Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#751 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 czerwca 2008 - 19:46

...za jedyne 40.95$. nie dziekuje, jest masa lepszych programow dostepnych za darmo.

#752 hooo

hooo
  • 183 postów

Napisano 02 czerwca 2008 - 23:18

No tak z pewnością jest masa lepszych programów od videora... A tak napisałem o tvc a zauważyłem , że używam go scrackowanego.......

#753 larry44

larry44
  • 14 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 13:38

witam wlasnie kupilem classica 80gb 6generacji i pytam zawczasu :) : czy jakas ladowarka z allegro za jedyne 16 zlotych bedzie dobra( tzn pewnie nie jest orginalna od apple) czy moge wgrac na niego rockboxa ? bo slyszalem ze nie mozna modyfikowac

#754 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 17 czerwca 2008 - 18:46

a ja slyszalem, ze jest taka strona jak google i ze rockbox ma swoja strone domowa, gdzie jest calkiem sporo informacji o nim.

#755 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 czerwca 2008 - 19:44

ładowarki za 16 zł nie polecam. One jedynie podtrzymują ipoda przy życiu a nie ładują go.

#756 larry44

larry44
  • 14 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 22:04

google owszem pomocne sa ale moze wy tu macie bardziej specjalistyczne informacje , wkoncu to forum apple dzial ipody wiec kto wie , kto wie a moze nie rockbox ale inny soft a ladowarka musi byc koniecznie od appla tak ?

#757 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 17 czerwca 2008 - 22:17

google owszem pomocne sa ale moze wy tu macie bardziej specjalistyczne informacje , wkoncu to forum apple dzial ipody wiec kto wie , kto wie a moze nie rockbox ale inny soft a ladowarka musi byc koniecznie od appla tak ?

Odnośnie modyfikacji polecam zajrzenie tutaj: iPod - Modyfikacje - MyApple.pl

Ładowarkę polecam naprawde 'by Apple'. Na Allegro można znaleźć używaną już za 70 złotych ;)
Jeśli zależy tobie na iPodzie, to nie będziesz szczędził tej kasy ;)

#758 larry44

larry44
  • 14 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 22:45

wlasciwie to przejzale juz sporo ladowarek i zakladam ze wszystkie powyzej 50 zeta sa orginalne , no i coz sporo z nich ma w opisie wymienione ipody z ktorymi sa kompatybilne i oczywiscie nie ma tam classica , rozumiem ze ladowara musi miec 1000mA tak ? czy jeszcze jakies parametry ?

#759 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 17 czerwca 2008 - 22:46

wlasciwie to przejzale juz sporo ladowarek i zakaldam ze wszystkie powyzej 50 zeta sa orginalne , no i coz sporo z nich ma w opisie wymienione ipody z ktorymi sa kompatybilne i oczywiscie nie a ta classica , rozumiem ze ladowara musi miec 1000mA tak ? czy jeszcze jakies parametry ?

Ja też kupiłem niby pasującą... Nie działała nawet minutę. Potem był tylko kłopot z reklamowaniem produktu...

#760 larry44

larry44
  • 14 postów

Napisano 17 czerwca 2008 - 22:53

kurde , poki co cala kasa poszla na lysego ipoda , zadowole sie konektorem za 4 zeta z allegro - te chyba nie maja znaczenia czy orginalne za 20 zl czy te za 4 zl ? a pozniej wyszukam ladowary a mzoe komus smiga ta tania ladowara z classic'iem 80gb?

#761 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 18 czerwca 2008 - 17:47

nie widze powodu zeby ladowarka z odpowiednimi parametrami nie miala wspolpracowac z ipodem. chyba ze ladowarka sama z siebie bedzie uszkodzona. jakosc i parametry to dwie odrebne sprawy ale obie trzeba brac pod uwage. wszystko co daje 500mA bedzie w stanie naladowac ipoda. z tym ze ladowarka dajaca 1000mA zrobi to szybciej. zwracam po raz kolejny uwage na sprzedawane na allegro ladowarki apple ze starszych generacji. one nie daja 1000mA ale np 800mA. warto dopytac sprzedajacego jezeli nie ma tego w opisie aukcji.

#762 larry44

larry44
  • 14 postów

Napisano 18 czerwca 2008 - 20:37

czyli co by nie bylo to naladuje ipoda classica mimo, ze nie ma go uwzglednionego w opisie przedmiotu ? ;]

#763 lysy

lysy
  • 10 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 czerwca 2008 - 23:01

mi śmiga za 19,99 na Classiku ale 30Gb.
A przy okazji znacie jakieś konwertery do filmów na iPoda Classic (jeśli mi sie dobrze zdaje to chyba format MPEG4)? Patrzałem na forum i nic ciekawego nie znalazłem. chce czegoś bezpłatnego i prostego w obsłudze. jedyny który mi się dotychczas spodobał to był SUPER ale nie wiem jak tam zapisywać..

#764 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 30 czerwca 2008 - 23:04

mi śmiga za 19,99 na Classiku ale 30Gb.
A przy okazji znacie jakieś konwertery do filmów na iPoda Classic (jeśli mi sie dobrze zdaje to chyba format MPEG4)? Patrzałem na forum i nic ciekawego nie znalazłem. chce czegoś bezpłatnego i prostego w obsłudze. jedyny który mi się dotychczas spodobał to był SUPER ale nie wiem jak tam zapisywać..

Polecam YouTube Downloader.

#765 lysy

lysy
  • 10 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 czerwca 2008 - 23:13

ale z tego co czytałem to onn tylko konwertuje z formatu .FLV (jakoś tak;)) a ja filmów w takim formacie nie mam. a na dodatek tylko ściągniete z YOU TUBA...

#766 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 30 czerwca 2008 - 23:29

ale z tego co czytałem to onn tylko konwertuje z formatu .FLV (jakoś tak;)) a ja filmów w takim formacie nie mam. a na dodatek tylko ściągniete z YOU TUBA...

Źle czytałeś... ;)
*)ściąga z YouTube'a
*)konwertuje z popularnych formatach (audio/video)

#767 lysy

lysy
  • 10 postów
  • SkądKraków

Napisano 30 czerwca 2008 - 23:32

aha

#768 bushman.editing

bushman.editing
  • 4 115 postów
Napisano 30 czerwca 2008 - 23:33

Jak to sama nazwa może zmylić człowieka... ;)

#769 lysy

lysy
  • 10 postów
  • SkądKraków

Napisano 01 lipca 2008 - 00:09

no nie sama nazwa bo czytałem opis tego programu;p ale widocznie nie dokładnie:)

#770 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 01 lipca 2008 - 18:37

dorzuce jeszcze ipodme

#771 kamil.wojcik

kamil.wojcik
  • 153 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 01 lipca 2008 - 22:15

To ja szybkie pytanie zadam, by rozwiać moją wątpliwość. iPod 5G sformatowany pod Makiem nie zadziała pod Windowsem i użytkownik nie będzie mógł odczytać jego zawartości - to wiem i tyle znalazłem na forum. Ale czy będzie możliwość sformatowania tego dysku pod Windowsem i rozpoczęcie jego użytkowania pod Windą?

#772 OneLady

OneLady
  • 3 postów

Napisano 02 lipca 2008 - 11:47

hej. moje pytanie jest następujące.
w programie itunes nie widze z boku opcji iPod ani też devices. czy musze być zarejestrowana by posiadać te opcje? jeżeli tak to co mam wpisać jak każe mi wybierać forme płatności?
i jak moge przenosić na ipoda darmową muzyke z mojego kompa?
z góry dzięki za odpowiedz i przepraszam ze pewnie dubluje pytania, ale przeczytałam piersze 25 stron i zabrakło mi siły:(

---- Dodano 02-07-2008 o godzinie 14:55 ----
a może inaczej.... jak rozpoznać że program itunes w ogóle "widzi" mojego ipoda. Bo generalnie to komputer nie wyślietla mi żadnych ikonem ipoda nie widzi go jako urządzenia itp. Bardzo prosze o pomoc!

#773 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 02 lipca 2008 - 17:55

@kamil.wojcik jak podlaczysz macowego ipoda do windows i wlaczysz itunes to go wykryje i zaproponuje restore. to go przeformatuje na windows. @OneLady wlasnie ikona ipoda w itunes oznacza, ze itunes wykrylo ipoda. ale do tego ipod musi byc a) podlaczony do komputera i B) wykryty przez system operacyjny. problemy z wykrywaniem ipoda przez system operacyjny bylyjuz opisywane na forum. kazdy konkretny przypadek wymaga dokladnych informacji zeby mozna bylo go rozwiazywac indywidualnie.

#774 OneLady

OneLady
  • 3 postów

Napisano 02 lipca 2008 - 19:05

wielkie dzięki za odpowiedź;) sprawa się wyjaśniła, komputer nie czytał ipoda z powodu zesputego portu usb. teraz już działa. jednak by zgrywać piosenki z komputera potrzeb jak rozumiem specjalnego programu. gdzie takie można ściagnąć?

#775 hwojtek

hwojtek
  • 1 273 postów
  • SkądGrzebienisko - Warszawa - cała Europa

Napisano 02 lipca 2008 - 19:12

Z Internetu.

Zadałaś sobie może trud, żeby przeczytać pierwszą stronę tego wątku?

http://www.myapple.p...wsze-kroki.html

A swoja drogą, to dlaczegoby nie użyć do zarządzania iPodem programu iTunes? Jedną z jego pożytecznych funkcji jest transfer piosenek z komputera na iPoda...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 11

0 użytkowników, 11 gości, 0 anonimowych