Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Bluetooth - dwa rządzenia na raz?

• Please log in to reply
11 replies to this topic

#1 janhalb

janhalb
  • 940 posts

Posted 07 April 2010 - 08:47

Przepraszam, pewnie się okaże że pytanie jest głupie jak torba młotków - wybaczcie biednemu humaniście... Czy jeśli będę z moim MB (jak w podpisie) używał myszy bezprzewodowej na bluetooth, to będę mógł _jednocześnie_ bezproblemowo korzystać z innego urządzenie także łączącego się przez BT? Np. synchronizować telefon albo używać go jako modemu? Ile urządzeń _jednocześnie_ może obsłużyć BT?

#2 chris.zurada

chris.zurada
  • 3977 posts
  • SkądTychy, Poland

Posted 07 April 2010 - 09:25

Sadze ze bez problemu polaczysz telefon i myszke i klawe w tym samym czasie. Z tym ze myszka moze byc troche laggy. Wez pod uwage ze procek potrzebuje troche mocy obliczeniowej na zabawe z modulem blutut wiec moze byc tak ze przy wiekszym obciazeniu procka bedzie wlasnie cos lagowac. Co do maks uzadzen sadze ze nawet 7 mozna jednak podlaczyc a uzytkowac to dwie rozne sprawy - przy siedmiu na raz moze sie okazac ze beda podlaczone ale nie beda uzytkoable ;)

#3 cook

cook
  • 52 posts
  • SkądPolska

Posted 07 April 2010 - 09:29

Piconet - Wikipedia, the free encyclopedia

#4 maciejtca

maciejtca
  • 596 posts
  • SkądTrzebnica, Poland

Posted 07 April 2010 - 09:37

mysz + E51 jako modem działa bez problemu :) Nie zauważyłem lagów na myszy. Teraz sprawdziłem jeszcze przesyłanie zdjęć na drugi tel i też działa :P

#5 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts
  • SkądOne of Banksy's manors

Posted 07 April 2010 - 09:41

Większość osób korzysta z rozwiązania klawiatura na BT + myszka BT (i pewnie też łączy telefon w tym czasie), więc nie powinno być problemów z większą ilością urządzeń ;)

#6 Loti

Loti
  • 801 posts
  • SkądWro

Posted 07 April 2010 - 10:04

Głośniki + telefon BT działają jednocześnie bez problemów.

#7 janhalb

janhalb
  • 940 posts

Posted 07 April 2010 - 13:22

Dzięki, dzięki, dzięki. :-)

#8 thozo

thozo
  • 1956 posts

Posted 07 April 2010 - 13:25

Ja też dzięki, bo nie wiedziałem o 3-bitowym Mac adresie determinującym 7 urządzeń. Pewnie jeden z bitów to host.

#9 czak22

czak22
  • 34 posts

Posted 15 February 2014 - 10:40

Dwa urządzenia audio jednocześnie Witam szanownych forumowiczów, moje pytanie dotyczy dwóch połączeń audio. Posiadam dwa systemy audio z odbiornikami bluetooth w mieszkaniu, jeden w salonie drugi w łazience. Czy łączył ktoś może dwa urzadzenia na raz aby móc słyszeć to samo i tu i tu? Pozdrawiam

#10 Deleted-63c21db09a

Deleted-63c21db09a
  • 4139 posts
Posted 15 February 2014 - 10:46

Witam szanownych forumowiczów, moje pytanie dotyczy dwóch połączeń audio. Posiadam dwa systemy audio z odbiornikami bluetooth w mieszkaniu, jeden w salonie drugi w łazience. Czy łączył ktoś może dwa urzadzenia na raz aby móc słyszeć to samo i tu i tu? Pozdrawiam

Nie zadziała. Albo jedno albo drugie będzie grać.

#11 prem1969

prem1969
  • 34 posts
  • SkądOlsztyn/Rotterdam

Posted 28 September 2021 - 17:44

Czy jest możliwość połączenia dwóch głośników bluetooth do jednego Maca , tej samej marki i serii (identyczne ) , czy to nie koliduje ? Czy drugi musi być innej firmy ?

#12 ftpd

ftpd

Nie.

• 24175 posts

Posted 28 September 2021 - 19:11

Nie koliduje. Połączenie BT następuje po adresie fizycznym, który jest z założenia unikatowy.

Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users