Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Valve Steam wreszcie na mac'a!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
431 odpowiedzi w tym temacie

#151 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 13 maja 2010 - 10:35

Ilosc danych moze sie niezgadzac (sciagane dane sa skompresowane, steam zlicza dane od startu wiec restart zeruje licznik itp) natomiast predkosc pobierania w obu wypadkach wiliczana jest z innego przedzialu czasowego aczkolwiek u mnie tez nie pokrywala sie z rzeczywistoscia ;)

#152 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 maja 2010 - 13:48

Z tego co pamiętam, to dla osx-a kilobajt ma 1000 zamiast 1024 bajtów, więc stąd może być różnica.

#153 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 13 maja 2010 - 14:39

no portal sciagniety i odpalony na max rozdziałce i detalach ( oprócz antylizingu ), generalnie łaski nie robi, że chodzi :) pzdr. Łukasz

#154 damkaro

damkaro
  • 544 postów

Napisano 13 maja 2010 - 14:47

czy w też tak macie że jak włączacie Steam on za każdym razem się aktualizuje?

#155 stivii

stivii
  • 144 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 13 maja 2010 - 14:49

od godziny sprawdza mi poprawnosc instalacji.. i wywala sie co chwile.. szalony program.

#156 wyspiarz

wyspiarz
  • 531 postów
  • SkądWolin

Napisano 13 maja 2010 - 14:59

ii tez aktualizował raz plik 33mb potem chyba 22mb, wyłączył się steam, włączyłem go ( albo on sam się odpalił, nie pamiętam teraz ) i normalnie wszystko z nim oki, puki co nic złego sie nie dzieje. pzdr.Łukasz

#157 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 13 maja 2010 - 16:00

YouTube - Free Portal Until May 24 Trailer

;)

#158 MBorowiec

MBorowiec
  • 255 postów
  • SkądSiemianowice Śląskie

Napisano 13 maja 2010 - 17:53

Piękny :D W Portal 2 (hah, zamiast r wciśnij s :P) będzie imo świetny co-op m-m-m-mmmm-iodzio :D Swoją drogą świetnie przeportowana gra, natywność czuć wszędzie, smiga jak szaaaalona, na moim, już nie pierwszej świeżości mak buczku :)

#159 InSiDe

InSiDe
  • 115 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 maja 2010 - 03:22

A na moim iMaku 24” z NVidią 7600 dupa. „Portal” nie działa wcale a „Torchlight" chodzi tak, że nie warto było w ogóle ściągać dema. Tak więc w kosz i pozostaje mi BootCamp. Pod Windowsem obie gry chodzą całkiem, całkiem.

#160 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 maja 2010 - 06:20

Dziwne, 7600 jest mocniejsze od 9400, więc powinno chodzić lepiej od mojego, a u mnie wszystko lata.

#161 dymekkk

dymekkk
  • 582 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 maja 2010 - 06:20

Masz mocniejszą kartę graficzną niż ja... Mi działa Ci nie? Co najmniej dziwne.. Może masz namieszane w systemie?

#162 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 14 maja 2010 - 07:26

A na moim iMaku 24” z NVidią 7600 dupa. „Portal” nie działa wcale a „Torchlight" chodzi tak, że nie warto było w ogóle ściągać dema.
Tak więc w kosz i pozostaje mi BootCamp. Pod Windowsem obie gry chodzą całkiem, całkiem.

Na pewno masz najnowsza wersje OS? 10.6.3 wprowadza sporo usprawnien do driverow.

#163 deepack

deepack
  • 242 postów
  • SkądPoznań

Napisano 14 maja 2010 - 08:19

Wielka szkoda że nie ma gry pokroju NHL

#164 lopullus

lopullus
  • 31 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 maja 2010 - 09:20

Ja mam takie pytanie, będzie CS i CSS ?? To jest ważne. Ten portal mi się nie podoba i to co dali to jakieś buble. Ja jestem fanem CS i to bardziej mnie kręci, o groma czasu na niego po święciłem jeszcze za czasów gimnazjum. Teraz chce kupić maka( MBP 13' tego z GF 320 ) bo PS3 mam więc na gry nie narzekam, ale nie powiem że taka partyjka w CSika to potrafi humorek poprawić ;). Mam co do zakupy trochę obaw ale jak by miał moją ukochana gierkę na macu i by chodziła elegancko to bym raczej się już nie zastanawiał ; )

#165 InSiDe

InSiDe
  • 115 postów
  • SkądWrocław

Napisano 14 maja 2010 - 11:51

Zainstalowany jest u mnie świeży Snow Leo ze wszystkimi poprawkami (robiłem porządki więc skorzystałem z okazji, żeby zainstalować zamiast poprzedniego upgrade’u). I dlatego jestem mocno zniesmaczony, że Valve puszczając Steam’a na makówki przejęło też Applowską tradycję porzucania wsparcia dla starszych (jakby nie było, to już przeszło trzyletni komputer) maszyn. Poczekam, może to jakieś problemy wieku dziecięcego choć jakoś nie liczę na dramatyczną zmianę sytuacji :]

#166 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 14 maja 2010 - 12:26

Tak jak pisalem wczesniej - musimy sobie zdac sprawe z faktu ze to w rzeczywistosci jest nadal Beta, moze nigdzie oficjalnie nie jest tak nazwana ale jest. Przykladem jest HDR (i on moze byc u ciebie problemem) ktorego nie mozna wylaczyc. Owszem efekt ladny ale jego zastosowanie jest rowne podzieleniu ilosci fps przez 2. Znam parametry silnika Source dosc dobrze jednak nawet wydanie polecenia "mat_hdr_level 0" powoduje jedynie 2sekundowy Loading i powrot wartosci tego parametru do 2 (2=Full HDR; 1=Bloom Only; 0=HDR Off). Nie jest wykluczone ze HDR na 9400 jest wylaczony ale na twoim 7600 nie co moglo by tlumaczyc roznice w dzialaniu. Wiele osob na forum Steam zglasza rowniez ze wbrew intuicji Wlaczenie VSync potrafi poprawic FPS nawet kilkukrotnie w wypadku dziwnie niskich osiagow wiec mozesz tego sprobowac. (w opacjach albo poleceniem "mat_vsync 1" w konsoli)

#167 Riddle

Riddle
  • 1 631 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 14 maja 2010 - 17:14

lopullus - Wszystkie gry od Valve działające na Source będą na maku.

#168 bjabrzyk

bjabrzyk
  • 544 postów

Napisano 14 maja 2010 - 18:59

czyli css tak ale 1.6 juz nie? ;< szkoda strasznie, cs to jedyna gra od valve jaka mi sie podoba ;p bez cs'a steam na maca traci dla mnie sens, i tak nie pogram w najnowsze tytuły w dobrej jakości na gf9400 wiec pozostaje tylko granie na iphonie ;p

#169 ClassicGOD

ClassicGOD
  • 1 643 postów
  • SkądTychy

Napisano 15 maja 2010 - 01:15

Pomyslalem sobie ze wrzuce 2 adekwatne do sytuacji tapety:

Dołączona grafika Dołączona grafika

;)

#170 lopullus

lopullus
  • 31 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 15 maja 2010 - 08:45

bjabrzyk- masz racje, CSS fajny jest no ale bez dyskusji CS 1.6 jest lepszy... Jak go nie będzie to masz racje steam dla mnie też robi się bez sensu. Parę lat temu ogólnie jak mówiłeś steam to pierwsze skojarzenie to było CS 1.6. Marzyło by mi się też team fortress..... Ja na jakimś zagramanicznym ;p czymś czytałem że mają zrobić wszystkie takie klasyki, ale na razie nie wypuścili bo mają z nimi problemy a nie mogą sobie pozwolić na to żeby je spartaczyć. A ten chłam co dali czy bd robić problemy czy nie to im chyba wisi ;p ale w zasadzie maja racje nie ma czym się tam podniecać na razie ; )

#171 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 maja 2010 - 08:56

może i CS 1.6 też będzie chociaż wątpię przepisali swój silnik (Source) to te gry, które na nim działają wypuszczą - logiczne lopullus - nazywając Portal chłamem pogrążasz sam siebie... TS 2 pewnie wydadzą (Source)

#172 Lolko13

Lolko13
  • 8 postów

Napisano 15 maja 2010 - 10:18

Ja tam nie wątpię. Właśnie powinni dać 1.6 bo ma mniejsze wymagania i korzystałoby więcej użytkowników. Na razie to tylko czekać i patrzeć co się dzieje ;)

#173 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 maja 2010 - 10:32

Lolko13 - pomyśl chwilę logicznie na jakim silniku chodzą najnowsze gry Valeve? Na Source jaki silnik jest używany i rozwijany? Source na jakim silniku będą przyszłe tytuły? Source jaki silnik już przeportowali na OpenGL i udostępnili pod OS X'em? Soruce deal jest taki: wydawać nowe gry na silniku, który już jest przeportowany i będzie używany VS wydawać starocie i specjalnie dla nich portować stary silnik, który nie będzie dalej używany może kiedyś, kiedy będą mieli więcej czasu i środków do zmarnowania ;)

#174 Numb

Numb
  • 256 postów
  • SkądWrocław

Napisano 15 maja 2010 - 14:30

Właśnie się dowiedziałem, że pod koniec lata Valve ma wypuścić Steama na Linuksa ;-)

#175 shuliken

shuliken
  • 172 postów

Napisano 15 maja 2010 - 15:39

Jak sądzę to bez strachu mogę się logować na windowsowym koncie? :D Zawsze lubię się upewnić

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych