Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[Pokaż] swoją stronę iWeb

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
334 odpowiedzi w tym temacie

#226 Paul White

Paul White
  • 76 postów

Napisano 20 grudnia 2009 - 23:21

@ Paprochwboby: nie jeździj tymi pociągami :P

#227 Paprochwbody

Paprochwbody
  • 462 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 grudnia 2009 - 08:17

No pięknie, tak się starałem:)))

#228 GreaTskY

GreaTskY
  • 3 303 postów
  • Skądtowni?

Napisano 22 grudnia 2009 - 22:02

Ja też pokaże swoją: djyoung.com.pl

#229 Mutii

Mutii
  • 242 postów
  • SkądCzechowice-Dziedzice

Napisano 25 grudnia 2009 - 02:21

A tak skromnie się pochwalę :)
stronka na szybko zrobiona
taka bez szau

http://smacznakanapka.zxq.net

#230 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 165 postów

Napisano 27 grudnia 2009 - 05:57

Hehe, 'Gowna.html' w URL-u strony o jedzeniu - boskie!

#231 darvark

darvark
  • 126 postów
  • SkądKielce

Napisano 27 grudnia 2009 - 16:45

To i ja pochwalę się swoją twórczością:
darvark

#232 wjw44

wjw44
  • 38 postów

Napisano 07 stycznia 2010 - 17:15

No, to ja jeszcze raz. Teraz wygląda już trochę konkretniej.
Pozdrawiam forumowiczów!

http://fly.home.pl

#233 Baronik

Baronik
  • 395 postów
  • SkądOtwock

Napisano 08 stycznia 2010 - 21:55

Nie ma sie za bardzo czym chwalić, ale żebyście widzieli jak moja strona wyglądała wcześniej, to jest przepaść. Dużo jeszcze nie nie wiem, ale z czasem poznam lepiej iWeba i stronka będzie lepsza. Zapraszam:
http://members.chell...kapietruszczak/

#234 Heniutek

Heniutek
  • 423 postów
Napisano 08 stycznia 2010 - 22:44

Nie ma sie za bardzo czym chwalić,...[/url]

No :-)

Pal sześć zawartość ale jakoś strasznie dobrałeś kolory fontów na stronie tytułowej (zwłaszcza menu na górze i dole).
Na moim telewizorze są zupełnie nieczytelne.
Tak było w oryginalnym szablonie, czy też coś ulepszałeś?

Niestety trochę chaotycznie to wygląda.

Pozdrawiam,
Tomek

#235 wjw44

wjw44
  • 38 postów

Napisano 09 stycznia 2010 - 17:01

Oczywiście będę wdzięczny za wszelkie spostrzeżenia i uwagi, zwłaszcza krytyczne!
Hej!

http://fly.home.pl

#236 Baronik

Baronik
  • 395 postów
  • SkądOtwock

Napisano 10 stycznia 2010 - 22:27

No :-)

Pal sześć zawartość ale jakoś strasznie dobrałeś kolory fontów na stronie tytułowej (zwłaszcza menu na górze i dole).
Na moim telewizorze są zupełnie nieczytelne.
Tak było w oryginalnym szablonie, czy też coś ulepszałeś?

Niestety trochę chaotycznie to wygląda.

Pozdrawiam,
Tomek

Dzięki za konstruktywną krytykę;-) postaram się pozmieniać to i owo. Starałem się, żeby dobrze to wyglądało, ale faktycznie patrzyłem tylko u siebie. Akurat górne napisy były w szablonie, z tym że tam tło było białe, a ja zmieniałem kolory na poszczególnych stronach. Wiem, że wygląda to chaotycznie, ale to moja pierwsza strona internetowa w życiu, poprzednia składała się z tła oraz kilku obrazków z podpisami jeden pod drugim...

#237 Foucault

Foucault
  • 197 postów

Napisano 12 stycznia 2010 - 12:02

No to zrobiłem sam sobie - Tani druk - ulotki, plakaty, wizytwki, katalogi, teczki, pocztwki, kalendarze
Będę wdzięczny za uwagi. Zależy mi też na opiniach od użytkowników IE i Opery - nie testowałem na tych przeglądarkach.

#238 lantiz

lantiz
  • 1 118 postów
  • SkądGdansk, Poland, Poland

Napisano 12 stycznia 2010 - 14:36

No to zrobiłem sam sobie - Tani druk - ulotki, plakaty, wizytwki, katalogi, teczki, pocztwki, kalendarze
Będę wdzięczny za uwagi. Zależy mi też na opiniach od użytkowników IE i Opery - nie testowałem na tych przeglądarkach.

Na safari bardzo ładnie to wygląda.
Ale czemu ostatnia filiżanka jest biała a nie czarna :>?

#239 radeg

radeg
  • 470 postów
  • SkądFG/ZS

Napisano 13 stycznia 2010 - 21:54

taaak, biała filiżanka mogła by być innego koloru ;)

#240 Foucault

Foucault
  • 197 postów

Napisano 13 stycznia 2010 - 22:32

Państwo raczą wybaczyć :) Akurat filiżanki zostały pobrane z darmowego stocka i wybór był ograniczony.. Osobista Narzeczona o zacięciu graficznym w ogóle kręciła nosem, ale uparłem się na element który będzie luźno związany z poligrafią a wyboru dużego nie było :) Na razie mam inny problem - po wejściu w Cenniki i Ulotki ikona w lewym dolnym rogu miga niepokojąco po najechaniu kursorem.. To jest widget htmlowy, ikony są pobierane z zewnętrznego katalogu i za cholerę nie rozumiem czemu ta jedna jedyna bryka.. W każdym razie dziękuję za ciepłą krytykę :)

#241 radeg

radeg
  • 470 postów
  • SkądFG/ZS

Napisano 13 stycznia 2010 - 22:44

jaka ikonka?
http://grab.by/1J4i

#242 Foucault

Foucault
  • 197 postów

Napisano 13 stycznia 2010 - 23:22

Zobacz co się dzieje po wejściu tu: Ulotki
W lewym dolnym rogu są ikonki linkowane do innych formatów - w tym wypadku to "ulotki A5"
Da się w to wklikać i uzyskać przekierowanie do podstrony o A5 ale wtedy też skacze pierwsza od lewej. Rzecz o tyle dziwna że całość robiona metodą copy - paste z podmianą jedynie nazw plików.
Widget wygląda tak (ma za zadanie podmieniać ikony po najechaniu myszką czyli robić im "podświetlenie"):
===

Ulotki A5

===
Podejrzewam jakiś durny, prosty błąd ale nie jestem w stanie tego przeskoczyć - tym bardziej że występuje tylko w tym jednym wypadku.

---- Dodano 13-01-2010 o godzinie 23:28 ----
EDIT: moment... wygląda na to że zarówno iWeb jak i serwer nie uzyskują dostępu do ikony w wersji "podświetlonej". O tyle dziwnie że fizycznie ona jest na właściwym miejscu.. Walcze! :)

---- Dodano 13-01-2010 o godzinie 23:33 ----
POPRAWIONE: błąd rzeczywiście był durny: "ula5x" zamiast "ulA5x"
radeg - dziękuję - zmobilizowałeś mnie do szukania :)

#243 Rav_V3k

Rav_V3k
  • 664 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 14 stycznia 2010 - 09:35

Chodzi o ulotkę A5? U mnie nie miga... //edit: oj, sorry, nie zauważyłem następnej strony wątku ;)

#244 radeg

radeg
  • 470 postów
  • SkądFG/ZS

Napisano 15 stycznia 2010 - 01:15

radeg - dziękuję - zmobilizowałeś mnie do szukania :)

cokolwiek zrobiłem proszę bardzo ;)

#245 MR1

MR1
  • 118 postów

Napisano 16 stycznia 2010 - 11:39

post do usunięcia

#246 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 19 lutego 2010 - 16:25

muszę postawić swoją stronę www. po tylu latach pracy po prstu nie wypada "nie mieć" to jest moja wersja beta - zdjęcia czasami obrócone o 90 stopni, nie ma nowych zdjęć, nowych publikacji, etc... i liczne drobne błędy. piszcie co poprawić, bo po raz pierwszy stawiam coś takiego i korzystam z darmowego narzędzia - nota bene - fajny ten iweb;)

home

pozdr

#247 drknr

drknr
  • 51 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 lutego 2010 - 12:34

@parmenides Forma strony moim zdaniem ok, przyjemny minimalizm, choć nie wiem czy nie wybrałbym innej tekstury, jakiejś metalicznej, albo ewentualnie drewnianej, to chyba jedyne co mi nie pasuje. Za to treść fantastyczna, szczególnie urzekł mnie wpis w dziale "zamiast cv". To filozoficzne nawiązanie, czym może być 1/125 sekundy, czym jest dla Ciebie fotografia i krótka historia Twojej przygody z fotografią, że już tak wcześnie zaczynałeś, świetna sprawa. No i Twoje prace, wiadomo też świetne. Pamiętam zdjęcie Twojej żony, które umieściłeś w "Pokaż swoje biurko", też było wyjątkowe. Ogólnie wielki szacunek, podziw. No i powodzenia w dalszym utrwalaniu przeszłości!

#248 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 20 lutego 2010 - 19:05

drknr - dzięki. poprawiłem literówki, odstępy znaków i nawigację. nadal jest bałagan w zdjęciach - pracuję nad tym;) co do layoutu to mam tylko to, co dostępne z iwebem. przejrzałem forum, ale nie znalazłem linków do tematów do iweba. googla też przerobiłem, ale nie znalazłem takich, które chciałbym kupić.

pozdrowienia
adam

home - po poprawkach taki jest adres.

#249 manfred2632

manfred2632
  • 8 postów

Napisano 21 lutego 2010 - 21:21

Może ja też się pochwalę...
[url=http://galeriatatry.er.pl]Galeria Tatry[/url]

#250 Fiod

Fiod
  • 290 postów

Napisano 21 lutego 2010 - 23:40

Powiem szczerze, iWeb robi tak kiepski kod że głowa mała. Jednym z efektów takich stron jest ich powolność.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych