Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#851 .WST

.WST
  • 82 postów
  • SkądSopot

Napisano 12 września 2008 - 22:21

1. Nie da się wyłączyć, można uśpić. 2. Gąbki na słuchawki szukaj na allegro. 3. Według mnie się nie opłacało. 4. Tak, to jest 3G. 5. Nie, na sofcie iPodowym.

#852 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 13 września 2008 - 04:26

A mógłbyś powiedzieć dlaczego ta aukcja nie była zbyt trafna bo według mnie to i tak dobra.

#853 .WST

.WST
  • 82 postów
  • SkądSopot

Napisano 13 września 2008 - 10:22

Za 300 zł to można wyrwać 8gb a już na pewno nówkę 4gb.

#854 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 13 września 2008 - 11:12

No wiesz jest to nowy bo przyszedł w pudełku, bez rys i czysty no i ma gwarancje, widziałem fajny 8GB turkusowy za 440zł ale niestety pojawił się dopiero dwa dni po licytacji tego ipoda, no więc cóż uzbieram kasę i kupię nowego chociaż ten mi na razie styka bateria nowa działa wymagane 24h kupiłem sobie pokrowiec za 5zł no bynajmniej nie zabrudzi mi się jak co ale i tak kupię jeszcze inny są te za 20zł a mnie kolor czarny interesuje. A tak po za tym ten soft ipodowy to do złudzenia przypomina mac os x

#855 Lellow

Lellow
  • 2 postów

Napisano 13 września 2008 - 12:00

Witam! Jestem posiadaczką iPoda nano 3G (8GB). Niestety przed pierwszym ładowaniem bawiłam się nim i zupełnie go rozładowałam. Dopiero później podłączyłam go do kompa, naładowałam na maxa, ale bateria trzyma tylko ok. 4h. Można coś z tym zrobić? :(

#856 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 13 września 2008 - 12:31

1.Zależy ile go ładowałaś bo 80% baterii ładuje się po 1,5h 2. 100% ładuje się po 3h 3. Powiedz gdzie kupiłaś tego ipoda bo jeśli to nowy to nie możliwe żeby bateria od razu tak drastycznie zmniejszyła swoją moc, no chyba że akurat ta była wadliwa a to niestety kończy się odesłaniem go na gwarancji ale wpierw radziłbym zadzwonić do działu pomocy technicznej, inna sprawa jeśli kupiłaś go z przeceny lub z jakiegoś nie znanego źródła.

#857 Lellow

Lellow
  • 2 postów

Napisano 13 września 2008 - 13:08

Ładowałam 3h, a kupiłam w iSpot, dzięki za odp :)

#858 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 13 września 2008 - 15:07

To ciekawe może wadliwa bateria spróbuj jeszcze raz go naładować jeśli nie to niestety ale serwis gwarancyjny.

#859 kezz

kezz
  • 1 postów

Napisano 21 września 2008 - 13:00

mam pytanko. otoz kupilem lapka i mam na nim iTunes'a. na kompie gdzie mam iTunne'sa mam zaznaczone zeby recznie zarzadzac danymi w moim iPodzie. czy jesli podlacze iPoda no lapka po raz pierwszy to czy wyczysci mi cala jego zawartosc czy ustawienia iPoda w iTunesie beda takie jakie ma na kompie zwyklym? jesli nie to co zrobic zeby mi iTunes na lapku nie wyczyscil danych na iPodzie?

#860 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 21 września 2008 - 13:36

przeczytaj pierwszy post :D taka mala rada

#861 Napsterion

Napsterion
  • 1 postów

Napisano 23 września 2008 - 20:38

Witam kupiłem nowego ipoda shuffle 2 gen. Otóż pojawiło się kilka problemów. Przy podłączeniu go do kompa ukazał się komunikat System nie rozpoznał urządzenia dopiero na 4 porcie zaskoczył . itunes poprawnie go znalazł, działa kopiowanie muzyki itd. Niestety nie da się zaaktualizowac ipod pokazuje sie błąd 1417 a gdy chce przywrócić wyskakuje błąd 1418 . Co gorsze narzędzie do zerowania ipoda nie chce go znaleźć. Ostatnim problemem jest to ze gdy wyciągnałem ipoda z pudełka ładuje go juz 6 godzin a dioda dalej jest pomarańczowa . Proszę o pomoc. pomoc. EDIT, ipod od godziny 16 naładował się o 12 w nocy , dodam że ładowany był raz pierwszy od nowości.

#862 NimnuL

NimnuL
  • 42 postów

Napisano 01 października 2008 - 16:27

W jaki sposób usunąć zdęcia zsynchronizowane z iPodem? Jest tu opisane jak je do iPoda skopiować, ale jak je usunąć?

#863 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 01 października 2008 - 16:59

zsynchronizuj z pustym katalogiem lub zaprzestan synchronizacji spyta sie czy usunac zdjecia z ipoda

#864 NimnuL

NimnuL
  • 42 postów

Napisano 01 października 2008 - 17:22

Na to trafiłem samemu. Myślałem, że jest jakaś przeglądarka - wyświetlą się pojedyncze zdjęcia, które można zaznaczyć i usunąć...

#865 Miami

Miami
  • 25 postów
  • SkądStates

Napisano 03 października 2008 - 13:31

Wgrałam sobie ostatnio wersje 2.1 do ipoda touch - po 2 dniach przestal mi dzialac przycisk home. Czytalam, ze przyczyna niedziałania przycisku może być kalkulator naukowy. Jak go usunąć? Można go usunąć bez wracania do starszych oprogramowań ? lub jakie moga byc inne przyczyny rozwalnia sie "home"?

#866 Miami

Miami
  • 25 postów
  • SkądStates

Napisano 05 października 2008 - 20:43

i...?

#867 fokus32

fokus32
  • 1 postów

Napisano 07 października 2008 - 12:09

jak sie usuwa zbedne ikony z pulpitu?

---- Dodano 07-10-2008 o godzinie 13:12 ----
jak sie usuwa zbedne ikony z pulpitu iphona bo nie potrafie tego znalezc w telefonie? Robi sie to w iphonie czy przez program itunes?????????

#868 kropkacompl

kropkacompl
  • 187 postów
  • SkądSieradz

Napisano 07 października 2008 - 13:12

Witam
Mam pytanie a raczej kilka pytań
1 Czy dock od iPhona 2G mogę używać do iPoda 3G 4Gb ? i w jakim celu i jak urzywać tego czegoś dock uniwersal bo miałem coś takiego w pudełeczku z iPodem ( chyba coś takiego przynajmniej jest bardzo podobne.
2 Są jakieś gierki które można zapodać do nano ?
3 Cze po zakupie czujnik nike + mogę w pełni z tego korzystać czy jeszcze coś będzie mi potrzebne? ( co to za pas na jednym ze zdjęć czy jest to potrzebne?)

P.s. Przepraszam ,że wszystko pisze tu ,ale korzystam z Edga na iPhonie

#869 vinci

vinci
  • 2 693 postów
  • SkądPoznań

Napisano 07 października 2008 - 14:51

Witam
Mam pytanie a raczej kilka pytań
1 Czy dock od iPhona 2G mogę używać do iPoda 3G 4Gb ? i w jakim celu i jak urzywać tego czegoś dock uniwersal bo miałem coś takiego w pudełeczku z iPodem ( chyba coś takiego przynajmniej jest bardzo podobne.
2 Są jakieś gierki które można zapodać do nano ?
3 Cze po zakupie czujnik nike + mogę w pełni z tego korzystać czy jeszcze coś będzie mi potrzebne? ( co to za pas na jednym ze zdjęć czy jest to potrzebne?)

P.s. Przepraszam ,że wszystko pisze tu ,ale korzystam z Edga na iPhonie

1. Możesz używać, nic się nie stanie. To nazywa się adapter stacji dokującej i pasuje tylko do Apple Universal Dock (koszt w Polsce ok. 200zł).
2. Tak, do iPoda nano 3G można wgrywać gry, kupuje się je w iTunes Store.
3. Nie wiem.

#870 kropkacompl

kropkacompl
  • 187 postów
  • SkądSieradz

Napisano 11 października 2008 - 07:28

Jeszcze takie pytanko czy ładowarka od iPhone może być użyta do iPoda nano 3G ??

#871 korsarzyk

korsarzyk
  • 5 postów

Napisano 11 października 2008 - 10:34

Hej! Mam ipod Touch 2G. jak moge pobrac z niego pliki muzyczne zebym mial je spowrotem na kompie? Oraz czy moge jakos pojedynczo wrzucac do niego zjecia... Dzieki za opowiedz:)

#872 kropkacompl

kropkacompl
  • 187 postów
  • SkądSieradz

Napisano 12 października 2008 - 16:55

Jeszcze takie pytanko czy ładowarka od iPhone może być użyta do iPoda nano 3G ??

Ponawiam pytanie bo jutro wyjeżdżam i nie będę miał kompa tylko iPhone i ładowarkę do niego

#873 Miami

Miami
  • 25 postów
  • SkądStates

Napisano 12 października 2008 - 18:28

Wgrałam sobie ostatnio wersje 2.1 do ipoda touch - po 2 dniach przestal mi dzialac przycisk home. Czytalam, ze przyczyna niedziałania przycisku może być kalkulator naukowy. Jak go usunąć? Można go usunąć bez wracania do starszych oprogramowań ? lub jakie moga byc inne przyczyny rozwalnia sie "home"? czy mogę liczyć na jakakolwiek radę?

#874 Smelthing

Smelthing
  • 2 postów

Napisano 14 października 2008 - 13:36

zgralem do itunes skladanke i teraz mi widiz 40 albumow jak zrobic zeby byl jeden album a w nim wszystkie piosenki z tej plyty

prosze nie zadawac tych samych pytan kilkakrotnie tylko spokojnie czekac na odpowiedz.
-migrena-

#875 darek

darek
  • 513 postów
  • SkądKraków

Napisano 17 października 2008 - 08:22

Smelthing: Edytuj utwory w składance nadając im tą samą nazwę albumu Miami: Kliknij na ikonkę kalkulatora i przytrzymaj na niej palec, po chwili pojawi się przycisk X obok ikonki.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 10

0 użytkowników, 10 gości, 0 anonimowych