Ehhh to planowanie projektów...
Mi właśnie zaczęła się "Inżynieria oprogramowania" na studiach, wykład jak wykład, nawet był ciekawy chwilami, ale laborka i tydzień na zrobienie pierwszej wersji pliku SWS samodzielnie wybranego projektu tak bardzo mnie zraziło do planowania, że na dzisiejszy wieczór przewiduję spontan ^^
Planowanie i zarządzanie projektami z Project Planner
Rozpoczęty przez
Dawid Szypulski
, 04 mar 2010 00:09
33 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 05 marca 2010 - 19:21
Napisano 06 marca 2010 - 10:10
Na początku powiem Tobie wojtkow, że wpadłeś na pomysł na świetną aplikację! Wiele osób wie, że zagadnienia projektowe to ważny temat, są*to zarówno wszelkiego rodzaju twórcy, developerzy, freelancerzy, jak i... studenci
(ukłon w stronę*przedmiotu Badania Operacyjne
).
Jedyne rzeczy, o jakie można by było polepszyć*aplikację, to raz - eksport i import do MS Project (doczytałem tylko o Gantt Project) oraz algorytmy optymalizacji dla procesów niezależnych (SPT i LPT, oraz oczywiście CPM). Nie mam jeszcze Twojej aplikacji, dlatego nie wiem, czy taka funkcjonalność istnieje, ale także określanie dni wolnych (lub ich braku) jest bardzo pomocne.
Ogólnie rzecz biorąc - świetna robota, nareszcie jakaś aplikacja, która nie jest kolejnym klonem Tower Defense, tylko czymś porządnym i produktywnym
Napisano 08 marca 2010 - 19:52
Jak losowanie? kto wygral kody?
Napisano 08 marca 2010 - 20:18
Na wstępie chciałem wszystkim podziękować za komentarze pod artykułem, jest to coś co z pewnością motywuje do pracy jak i ją ułatwia dzięki (czasem bardzo cennym) wskazówkom zawartym w postach.
Po głębokim zastanowieniu postanowiłem uhonorować nie pięć ale sześć osób, ciężko mi z tej szóstki było kogoś odrzucić.
Osoby te to (kolejność alfabetyczna
):
enjoylajcik
ex3v
lupowilk
mborowiec
simek
tra
osobom wyróżnionym prześlę kody na PW, a wszystkim raz jeszcze dziękuję i zachęcam do dalszej dyskusji na temat programu.
Napisano 08 marca 2010 - 21:54
ja i tak ściągnę tę aplikację jeżeli będzie kompatybilna w ipod touch 1G ;o
Napisano 08 marca 2010 - 22:23
Ale ona jest kompatybilna z każdym urządzeniem działającym pod iPhone OS (wersja minimum 3.0)
Napisano 09 marca 2010 - 14:24
Dzięki! Właśnie pobieram i zaczynam testować :>
Napisano 10 marca 2010 - 19:45
Dziekuje za konkurs.
Pozdrawiam Serdecznie i życzę dalszych sukcesów!
Napisano 10 marca 2010 - 21:13
Dzięki! Przyjaźniejszy wydaje mi się*OpenProject.@iSiskin na Maka masz między innymi GanttProject (z którym współpracuje mój program) i OpenProject (z któym może będzie współpracował
)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych