolwiek w pierwszą część Zeitgeist niekoniecznie - to jedna wielka nieścisłość. Co do grupy rządzącej światem, faktycznie coś takiego może istnieć*i zapewne istnieje, ale co my zwykli ludzie możemy? Nic, trzeba żyć dalej. Zamiast zamartwiać się teoriami spiskowymi lepiej wyjść ze znajomymi do PUBu, miło spędzić wieczór, wszak jutro może Cię już na tym świecie nie być ;)

#17 pejas123

pejas123
  • 176 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 22 kwietnia 2010 - 16:45

"ale co my zwykli ludzie możemy? Nic, trzeba żyć dalej." -
Przez takie właśnie podejście dzieje się to co się dzieje. Wystarczyłoby żeby powiedzmy 50% ludności ziemi wiedziało o tym chorym procederze i szybko by się to dziadostwo skończyło.
Przypuśćmy że tak jak wspominają autorzy filmu "Wezwanie do przebudzania" zaczęlibyśmy dzielić się tymi informacjami z jak największą ilością osób być może udało by się wstrzymać ten cały proceder. Ale oczywiście lepiej iść do pubu.
Co do ZeitGeist to nie wiem czy te informacje są realne i dalej jestem wierzący ;)
Jeśli chodzi o nowy porządek świata to nie zamierzam czekać z założonymi rękami i patrzeć jak banda świrów oddających cześć jakieś sowie dąży do unicestwienia 80% populacji ziemi celem zaspokojenia swojej chorej żądzy władania światem.

#18 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 kwietnia 2010 - 17:33

Ech, te media miały rację, że filmy robią*kaszankę z mózgu.

#19 lukullus

lukullus
  • 194 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 22 kwietnia 2010 - 17:52

morał z tego taki, że najlepiej iść do wojska - bo w końcu nikt żołnierzy nie ruszy, bo są oni potrzebni, żeby kontrolować całą akcję :)

#20 pejas123

pejas123
  • 176 postów
  • SkądWielkopolska

Napisano 22 kwietnia 2010 - 17:57

i tu się mylisz ;) obejrzyj sobie ten reportaż :
YouTube - Gary Null - Przesłuchanie w sprawie szczepionek 1/3
jak widać na żołnierzach im nie zależy

#21 piotr falba

piotr falba
  • 866 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 22 kwietnia 2010 - 18:33

Co do ZeitGeist to nie wiem czy te informacje są realne i dalej jestem wierzący ;)

Eee, no to skoro wierzysz to Twój bóg na pewno Cię uratuje. Nie obawiaj się :)

BTW teorie spiskowe polecam traktować z przymrużeniem oka, jako ciekawostkę, nie fakt.

#22 McTom

McTom

All work and no play...

• 3 827 postów

Napisano 22 kwietnia 2010 - 20:13

Nie mam nawet bladego pojęcia dlaczego się tu udzielam... ;)

Jeśli chodzi o nowy porządek świata to nie zamierzam czekać z założonymi rękami i patrzeć jak banda świrów oddających cześć jakieś sowie dąży do unicestwienia 80% populacji ziemi celem zaspokojenia swojej chorej żądzy władania światem.

Gdybym był w takiej grupie rządzącej światem, zależało by mi na tym aby populacja ludzka była jak największa. Dlaczego? Im większe masy, tym głupsze. Im głupsze, tym łatwiej nimi manipulować. Im łatwiej nimi manipulować, tym łatwiej ich kontrolować.
Jak myślisz, kto by "harował" na tych "przywódców", po unicestwieniu 80% populacji ziemi?

Śmiechu warte... :lol:

#23 Kyosho94

Kyosho94
  • 403 postów

Napisano 23 kwietnia 2010 - 21:39

ok, w takim razie poprosiłbym, aby ktoś wytłumaczył mi dlaczego te wszystkie fakty łączą się ze sobą układając się w jeden logiczny ciąg wydarzeń, który być może będzie miał miejsce w przyszłości? tego pewni być nie możemy, ale za pomocą mediów obserwujemy to, co się na arenie międzynarodowej dzieje (nawet w sprawie Smoleńska istnieją już dowody na to, że nie była to katastrofa lotnicza spowodowana wypadkiem, bo Rosjanie mieli w tym biznes. drugi Gibraltar, ot co.)

#24 hoo

hoo
  • 373 postów

Napisano 23 kwietnia 2010 - 21:59

[url=http://www.sfora.pl/Zmarnowaly-sie-miliony-szczepionek-na-AH1N1-To-wina-internetu-a19121]Sfora.pl - Zmarnowały się miliony szczepionek na A/H1N1? To wina internetu - Świat[/url]

#25 simonek

simonek
  • 284 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 23 kwietnia 2010 - 22:26

ok, w takim razie poprosiłbym, aby ktoś wytłumaczył mi dlaczego te wszystkie fakty łączą się ze sobą układając się w jeden logiczny ciąg wydarzeń, który być może będzie miał miejsce w przyszłości? tego pewni być nie możemy, ale za pomocą mediów obserwujemy to, co się na arenie międzynarodowej dzieje (nawet w sprawie Smoleńska istnieją już dowody na to, że nie była to katastrofa lotnicza spowodowana wypadkiem, bo Rosjanie mieli w tym biznes. drugi Gibraltar, ot co.)

hehe... przesadziłeś:)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych