Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G - 3.1.3] SIM-lock i Jailbreak

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#1 manaj

manaj
  • 77 postów

Napisano 25 marca 2010 - 20:00

Witam , jest to moj pierwszy post na tym forum , lecz czytam je od jakiegos czasu. Niestety mam problem gdyz nadmiar informacji zakrecil mi w glowie. Serdecznie prosze o nie odsylanie mnie do podstron lecz o ile to mozliwe o rzeczowe odpowiedzi. problem jest nastepujacy. 1) zakupilem iphona lecz niestety nie posiadam wiedzy w jakiej sieci ma simlocka 2) iphone 3g posiada firmware 3.1.3 3) posiada z baseband 05.12.01 ( z którego podobno nie da się sciągnąć simlocka ) 4) posiadam wiedzę (czysto teoretycznie) jak odblokowac iphona programem redsn0w lecz czy w razie jakichkolwiek problemow uda mi sie zdjac simlocka (programem blackra1n) z iphona z basebandem 05.12.01? Proszę o rzeczowe odpowiedzi. z góry dziękuję :) Maciej Manaj

#2 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 25 marca 2010 - 20:08

Rzeczowe odpowiedzi znajdziesz w tym temacie
http://www.myapple.p...os-3-1-3-a.html

#3 manaj

manaj
  • 77 postów

Napisano 25 marca 2010 - 20:13

ale dalej nurtuje mnie pytanie 1. Czy da radę sprawdzić w jakiej sieci byl iphone i czy mial zdejmowanego simlocka ?

#4 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 25 marca 2010 - 20:25

Raczej nie da się, możesz co najwyżej wkładać karty operatorów sieci komórkowych i sprawdzać, lub zapytać sprzedawcę ale jeśli napisze że u polskiego operatora kupił to pewnie będzie to orange, era" iphony są bez simlocka" i play

#5 manaj

manaj
  • 77 postów

Napisano 25 marca 2010 - 20:34

o tutaj pojawiła sie nowa informacja. Iphone byl kupiony w polsce lecz bez operatora - zapewne z importu. Czyli oznacza ze jego wlasciwa siecią jest at&t i nidyrydy w obecnym momencie zrobic na nim jb tak ? :)

#6 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 25 marca 2010 - 20:36

Czy masz gdzieś napisane że nie można wprowadzić iPhone w tryb jailbreaku na iPhonie 3G 3.1.3?

http://www.myapple.p...ja-redsn0w.html
Po odblokowaniu będziesz mógł korzystać z iPhone'a jak z iPoda.

#7 manaj

manaj
  • 77 postów

Napisano 25 marca 2010 - 20:42

gdybym potrzebował ipoda to bym kupił ipoda - zakupiłem z myślą o gps.

#8 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 25 marca 2010 - 21:08

To czemu nie kupiłeś od naszych operatorów, włóż kartę orange i sprawdź czy działa.

#9 manaj

manaj
  • 77 postów

Napisano 25 marca 2010 - 21:12

z moja orange dziala. Lecz zastanawia mnie czy gdyby to byl sciagniety simlock z at&t i jednak zrobilbym jb to czy rzecz jasna nie udalo by mi sie sciagnac simlocka ? Chyba dobrze rozumuje?

#10 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 25 marca 2010 - 21:29

Działa Ci karta orange? Określ się chłopie bo piszesz strasznie chaotycznie i trudno coś z twoich wypowiedzi zrozumieć.

Lecz zastanawia mnie czy gdyby to byl sciagniety simlock z at&t i jednak zrobilbym jb to czy rzecz jasna nie udalo by mi sie sciagnac simlocka ? Chyba dobrze rozumuje?

at&t sprzedaje iPhone'y tylko z simlockiem. Tak jak już wcześniej pisisałem - NIE MASZ MOŻLIWOŚCI ZDJĘCIA SIMLOCK'a ( nie pytaj o to już więcej)

zakupiłem z myślą o gps.

No przeciez dostęp do sieci komórkowej nie jest Ci potrzebny do korzystania z GPS.
iPhone - Nawigacje GPS - MyApple.pl

#11 manaj

manaj
  • 77 postów

Napisano 25 marca 2010 - 21:35

ah no to sprawa wyjasniona przy Bootloaderze 5.9 i basebandzie 05.12.01 nidyrydy sciagnac simlocka :) Sprawa zalatwiona. Wiec czekam z niecierpliwoscia na jakis program ktory to umozliwi. Dzieki @ Pomyslalem ze fajnie by bylo miec telefon z gpsem (darmowa nawigacja po cydii) wifi i zeby to byl 3g. Niestety zostaje mi tylko telefon z wifi i iphone 3dźi.

#12 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 25 marca 2010 - 21:41

Z nawigacji możesz bez przeszkód korzystać. Z darmowych polecam xGPS-bez połączenia z internetem nie można wyznaczać trasy (cydia) natomiast z płatnych Navigion-(appstore)

#13 klosiek

klosiek
  • 32 postów
  • SkądBiałobrzegi

Napisano 25 marca 2010 - 21:45

A co z ipodem touchem ? Da się jakość zaistalowac jalibreaka albo cos w podobie na tym patchu?

#14 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 25 marca 2010 - 23:34

A co z ipodem touchem ? Da się jakość zaistalowac jalibreaka albo cos w podobie na tym patchu?

Zdecyduj się żeż człowieku wreszcie! Piszesz ciągle w dziale iPhone i po kilku postach nagle mówisz, że masz iPoda i w dodatku nie wiadomo jeszcze jakiego.

#15 manaj

manaj
  • 77 postów

Napisano 25 marca 2010 - 23:46

Nick przeczytaj jeszcze raz :)

#16 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 26 marca 2010 - 06:05

Manaj ale jeśli masz FW 3.1.3 i BaseBand 5.12 to ty masz po prostu iphona z sieci orange (bo piszesz że działa ta karta) to po co ci ściąganie simlocka poprzez JB (kiedyś go zrobią na pewno), możesz sam zdjąć simlocka za 77zł w salonie orange o ile masz dowód zakupu.

#17 manaj

manaj
  • 77 postów

Napisano 26 marca 2010 - 07:09

Niestety nie posiadam dowodu zakupu. Stad tez moje zapytania. Bojak wiadomo nieodblokowany iphone to tylko komorka po jb to kombajn, wiec nie pozostaje mi nic innego jak tylko czekac.

#18 kal8

kal8
  • 195 postów

Napisano 26 marca 2010 - 10:02

Ale skoro mówisz że po JB iphone to kombajn to czemu go nie zrobisz?. Skoro masz 3G i 3.1.3 więc chyba bez problemu zrobisz jailbreak?

#19 Lukaszmaly1

Lukaszmaly1
  • 243 postów
  • SkądKatowice

Napisano 26 marca 2010 - 13:43

100% racji. iPhone bez JB jest beznadziejny

#20 manaj

manaj
  • 77 postów

Napisano 27 marca 2010 - 11:06

Ale skoro mówisz że po JB iphone to kombajn to czemu go nie zrobisz?. Skoro masz 3G i 3.1.3 więc chyba bez problemu zrobisz jailbreak?

Bo jak się wczoraj okazało mam zdjętego simlocka ( działają karty wszystkich sieci , a nie posiadam dowodu zakupu orange dlatego nie zdejmą mi simlocka - tzn jeśli zrobiłbym jb to utraciłbym możliwośc dzwonienia, co uważam za bardzo istotne - gdyż ja z telefonu dzwonie :))

#21 kal8

kal8
  • 195 postów

Napisano 27 marca 2010 - 12:41

Masz zdjętego simlocka na 3.1.3 bez JB i w dodatku nie przez orange?

#22 hmn

hmn
  • 14 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 27 marca 2010 - 14:36

czyli jesli zrobi sie jailbreak'a na iphone 3g to nie bedzie mozliwosci wykonywania polaczen i tym podobne?

#23 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 27 marca 2010 - 14:43

Autor tematu źle zrozumiał moją wcześniejszą wypowiedź. Powtórze: zgodnie z podanymi przez Ciebie informacji wynikało że posiadasz założną blokade simlock. Jak wiadomo na sofcie 3.1.3 nie można tej blokady ominąć. O ile dobrze pamiętam miałeś również problem z aktywacją telefonu. Wtedy poleciłem Ci hackaktywacje przez redsn0w mówiąc przy tym że będziesz mógł korzystać z iPhone'a jako iPoda. JAILBREAK NIE ZABLOKUJE CI MOŻLIWOŚCI WYKONYWANIA POLĄCZEŃ

#24 manaj

manaj
  • 77 postów

Napisano 27 marca 2010 - 15:59

WIEM ŻE NIE ZABLOKUJE! Ale cofnie ustawienie blokady sim-lock. Sprawdziłem wczoraj - i działają wszystkie karty (play/era/orange). wiec moj strach pada na to że tuż po zrobieniu JB mój iphone straci możliwość wykonywania połączeć (karta orange) gdyż wróci mu simlock na at&t. Wydaje mi się iż mój iphone był sciagany ze stanow nastepnie zdjety byl na nim simlock a pozniej jego soft zostal zuaktualizowany.

#25 Goku

Goku
  • 1 586 postów
  • SkądGorlice

Napisano 27 marca 2010 - 16:15

O czym to w ogóle mówisz... Większej głupoty nie słyszałem. Skoro posiadasz zdjętego simlock'a to jailbreak Ci go spowrotem nie założy... Napisałem w poprzednim poście dużymi literami ,że jailbreak niczego Ci nie zablokuje. Czytaj ze zrozumieniem. edit: literówki poprawione

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych