Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#801 Marthin

Marthin
  • 269 postów
  • Skądz kątowni

Napisano 01 sierpnia 2008 - 10:37

Polecam zajrzeć na pierwszą stronę tego wątku.

#802 Che

Che
  • 1 postów

Napisano 02 sierpnia 2008 - 17:10

Witam.
Mam pewien problem.

Zmieniłem komputer, jednoczesnym biblioteke iTunes która jest pusta.
Jak zgrać zawartość iPoda na komputer?/do biblioteki?

proszę o pomoc i pozdrawiam.

#803 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 02 sierpnia 2008 - 18:12

PIERWSZA STRONA nie umiesz czytac czy masz bana na google lub z wyszukajka sie pkluciles

#804 Narbo

Narbo
  • 5 postów

Napisano 03 sierpnia 2008 - 12:31

Zmieniłem kompa i w związku z tym mam problem bo chciałbym nagrać na płytke film który mam na ipodzie, jak to zrobić?

#805 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 03 sierpnia 2008 - 13:22

Zmieniłem kompa i w związku z tym mam problem bo chciałbym nagrać na płytke film który mam na ipodzie, jak to zrobić?

Najpierw zrzuć film z iPoda za pomocą np programu Total Commander z wtyczką T-PoT do komputera. Następnie normalnie "wypal płytę" z tym filmem.

#806 Narbo

Narbo
  • 5 postów

Napisano 03 sierpnia 2008 - 14:33

Niestety ale u mnie ten sposób nie działa. Apropo mam windows xp i ipoda clasic 160 może dzięki temu będzie wam łatwiej podpowiedzieć mi coś

#807 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 05 sierpnia 2008 - 12:39

t-pot jest dla ipoda touch, nie? jak wspomniano - PIERWSZA STRONA!

#808 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 05 sierpnia 2008 - 15:54

t-pot jest dla ipoda touch, nie?

jak wspomniano - PIERWSZA STRONA!

Racja. Nie doczytałem, przepraszam.

#809 Narbo

Narbo
  • 5 postów

Napisano 06 sierpnia 2008 - 18:38

no właśnie a ja mam clasica 160i dalej nie wiem co zrobićw tej syt

#810 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 06 sierpnia 2008 - 19:07

to samo Co jest na pierwszej stronie ... obrazki sa tylko poglądowe ...

#811 Gumul

Gumul
  • 4 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 11:25

Chcialem nagrac film na ipoda, zaczela sie synchronizacja, lecz po jakims czasie sie zatrzymalo z bledem, twierdzac, ze nie moze znalesc czy niema folderu jakiegos, o co tu chodzi?

#812 michal_azs

michal_azs
  • 6 postów

Napisano 09 sierpnia 2008 - 17:09

Mozecie mi wytlumaczyc na jakiej zasadzie leca piosenki w iPodzie (Touch) Nie leca przypadkiem losowo ? Jezeli tak jest to czy mozna to jakos zmienic ? Pozdrawiam

#813 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 09 sierpnia 2008 - 17:10

Mozecie mi wytlumaczyc na jakiej zasadzie leca piosenki w iPodzie (Touch)
Nie leca przypadkiem losowo ? Jezeli tak jest to czy mozna to jakos zmienic ?
Pozdrawiam

Lecą np wg.: albumu, wykonawcy, gatunku, listy odtwarzania, itp... Oczywiście funkcja 'shuffle' jest również dostępna ;)

Włącz jakąś piosenkę i tapnij w jej okładkę. Pojawi się pasek z czasem odtwarzania. Po prawej na nim masz takie zawinięte strzałki. Tapnij w nie, by były białe (zdezaktywowane).

#814 makow33

makow33
  • 2 postów

Napisano 13 sierpnia 2008 - 20:59

Wiem ze ten problem pojawil sie juz na forum kilka razy , ale po przeczytaniu wszystkich watkow nie rozwiązalo to moich problemow . Komputer widzi mojego ipoda nano 1 generacji a iTunes nie . Zainstalowalem najnowszą wersje iTunes i sevice packe 2 zaktualizowalem system Windows i resetowalem kilka razy ipoda . Na ipodzie pojawia sie napis " nie odłączać " a program nic nie widzi . Proszę o pomoc moje gg 6491174

#815 MistX

MistX
  • 4 postów

Napisano 15 sierpnia 2008 - 00:05

Witam . Jestem tutaj nowy jak widać i postanowiłem napisać w tym temacie aby nie zaśmiecać forum tematem . Na początek może tak po krotce o mnie : Z iPod-em mam kontakt od kilku dni ( choć ciągle się gdzieś tam przewlekał ale tylko na chwilkę tak dla zobaczenia ) mam doświadczenie w tematach GPS i SAT ( jest trochę moich prac na sieci ) w tych tematach mogę pomóc w miarę moich możliwości :) więc jeśli taka potrzeba to proszę PW . To tyle o mnie tak po części . Teraz do sedna sprawy . Posiadam iPOD Touch 8GB soft 2.0.1 i okulary wizyjne ( nazwijmy to tak ) . Zastanawiam się nad kilkoma sprawami : 1. Jak zainstalować jaki kol wiek program ? ( czy to gra czy nawet własną napisaną aplikację typu hello word ) oczywiście nie biorę pod uwagę zmiany w sofcie , tylko w takim stanie orginalnym ( oczywiście proszę mi przedstawić drugą możliwość również ) . 2. Odnośnie okularów i jakiego kol wiek wyświetlania obrazów wideo czy zdjęć . Nie wiem czy to wina uszkodzenia softu czy ograniczeń softu czy może aplikacji . Czemu obraz z iPOD-a wychodzi w momencie kiedy damy play a nie można mieć podglądu na wszystko np. pulpit czy to jakom kolwiek aplikację np. gra . Co jest tego przyczyną i jak to można obejść . I czy wystarczyło by w kodzie źródłowym np, gry coś dopisać aby wysyłana była przez wideo out . Dzięki to chyba tyle kwestii na tą chwilę . Dobranoc .

#816 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 15 sierpnia 2008 - 01:19

@mistix, witaj, co do pierwszego to z poza appstore to bez jailbreak raczej rady nei da wgrac wlasnej aplikacji do drugiego niestety nie jestem w stanie odpowiedziec

#817 MistX

MistX
  • 4 postów

Napisano 15 sierpnia 2008 - 02:22

@maslaq dzięki za odpowiedz :) liczba Twoich postów śwaidczy o sporej wiedzy , będę musiał szukać odpowiedzi gdzieś indziej , jak znajdę dam znać :) . Piszesz : appstore .CO to jest dokładnie ?

#818 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 15 sierpnia 2008 - 09:43

sklep apple z aplikacjami dla ipod touch i iphone (czesc darmowych, czesc platnych), na forum troche na ten temat jest (google pewnie wiedza wiecej). polecam jailbreak, naprawde fajny patent i latwy w uzyciu, programow sporo i duzo intuicyjnych w miare jest

#819 MistX

MistX
  • 4 postów

Napisano 15 sierpnia 2008 - 10:55

Ok tyle że moim zadaniem jest właściwie odpalenie wizji na okularach nie ingerując w OS. Swoją drogą napisanie aplikacji HELLO WORLD nie jest trudne tyle czy odpalę bez jailbreak to już inna kwestia ? Wiem jedno ten iPOD nie był " kombinowany" a ma zainstalowaną aplikację gry zastanawiam się w jaki sposób to ktoś zrobił ? Musze się nad tym zastanowić bo wychodzi na to że jest to jakieś odwołanie do wewnętrznych procedur w momencie odpalenia poprzez play . Przypuszczam że nie będzie tak łatwo jak sie komuś wydawało dając mi to zadanie bo nie posiadam source tej aplikacji i wyjdzie że będzie trzeba pisać aplikacje odpalajacą aplikację i uruchamiajacą obraz na zewnątrz . Czy bawiłeś się z wyświetlaniem mp4 na TV ? To działa ale jak chcesz odpalić co kolwiek innego np. pogodę to już nie poleci :( . Może to dlatego żeby POD-y nie były aż tak konkurencją dla konsol ( pisze tutaj o stacjonarnych a nie przenośnych bo te to bije na głowę choć PSP według mnie jest leprze w końcu to konsola a po briku można wiele :) ) . Po prostu szukam sobie platformy najlepiej przenośnej na której mogę się rozwijać :) nie tylko graficznie ale i programowo . iPOd i pochodne to dobry pomysł trafia do większej gamy ludzi niż PSP ale sie zastanawiam nad aplikacjami WINMobile albo CE tutaj już jakiś czas sobie radzę . Dostałem takie wyzwanie z iPOD-em i się podiołem bo to świetna sprawa w końcu człowiek musi sie rozwijać , a mam dopiero 22 lata ( albo aż :( ) .

#820 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 15 sierpnia 2008 - 11:38

@mistx ja mam 20 :), bez jailbreak i instalera chyba nie dasz rady nic zainstalowac na ipodzie (pomijajac appstore), tyle wiem, reszte chyba bedziesz musial googlowac albo zalozyc temat nowy, moze Ci ktos pomoże. Trzymam kciuki w kazdym razie

#821 aska_for

aska_for
  • 1 postów

Napisano 17 sierpnia 2008 - 17:15

mam pytanie. Nie moge nigdzie tu znalezc tego tematu. Dwa dni temu kupilam ipoda nano 4gb, nie wiedzialam nawet ze tyle z tym zabawy, myslalam, ze aby moc sluchac muzyki itp. wystarczy wrzucic to tak jak na zwykla mp3 czyli metoda przeciagnij->upusc czy kopiuj->wklej. spodobal mi sie to kupilam:) problemy zaczely sie w domu. na tej stronie itunes wzystko pisze po angielsku, jestem teraz w Kanadzie i pomogla mi z tym wszystkim siostra ale dalej nie moge wrzucic zadnych piosenek. Ona wyczytala, ze za kazda piosenek musze placic 99 centow! czy to prawda...? trzeba za to placic..? Za tydzien wracam do Polski i jezeli to prawda to chce zdazyc oddac sprzet spowrotem do sklepu, bo to sie oprostu nie oplaca...

#822 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 17 sierpnia 2008 - 17:28

mam pytanie. Nie moge nigdzie tu znalezc tego tematu.
Dwa dni temu kupilam ipoda nano 4gb, nie wiedzialam nawet ze tyle z tym zabawy, myslalam, ze aby moc sluchac muzyki itp. wystarczy wrzucic to tak jak na zwykla mp3 czyli metoda przeciagnij->upusc czy kopiuj->wklej. spodobal mi sie to kupilam:) problemy zaczely sie w domu. na tej stronie itunes wzystko pisze po angielsku, jestem teraz w Kanadzie i pomogla mi z tym wszystkim siostra ale dalej nie moge wrzucic zadnych piosenek.

Ona wyczytala, ze za kazda piosenek musze placic 99 centow! czy to prawda...? trzeba za to placic..? Za tydzien wracam do Polski i jezeli to prawda to chce zdazyc oddac sprzet spowrotem do sklepu, bo to sie oprostu nie oplaca...

iTunes jest również po naszemu ;)
Wybierz język w opcjach.

0.99$ to koszt piosenki z internetowego sklepu muzycznego Apple - iTunes Store.
Równie dobrze możesz wrzucać na iPoda swoją muzykę z komputera ;)

#823 Michalek

Michalek
  • 1 031 postów
  • SkądWołomin/ Chełm

Napisano 17 sierpnia 2008 - 17:31

Płacisz za piosenki, które kupujesz, a na iPod'a możesz także wrzucać nie kupione, które masz na komputerze. Jak wrzucić na iPod'a jest opisane na pierwszej stronie tego tematu.

#824 Piiter

Piiter
  • 8 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 14:55

Ściągnąłem darmowe programy z itunes store. Jak mam je wrzucić na ipoda?? Już znalazłem. Dzięki :P

#825 bonia_a

bonia_a
  • 9 postów

Napisano 22 sierpnia 2008 - 16:19

ipod touch Witajcie. mam problem odnosnie ipoda toucha...wgralam(dzieki waszym istrukcjom) film ale nie wiem czy da sie wgrac napisy hmm? aha i druga sprawa to to ze nie moge zerejestrowac sie w itunes..w polu na numer karty kredytowej wpisuje liczby i on mowi mi ze nie ma takiej karty...czy to musi byc kredytowa?platnicza nie moze byc??? bardzo rposze o odp

Użytkownicy przeglądający ten temat: 9

0 użytkowników, 9 gości, 0 anonimowych