Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[iPod shuffle 2g/ WinXP]Problem z połączeniem USB

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#26 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 15 sierpnia 2008 - 23:38

Czyli ciągle są z nim problemy? Jeśli tak to trzeba zrobić restore w iTunes.
iPoda możesz ładować ładowarką z wyjściem usb ŁADOWARKA SIECIOWA NA USB iPOD MP3 MP4 / 20 (411589598) - Aukcje internetowe Allegro

Co do plików to masz ukryte wyświetlanie rozszerzeń plików, więc dlatego nie widać tych trzech liter po kropce. A co konkretnie chcesz znaleźć na tej płycie?

---- Dodano 15-08-2008 o godzinie 23:44 ----
Znalazłem instrukcję obsługi do niego, ale niestety po angielsku.
http://manuals.info....tures_Guide.pdf

Apple (Polska) - Wsparcie
Na dole strony są samouczki, może ci się przydadzą ;)

#27 sandrea

sandrea
  • 5 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 00:09

ja ogolnie nic nie szukam na tej plycie myslalam ze jest na niej cos co potrzebne jest do tego ipoda i dlatego przestal dzialac tylko co zrobic zeby te USB na przodzie komputera znowu zaczelo dzialac?? jesli chodzi o ten zasilacz na allegro to moja kolezanka miala cos podobnego i go do tego podlaczyla i ta dioda co sygnalizuje pojemnosc bateri na chwile zapalila sie na pomaranczowo i zgasla wiec ipod sie wogle nie ladowal ja zabardzo sie temu wszystkiemu nie przygladalam bo mnie nie bylo jak probowala go ladowac tylko powiedziala co sie stalo i ze sie nie naladowal a tych wejsc USB nie moge zostawic obojetnie bo jak komp nie bedzie wykrywal odtwarzacza to nie bede mogla muzyki na niego wrzucac

#28 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 00:33

Gdy komputer przestaje wykrywać szufelkę należy użyć:
Apple - Support - Downloads - iPod Reset Utility 1.0.4 for Windows

Co do ładowarki to dziwne, bo sam mam podobną do nano i działa.

#29 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 16 sierpnia 2008 - 10:33

A ja tak sie moze podepne pod dyskusje,jest moze taki programik podobny do tego co napisał @mikemaj tylko,ze do iPod Touch?Poniewaz nie widzi koledze Winda Toucha...

#30 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 11:18

A jaki system plików jest na iPodzie?

#31 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 16 sierpnia 2008 - 11:55

Nie wiem o co Ci chodzi? Od poczatku był uzywany z Windowsem....

#32 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów

Napisano 16 sierpnia 2008 - 21:13

No to dziwne, bo myślałem właśnie że był sformatowany pod mac os i dlatego nie chce działać pod windowsem. Jak iTunes go nie chce zobaczyć, to włącz go w recovery mode i daj restore.

#33 sali128

sali128
  • 2 873 postów
  • SkądGdynia, Poland

Napisano 16 sierpnia 2008 - 21:42

Oke,zrobimy to :)

#34 sandrea

sandrea
  • 5 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 12:26

jesli chodzi o ten link co mi podales do ipoda to sciagnelam ta aplikacje do zerowania ipoda i ta apliakcja chyba nie rozwiąże mojego problemu bo :Programu Narzędzie zerowania iPoda używaj do naprawienia następujących problemów: • iPod nie odtwarza muzyki i nie może być odtworzony w programie iTunes. • iPod nie jest rozpoznawany w programie iTunes, choć jest widoczny w panelu Mój komputer lub Menedżer urządzeń na Windows PC lub w programie Profil systemu na Macintoshu. • iPod shuffle (1. generacja) jest identyfikowany jako urządzenie w „trybie przywracania”. iPod shuffle (2. generacja) jest identyfikowany jako urządzenie w trybie „urządzenia USB DFU”. nie ma nic o tym ze USB go nie wykrywa i chyba to by bylo nie mozliwe bo jak go komp nie wykrywa to za bardzo nic sie nie da na nim zrobic:) wiec co robic zerowac go?? jak on sie spieprzy do konca to ja nie przeżyje bez ipoda nigdzie sie nie ruszam:)

#35 mikemaj

mikemaj
  • 769 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 19:45

Ja bym spróbował na twoim miejscu. Nie widzę innych opcji.

#36 seboss2

seboss2
  • 120 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 marca 2009 - 19:30

Witam! Niedawno kupiłem na aukcji używanego iPod’a Shuffle (2G) LINK --> ipod 5pln BCM (551441845) - Aukcje internetowe Allegro lecz mam z nim pewien problem. Otóż iPod nie chce się włączyć (nie świecą się żadne lampki, nic). Nie chce się też ładować gdy podpięty jest ładowarką Jack-USB do komputera, a komputer i iTunes wcale go nie widzą. Jedyną iskierką jest to że podczas ładowania iPod robi się ciepły, lecz i tak nie chce się włączyć. Czy da się go jakoś naprawić, może ktoś miał podobny problem, czy jednak czeka go tylko serwis ? Pozdrawiam, seboss2

#37 liguś

liguś
  • 12 postów

Napisano 25 sierpnia 2009 - 14:16

Podłączam sie do tematu. Kupiłem niedawno ipoda shuffle (byl wystawiony jako uszkodzony). Byłem przekonany, że sobie z nim poradze. Niestety kompletnie komputer mi go nie wykrywa (win7 zero reakcji, stary komp z xp wyswietla komunikat ze urzadzenie nie rozpoznane). Jest jakas możliwość naprawienia go fomowym sposobem?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych