Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod - pierwsze kroki

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1077 odpowiedzi w tym temacie

#351 -Adi-

-Adi-
  • 21 postów
  • SkądWrocław

Napisano 09 sierpnia 2007 - 22:14

Właśnie sprawdzałem i to nie jest tego wina :confused:

---- Dodano 09-08-2007 o godzinie 23:17 ----
ooo :) dziwne te ikonki co chcialem sobie zgrać były na pulpicie jak dałem je na inną partycje to sie wczytały :?: :) wazne ze dziala nie wazne jak ;)

#352 marian lomon

marian lomon
  • 11 postów

Napisano 09 sierpnia 2007 - 22:38

Witam!Mam pytanie-jak skonwertować do formatu mp3 notatki głosowe nagrane na iPoda przez mikrofon Tune Talk? Pozdrawiam

#353 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 09 sierpnia 2007 - 22:45

jaki system ?? ... a z jakiego formatu ... imho to powienien sobie ztym poradzic byle program to konwertowania muzyki

#354 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 09 sierpnia 2007 - 23:04

takie byle itunes na przykład ;) zaznacz nagranie i adavanced - convert selection to mp3 (musisz mieć w preferences - adavanced - converting zaznaczone mp3) no chyba że to jakiś "egzotyczny" format którego itunes nie trawi

#355 marian lomon

marian lomon
  • 11 postów

Napisano 10 sierpnia 2007 - 04:58

Chodzi o to,że kiedy nagrałem już to,co chciałem bezpośrednio na iPoda,zrzuciłem to póżniej do iTunesa-dotąd było o.k.Problem polega na tym,że iTunes ściągając notatki głosowe z mojego iPoda zostawił je w formacie wave,bez żadnej kompresji(czyli tak,jak były nagrywane)-normalnie,kiedy importuję dżwięk z płyty do biblioteki iTunesa,on automatycznie dokonuje kompresji,ustalonej przeze mnie uprzednio w opcjach Advanced.To by było na tyle.Gdyby ktoś miał jakiś pomysł,będę wdzięczny.Pozdro

#356 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 10 sierpnia 2007 - 10:42

podałem Ci już rozwiązanie - patrz wyżej ;)

#357 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 10 sierpnia 2007 - 11:13

albo (jesli niekoniecznie musisz miec mp3) mozesz sprawdzic czy jakosciowo nie bedzie lepiej z uzyciem aac+voice optimalized (czy jakos tak). i fo fakcie sprawdz czy te wave'y sa wciaz na dysku.

#358 rukia

rukia
  • 20 postów

Napisano 19 sierpnia 2007 - 20:11

Hej. Właśni rozpakowałam tak oczekiwanego iPoda i nawet mam już na nim piosenki. Mam jednak parę pytań, które pewnie już były ale chwilowo nie mam czasu na szukanie odpowiedzi na forum: 1. po stworzeniu library wszystkie piosenki zaczęły odtwarzać się i Tunes a ja chcę nadal je mieć w Winampie. 2. chodzi mi o play listy jak je dodać do iPoda (trochę infantylne pytanie ale jestem kompletnym laikiem w tej sprawie, a nie chcę czegoś zepsuć) Dzięki za odpowiedzi

#359 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 sierpnia 2007 - 20:33

chyba przy instalacji itunes zaznaczylas skojarzanie plikow z itunes, gdzie to sie w itunes wylacza to pojecia nie mam, niech ktos zorientowany pomoze. natomiast jak juz to wylaczysz to w winampie w options>preferences>setup>filetypes wybierasz te pliki, ktore maja byc odtwarzane przez winampa i sprawdzasz czy wlaczona jest opcja "register filetypes on inamp start". wylaczasz i wlaczasz ponownie winampa i resetujesz komputer. playlisty robi sie ctrl+n lub plusem na dole po lewo.

#360 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 19 sierpnia 2007 - 20:36

w dolnym lewym rogu masz + jak go naciśniesz to masz zwykłą playliste File>new smart playlist i masz "inteligentną" playliste - ustawiasz różne wymagania, jaki chcesz żeby spełniała ta playlista Co do winampa to nie wiem bo nie mam windowsa ale myślę że piosenki na bank w nim zostaną.

#361 rukia

rukia
  • 20 postów

Napisano 19 sierpnia 2007 - 21:57

No właśnie beton jest taki że jak odpalam jakąś piosenkę to przez np. commandera to uruchamia się on w iTunes. Natomiast jak odpalę Winampa to notmalnie piosenki też chodzą. I sprawdziłam w Winampie w opcjach- mam zaznaczone wszelkie możliwe pliki żeby odpalał. ale dzięki za pomoc :). jutro zatrudnię moją drugą połowę do pomocy :P i niech się głowi co napsułam... a co do ustawiania przy instalacji... problem jest taki, że nic nie ustawiałam i to był, jak się okazuje błąd :/

#362 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 19 sierpnia 2007 - 23:33

przeszukalem itunes i nie znalazlem zadnych opcji dotyczacych kojarzenia plikow. lipa, a dobrze by bylo wiedziec gdzie takie cos jest jak mi itunes wytnie taki numer (tez uzywam winampa jako domyslnego odtwarzacza).

#363 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 20 sierpnia 2007 - 05:14

ppm na plik > wlasciwosci > ogolne > pozycja: otwierane za pomoca > zmien > wybierasz program > odchaczasz: zawsze uzywaj wybranego programu... > OK > OK i wszystko jasne :D

#364 rukia

rukia
  • 20 postów

Napisano 20 sierpnia 2007 - 08:26

Dziękuję bardzo za pomoc. Tylko gdzie: w winampie czy iTunes?

#365 migrena

migrena
  • 6 337 postów
  • SkądŁódź

Napisano 20 sierpnia 2007 - 12:45

dowolne okno w windowsie > narzedzia > opcje folderow > typy plikow znajdujesz interesujace cie rozszerzenie, klikasz na nie, otwierane za pomoca > zmien > wybierasz program. i tak na wszystkie pliki ktore maja dzialac w winampie... to jest lekko niewygodne rozwiazanie. rownie dobrze mozna w winampie zaznaczyc "register filetypes at startup" (jak wskazalem wczesniej). od razu powinno przypisac wszystkie pliki do winampa ale jesli itunes ma podobna funkcje to po kazdym uruchomieniu itunes pliki znowu beda przypisane do itunes.

#366 rukia

rukia
  • 20 postów

Napisano 20 sierpnia 2007 - 13:08

dzięki. jak tylko dorwę się do mojego komputerka po południu to sprawdzę rozwiązania :)

#367 she

she
  • 1 postów

Napisano 20 sierpnia 2007 - 16:33

Hmm.. a co jeśli ten ipod się z boku nie pojawia (mówię o iTunes'ach)? :( Nie mogę wgrać muzyki:roll:

#368 Michu

Michu
  • 2 614 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 sierpnia 2007 - 19:14

jak ogólnie komp go nie wykrywa to podłącz do innego portu usb, możesz też zrobić reset ipoda (menu i środkowy przez 6 sek).

#369 rukia

rukia
  • 20 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 06:45

no i wszystko działa. trzeba było w opcjach w winampie coś przestawić. nawet nie wiem co wcisnęłam i wszystko wróciło do normy

#370 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2007 - 17:39

jak usunac wszytsko co mam na ipodzie? Muzyke i zdjecia? Nie chce kasowac by mi instalowalo na nowo soft itd.

#371 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 21 sierpnia 2007 - 17:52

zdjecia poprostu zsynchronizuj sie z pustym katalogiem a nuzyke daj manualy manage... i usun wszytko samemu

#372 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2007 - 18:09

ale gzie w ipodzie jest taka opcja? manual malage??

#373 kadargo

kadargo
  • 1 312 postów

Napisano 21 sierpnia 2007 - 18:12

w ipodzie nie ma, jest w itunes w glownym oknie po kliknieciu w zakladke ipoda oczywiscie po podlaczeniu w/w sprzetu :)

#374 tratkiewicz

tratkiewicz
  • 525 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 21 sierpnia 2007 - 19:30

czyli jak jestem w zakladce iPoda i jak jest Options to zaznaczyc "manually mange videos and music" a nacisnac apply? a co ze zdjeciami, jak usunac?

#375 maslaq

maslaq
  • 2 389 postów
  • SkądTychy

Napisano 21 sierpnia 2007 - 19:53

1. tak 2. powtorze zsynchronizuj ipoda (tak w menu ipodowym w itunes) z pustym folderem i potem usun synchronizacje i zdjec nie ma

Użytkownicy przeglądający ten temat: 13

0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych