Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Please log in to reply
1077 replies to this topic

#726 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 04 May 2008 - 22:14

ok dzieki jakos sobie poradze

Pozdrawiam i zapraszam jakimikolwiek pytaniami ;)

#727 pab80

pab80
  • 8 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 May 2008 - 10:39

wielkie dzięki Dziekuję wszystkim "seniorom" na forum za ten temat - bardzo pomaga (przynajmniej mi) zorientowac się jak postępowac na początku przygody z iPodem :) pozdro

#728 kapar

kapar
  • 7 posts
  • SkądSzczecin

Posted 09 May 2008 - 15:26

Program do zarządzania iPodem Witam,mam takie pytanie,otóż jaki alternatywny program byście mi polecili do zarządzania zawartością iPoda,chciałbym aby była taka funkcja iż program monitorowałby wybrany folder,ażeby nie trzeba bylo za kazdym razem dodawać tego ręcznie do biblioteki.Z góry dziękuję za pomoc.

#729 migrena

migrena
  • 6337 posts
  • SkądŁódź

Posted 10 May 2008 - 14:15

wszystkie, absolutnie wszystkie altarnatywne programy do zarzadzania ipodami sa wymienione w przyklejonym temacie "pierwsze kroki". ale takiego jak chcesz to tam nie ma. tylko niektore aplikacje p2p maja funkcje dodawania sciagnietych plikow do biblioteki itunes. przenosze do wspomnianego tematu.

#730 4motion

4motion
  • 337 posts
  • SkądIrlandia

Posted 17 May 2008 - 21:27

Witam, szukam szukam i nie mogę coś znaleźć odpowiedzi na moje pytanie, jak zsynchronizować tylko jedną nową playlistę poprzez iTunes na iPodzie Nano aby nie podmieniać plików które już są na iPodzie (ale są na kompie). Chodzi o to że pliki na iPodzie są pliki "pogłośnione a to zajmuje trochę czasu i nie chce mi sie tego robić za każdym razem (mam nadzieje że jasno sie wyraziłem). Dziękuje Pozdrawiam

#731 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 posts
  • SkądWarszawa

Posted 17 May 2008 - 23:30

nie za bardzo wiem o co Ci chodzi. Napisz dokładniej

#732 4motion

4motion
  • 337 posts
  • SkądIrlandia

Posted 18 May 2008 - 00:33

Po synchronizacji plików mp3 na iPodzie zawsze ustawiam na nich większą głośność i to zabiera sporo czasu i nie chcę tego robić za każdym razem gdy coś dodaje do iPoda.

#733 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 May 2008 - 15:26

sporo czasu? ile masz plików mp3 w itunes? ja zaznaczam shiftem wszystkie piosenki i wszystko się zmienia w ciągu 5 sekund (pow. 1000 utworów)

#734 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 18 May 2008 - 15:33

sporo czasu? ile masz plików mp3 w itunes? ja zaznaczam shiftem wszystkie piosenki i wszystko się zmienia w ciągu 5 sekund (pow. 1000 utworów)

Kolega 4motion nie znał pewnie tego "myku".
Zaznaczamy z shiftem >> Informacje >> Regulacja głośności.
Gotowe

#735 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 posts
  • SkądWarszawa

Posted 18 May 2008 - 15:50

możliwe ;)

#736 4motion

4motion
  • 337 posts
  • SkądIrlandia

Posted 18 May 2008 - 17:09

Kolega 4motion nie znał pewnie tego "myku".
Zaznaczamy z shiftem >> Informacje >> Regulacja głośności.
Gotowe

Może trochę jaśniej co i jak? Ja pogłaśniam tak po synchronizacji muzyki na iPodzie wchodzę w muzyka zaznaczam wszystko ctrl+a ->informacje->pogłaśniam i ok. Wtedy ITunes podgłaśnia po kolei wszystkie utwory i trwa to z 5 minut.

A wy jak to robicie?

#737 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 18 May 2008 - 17:12

Może trochę jaśniej co i jak? Ja pogłaśniam tak po synchronizacji muzyki na iPodzie wchodzę w muzyka zaznaczam wszystko ctrl+a ->informacje->pogłaśniam i ok. Wtedy ITunes podgłaśnia po kolei wszystkie utwory i trwa to z 5 minut.

A wy jak to robicie?

Jeśli już podgłaśniam to niektóre podcasty i to jeszcze gdy mam je na dysku. Następnie synchronizacja z iP i wszystko śmiga ;)

#738 4motion

4motion
  • 337 posts
  • SkądIrlandia

Posted 18 May 2008 - 17:28

Czym je podgłąśniasz i jeżeli przez iTunes to jak?

#739 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 18 May 2008 - 17:35

Czym je podgłąśniasz i jeżeli przez iTunes to jak?

Klikasz prawym na piosenkę i wybierasz INFORMACJE.
Następnie zakładka OPCJE i DOPASOWANIE GŁOŚNOŚCI.

Przy zmianie hurtowej jest to opcja WŁAŚCIWOŚCI.
Następnie REGULACJA GŁOŚNOŚCI...

Gotowe;)

#740 bartekf84

bartekf84
  • 1 posts

Posted 21 May 2008 - 09:08

moze mi ktos pomoc - jestem tu nowy ale nie znalazlem tego - chodzi mi o kasowanie mp3 z ipoda - wchodze w iTunes w mojego ipoda w katalog muzyka i wszystkie utwory mam zaznaczone na szaro i nie moge nic z nimi zrobic... jak je skasowac ?? plisss

#741 Perwersyjny Cham

Perwersyjny Cham
  • 1 posts

Posted 22 May 2008 - 20:35

To nie fair , ze itunes odzyskuje tylko to , co kupilem w itunsie ;/ Wczoraj padl mi dysk i dzis nad tym siedze . Pierwszy zgrzyt . Gdybym wgral mp3 na dowolny najtanszy plejerek to wsadzil bym go w usb i bez uΩerania sie mialbym je spowrotem .

#742 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 22 May 2008 - 20:36

To nie fair , ze itunes odzyskuje tylko to , co kupilem w itunsie ;/ Wczoraj padl mi dysk i dzis nad tym siedze . Pierwszy zgrzyt . Gdybym wgral mp3 na dowolny najtanszy plejerek to wsadzil bym go w usb i bez uΩerania sie mialbym je spowrotem .

Właśnie dlatego Apple przekonuje do korzystania z iTunes Store.

#743 Mariusz eS.

Mariusz eS.
  • 22 posts
  • SkądSkądinąd

Posted 28 May 2008 - 00:53

Aha, czyli mam rozumieć, że nie da się przetransferować wszystkich playlist z iPoda do iTunes :?: Bo zrobiłem format i nie chce mi się wszystkiego od nowa w iTunes robić i fajnie by było gdyby dało sie przekopiować listy z odtwarzacza.

#744 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 28 May 2008 - 06:47

Aha, czyli mam rozumieć, że nie da się przetransferować wszystkich playlist z iPoda do iTunes :?: Bo zrobiłem format i nie chce mi się wszystkiego od nowa w iTunes robić i fajnie by było gdyby dało sie przekopiować listy z odtwarzacza.

Ja swoje wczoraj przeniosłem. Przez Total Commander'a z wtyczką i t-Pot.
Działa przynajmniej na iPodzie Touch.

#745 Mariusz eS.

Mariusz eS.
  • 22 posts
  • SkądSkądinąd

Posted 28 May 2008 - 08:03

To dobrze, bo właśnie Touch'a posiadam:) No dobra, będę kombinował. Wielkie dzięki.

---- Dodano 28-05-2008 o godzinie 07:22 ----
No dobra, to teraz jeszcze poproszę o małą podpowiedź, gdzie przerzucić pliki z iPoda. Bo szukam tego w katalogu iTunes na dysko i nie mogę znaleźć:(

#746 bushman.editing

bushman.editing
  • 4115 posts
Posted 28 May 2008 - 12:56

To dobrze, bo właśnie Touch'a posiadam:) No dobra, będę kombinował. Wielkie dzięki.

---- Dodano 28-05-2008 o godzinie 07:22 ----
No dobra, to teraz jeszcze poproszę o małą podpowiedź, gdzie przerzucić pliki z iPoda. Bo szukam tego w katalogu iTunes na dysko i nie mogę znaleźć:(

Wrzucasz na dowolny katalog w komputerze. Następnie tylko dodajesz folder do biblioteki z poziomu iTunes ;)

#747 sarilian

sarilian
  • 3 posts

Posted 28 May 2008 - 13:24

Witam, Od miesiąca używam iPod Classic 80G i najnowszego iT. Do dzisiaj wszystko było cacy i nasze współżycie przebiegało bezproblemowo. Dziś rano gdy podłączyłem iPoda do iT, otrzymałem komunikat, że 'iPod jest w trybie awaryjnym, przywróć ustawiena fabryczne'. W panice zrobiłem co iT chciał - iPod został zczyszczony z wszystkich moich utworów i przywrócony do ustawień fabrycznych. I od tego momentu zaczęły się szopki. Po ponownym podłączeniu, sytuacja się powtórzyła - 'iPod w trybie awaryjnym...' itd. Po kolejnym przywróceniu i kolejnym identycznym komunikacie, po prostu zrezygnowałem z przywracania i wysunąłem iPoda z iT. W momencie podłączenia iPoda, najpiejw pokazuje standardowy ekranik 'Synchronizuję, nie rozłączaj' a chwilę później (dosłownie 3 sekundy) pokazuje 'Można odłaczyć' i przechodzi w zwykły tryb playera. iT natomiast cały czas pokazuje, że niby iPod jest podłączony - skutkuje to komunikatem 'nieudana synchronizacja, nie znalazł dysku' przy jakiejkolwiek próbie zmiany ustawień, bądź synchronizacji. Reset iPoda i reinstalka iT nie pomogła. Jakieś sugestie? Wskazówki? Powoli zaczynam się rozczarowywać do Appla w ogóle i iT w szczególe....

#748 Mariusz eS.

Mariusz eS.
  • 22 posts
  • SkądSkądinąd

Posted 29 May 2008 - 09:13

Wrzucasz na dowolny katalog w komputerze. Następnie tylko dodajesz folder do biblioteki z poziomu iTunes ;)

Dobra, wszystko tańczy i śpiewa:) Tylko czy będę musiał te wszystkie zgrane dane trzymać na dysku czy mogę to wywalić? Jeszcze raz dziękuję Bushman'owi

#749 sarilian

sarilian
  • 3 posts

Posted 29 May 2008 - 09:15

Dobra, widzę że nikt nie jest skory do pomocy, więc odpowiem sobie sam. Otóż okazało się, że problem składa się z 2 osobnych problemów :roll:
Powodem tego, że iT cały czas woła, że iPod jest w trybie awaryjnym i każe mu przywrócić oryginalne ustawienia jest zmienione przyporządkowanie litery dysku do iPoda(!). Jeśli ktoś podłączył jakieś inne urządzenie pod USB (np. usb sticka) podczas gdy iPod nie był podłączony, winda przydzieli mu literę dysku wcześniej zarezerwowaną dla iPoda.
iT wtedy wariuje i wyrzuca komunikat o 'trybie awaryjnym'. Rozwiązanie jest trywialne - wystarczy w Control panel -> Administrative Tools -> Computer Management -> Disk Management zmienić literę dysku na przypisaną wcześniej przez windę.
Szczegółowo (po angielsku) opisane jest to TU [url=http://forums.ilounge.com/showthread.php?t=207018]How to solve recurring "iTunes has detected an iPod in recovery mode" on Windows PC - iPod - iPhone - iTunes Forums at iLounge[/url]

Natomiast nadal nie potrafię poradzić sobie z drugim problemem: mam czystego iPoda, tuż po restore, i gdy podłączam go do iT, wszystko przebiega normalnie: iPod pokazuje, że jest podłączony, iT widzi iPoda, ale wszystko trwa dosłownie 3 sekundy. Zanim zdążę zmienić cokolwiek w iT, iPod już pokazuje 'można odłączyć' i przechodzi w stan ładowania baterii. Całe podłączenie, niby synchronizacja i samoczynne rozłaczenie trwa może 10s. Mimo, że w iT iPod jest cały czas widoczny jako podłączony, nie da się przeprowadzić synchronizacji bądź czegokolwiek innego - iT myśli kilka minut, a potem wyskakuje mu timeout i komunikat, że 'nie mógł znaleźć dysku'.
Reinstalacja iT i wszystkich innych komponentów Apple nie pomogła....

#750 hoo

hoo
  • 373 posts

Posted 31 May 2008 - 19:19

Co do tutoriala jeśli chodzi o konwertowanie filmów nie polecam używać tego co jest w tutorialu, 'Videora' to totalny szmelc(zgrywa filmy albo w kiepskiej jakości albo w za dużym rozmiarze), proponuję o wiele lepszy program Total Video Converter

10 user(s) are reading this topic

0 members, 10 guests, 0 anonymous users