Wzory matematyczne w książce InDesign CS3
Posted 18 April 2010 - 14:49
Posted 18 April 2010 - 20:31
Posted 18 April 2010 - 20:44
A co to ma za znaczenie?Ta publikacja "do złamania" to w ramach zlecenia dla drukarni czy też dla siebie lub znajomego ?
Czytamy ze zrozumieniem:W tym drugim przypadku polecam Cheap Impostor natomiast w pierwszym - nie wiem.
Tym czasem grafsz wyraźnie napisał:If you want to use your computer to make a book or a magazine, the final step before printing is called imposition. Cheap Impostor is a simple yet powerful alternative to fancy imposition software. It doesn't offer all the features of high-end imposition software (which costs hundreds or thousands of dollars).
Pracue na Maku oczywiście, CS3.
ps. "wyboldowałem" najważniejszy fragment.
Posted 18 April 2010 - 20:58
Posted 18 April 2010 - 21:11
Pracujesz w US?1. Rodzaj i charakter zlecenia ma duże znaczenie, a ponieważ w tym przypadku go nie znam
Problem w tym, że nie masz zielonego pojęcia o tym problemie.doradzam szybkie rozwiązanie problemu postawionego w temacie, jakie znam ja.
Człowiek nie pytał o to CZYM, on pytał JAK. Widzisz różnicę?2.Tekst ENG rozumiem tylko nie widzę związku z tematem.
Twoją winą jest jedynie to, że czasami odpowiadasz "dla sportu", nie mając nic sensownego do powiedzenia.3. To nie moja wina, że pracuje na CS3.
Posted 19 April 2010 - 08:32

zacytuje LaTeX project: LaTeX – A document preparation system:
LaTeX is a high-quality typesetting system; it includes features designed for the production of technical and scientific documentation. LaTeX is the de facto standard for the communication and publication of scientific documents.
Posted 19 April 2010 - 10:03
i.t.i.p. - Products
[Math+Magic] - The ultimate Equation Editor for Adobe InDesign on the planet!
Posted 19 April 2010 - 15:21

Akurat w inDesign nigdy nic nie robiłem ale może udałoby się coś takiego: LaTeX+AMSTeX (nie wiem jak skomplikowane te wzory są dlatego na wszelki wypadek ten AMS), dvips (eksport do postscriptu) i wstawienie obiektów PS do inDesigna. Chociaż to też będzie upierdliwe bo nie da się tego edytować bezpośrednio z iD.
A przypomniało mi się, że jest jeszcze coś takiego: Design Science: MathType - Equation Editor - na pewno działa z iD i jest sporo tańsze.
A tak zupełnie na marginesie: w publikacjach z dużą ilością wzorów nic nie sprawdza się lepiej niż TeX/LaTeX + AMSTeX.
Posted 20 April 2010 - 10:48
Posted 21 April 2010 - 18:31
Posted 21 April 2010 - 19:46
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users