Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

- - - - -

Settlers 7 - Pytania i Problemy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
43 odpowiedzi w tym temacie

#26 Wilkolak

Wilkolak
  • 37 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 kwietnia 2010 - 21:12

A dzis zaczelo dzialac... ciekawe. Klucz podajesz przy rejestracji i jest przypisany do twojego konta na ubi.com. Potem przy uruchamianiu gry logujesz sie na TO WLASNIE konto i nie podajesz wiecej kodu. I tak... wymaga ciaglego polaczenia z internetem aby grac w single. I u mnie na MBP C2D 2,53GHz, 4GB RAMu i GeForce 9600 tnie się na najniższych detalach -.-' Zwalili port Cidera. Durna emulacja. -.-' Trzeba liczyc, ze wyjdzie niedlugo jakis update poprawiajacy wydajnosc.

#27 oley_20

oley_20
  • 616 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 13 kwietnia 2010 - 21:24

dzieki za odpowiedz:) jest dokladnie tak jak piszesz.

#28 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 20 kwietnia 2010 - 01:34

Nie wiem jak u Was ale mnie po instalacji gra poprosiła o pobranie Patcha ..... po czy przy uruchomieniu poprosiła o aktualizację sterownika do grafiki (komp z podpisu z ATI 4850). Uruchomił się instalator ATI zrobił co trzeba - zrestartował - i gra chodzi płynnie w 2560x1440 :)

Dołączona grafika

#29 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 21 kwietnia 2010 - 08:40

Nie mam mac'a, gram na pc ale szukajac pewnego info na forum ubiego nacialem sie na to:

Salut à tous,

Nous travaillons dur sur la correction des problèmes que vous avez pu rencontrer recement en jouant à The Settlers 7. Dans cette optique, un nouveau patch devrait être disponible la semaine prochaine (prenez note que les serveurs multijoueurs ne seront pas disponibles pendant 30 minutes le jour du déploiement de ce patch).
Pour vos remercier de votre patience, nous avons décidé d’inclure dans ce patch une nouvelle carte exclusive qui sera jouable en mode Escarmouche et dans les modes de jeu en ligne. Nous espérons que vous apprécierez cette nouvelle carte de jeu !

Corrections du Patch 1.03

Améliorations

L’allocation de certaines nourritures aux bouchers a été améliorée.

Ajout d’une vérification si la dernière partie a été lancée avec succès. Si aucune partie n’a été trouvée, les options de jeu sont remis par défaut.

Les récompenses de prestige donnent maintenant accès à des armes, des vêtements ou des livres.

Nouveaux raccourcis clavier :
- Ctrl + P = screenshot
- Ctrl + 2 = VP screen
- Ctrl + 3 = Economy menu
- Ctrl + 4 = Logistics menu
- Ctrl + 5 = Trading routes menu
- Ctrl + 6 = Warfare menu
- Ctrl + 7 = Technology board

Corrections

Correction des rares plantages lors d’une sauvegarde automatique

Correction du bug avec la détection du mode d’affichage qui empêchait le jeu de se lancer

Corrections de divers problèmes de connectivité du côté joueur et du côté serveur

Correction de divers problèmes d’interface

Nouveau contenu

Ajout de la carte pour 4 joueurs « Crow’s Nest ». La carte contient un unique marché et des ressources inégalement réparties. Choisissez votre stratégie intelligement en fonction de votre position de départ. De plus, tous les secteurs ne disposent pas de fortifications

Patch MAC

Voici les changements :
- Amélioration drastique des performances pour les Macs avec une carte graphique ATI.
- Correction et amelioration du launcher spécifique Mac.

Was bedzie szczegolnie interesowalo to ostatnie info, po polsku dysrastyczna poprwawa wydajnosci na makach z grafami od ati i poprawienie lunchera!
Patch ma wysc w nastepnym tygodniu.

#30 Wilkolak

Wilkolak
  • 37 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 kwietnia 2010 - 08:44

Pracują chłopcy z Ubi. I dobrze. Mam nadzieję, ze będzie też poprawa wydajności dla grafik NVidii. W sumie ludzie z ATI chyba nie narzekają na wydajność. To w GeForce'y laguja... i chyba procesor. Dźwięk mi się zacina. (Jak to możliwe? - nie wiem -.-) No ale. Miejmy nadzieję. ;)

#31 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 24 kwietnia 2010 - 08:23

Tak jakoś trafnie pokazał DRM od Ubisoft :)

Wykop.pl - Zobacz: Ubisoft vs. piraci - wizualizacja

#32 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 kwietnia 2010 - 08:42

Tak jakoś trafnie pokazał DRM od Ubisoft :)

Wykop.pl - Zobacz: Ubisoft vs. piraci - wizualizacja

To się uśmiałem :) Grać w S7 nie będę, nie mam zamiaru użerać się z tymi zabezpieczeniami, chyba, że udoskonalą swoje serwery.

#33 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 29 kwietnia 2010 - 17:01

Gram od dwoch tygodni i zandego problemu z serwerami nie zauwazylem...

#34 Marucins

Marucins
  • 861 postów

Napisano 01 maja 2010 - 13:49

Problem z wydajnością i cięciem gry - dziękujmy Apple i zwalonych driverów w 10.6.3

#35 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 01 maja 2010 - 18:38

Mi na 4870x2 smiga jak ta lala :P

YouTube - The settlers 7 krecone iphonem hehe

#36 Gramaton

Gramaton
  • 98 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 03 maja 2010 - 09:58

"Problem z wydajnością i cięciem gry - dziękujmy Apple i zwalonych driverów w 10.6.3 "

Dokładnie ... nawet po aktualizacji gry i sterowników ATI gra się tnie a w ustawieniach grafiki nie wszystkie opcje są dostępne. Najlepsze jest to, że na tym samym iMacu tylko na Windzie gra chodzi elegancko na maksymalnych detalach - i odziwo na Windzie wszystkie opcje są dostępne.

Mam nadzieję, że ze Starcraftem 2 nie będzie takich przebojów bo wtedy to się już poważnie zastanowię nad zmianą iMaca na pieca.

#37 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 03 maja 2010 - 10:10

Mozesz sie spodziewac ze Starcraft 2 bedzie chodzil lepiej pod Winda. Jeszcze nie spotkalem gry ktora na moim miniaku by chodzila tak samo lub lepiej na maku niz na windzie. Niestety.

#38 Gramaton

Gramaton
  • 98 postów
  • SkądPiekary Śląskie

Napisano 03 maja 2010 - 10:36

Więc pozostaje korzystać z dwóch systemów ... i przyznam, że W7 wydaje się być całkiem przyzwoitym systemem. Gdy do tego dodać, że gry pod nim dużo lepiej chodzą to kusząca jest propozycja przesiadki ... ech ...

#39 Wilkolak

Wilkolak
  • 37 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 maja 2010 - 11:16

Mało, która gra jest na maka zrobiona natywnie. Większość (w tym settlers) używa Cidera, czyli emulatora windwosa - programu, który tłumaczy komendy windowsowskie na makowe. Starcraft 2 na 99% będzie natywnie skompilowany pod maka, jak wszystkie gry Blizzarda dzięki czemu wydajność powinna być bardzo zbliżona. Pod windą pewnie będzie lepiej odrobinę chodził (bo więcej pracy włożą w optymalizację pod większą publikę) ale to powinny być różnice rzędu kilku FPSów. Taki WoW na przykład działa pod Winzgrozą i OS X tak samo. Za to ze starszych gierek to żeby odpalić Diablo II na windows 7 trzeba się nieźle namęczyć, a i tak da się grać tylko w okienku. Za to na maczku nie ma problemów najmniejszych nawet na najnowszym SL.

#40 chris.zurada

chris.zurada
  • 3 977 postów
  • SkądTychy, Poland

Napisano 03 maja 2010 - 16:00

Faktycznie, werja pierwotna Starcraft byla natywnie napisana, razem z Broodwarem. A wiec mozna sie spodziewac optymalizacji pod makiem.

#41 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 11 listopada 2010 - 12:09

Próbował ktoś na 10.6.5 .... mi się wywala przy starcie :(

#42 Gość_tygrysio_*

Gość_tygrysio_*

Napisano 04 grudnia 2010 - 12:55

Działa Wam dziś ?? Mi wyskakuje błąd połączenia i nie moge pograć - mimo iż połączenie mam i na Firewallu odblokowane dla Settlers :(

#43 gregi1

gregi1
  • 352 postów

Napisano 28 maja 2011 - 18:30

Odświeżę temat, czy na czymś takim, ta gra mi pójdzie? Nazwa modelu: MacBook Wersja systemu: Mac OS X 10.5.8 (9L31a) Nazwa procesora: Intel Core 2 Duo Prędkość procesora: 2.1 GHz Liczba procesorów: 1 Łączna liczba rdzeni: 2 Pamięć podręczna L2: 3 MB Pamięć: 2 GB

#44 Wilkolak

Wilkolak
  • 37 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 maja 2011 - 09:45

Bez szans. Jak to jest MacBook to masz jakąś zintegrowaną kartę graficzną, zapewne Intela (najsłabsze z możliwych), a to jest element od którego zależy działanie gier. Mi na MacBooku Pro LEDWO działa. Jest szansa, że w BootCampie pod Windozą zadziała ale nawet na to przy tym komputerze nie liczyłbym. PS Ta gra wymaga Snow Leoparda tak czy inaczej.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych