Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G - 3.1.3] [Windows] Jailbreak (Odblokowanie) - sn0wbreeze 1.5.1 i iREB 3.1.2

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
108 odpowiedzi w tym temacie

#76 arekl

arekl
  • 123 postów

Napisano 28 marca 2010 - 15:04

a na iPhone 3Gs z 3.1.3 z Baseband: 05.12.01 mogę to zrobić ? Sprawdziłem - niestety nie da rady

#77 masterdunaj

masterdunaj
  • 4 postów

Napisano 28 marca 2010 - 16:01

Ostatnio pytałem się kumpla o simlock-i bo zajmuje się ogólnie telefonami. Jeśli chcecie ściągnąć fizycznie nie programowo simlock-a to można oryginalnie ściągnąć go i na dodatek nie musicie oddawać swojego iPhona do serwisu, po prostu podajecie już nie pamiętam co od iPhona, kumpel za pośrednictwem Apple-a dostaje dla was kod i przy podłączeniu do iTunes iPhone zostaje zdjęta blokada i wyświetla się komunikat blokada sim ściągnięta. Niestety to kosztuje, z robocizną około 250zł, ale macie już dożywotnio ściągniętego simlock-a!

#78 lepiej

lepiej
  • 2 postów

Napisano 30 marca 2010 - 19:58

Nie dziala u mnie. ip 3G 3.1.3 5.12.1 Wysypuje sie bledem. Probowalem 3 razy. Szkoda. EDIT: Po calej zabawie coś nie gra gdyż pasek stanu baterii jest zawsze w 100% zielony- co nie odzwierciedla stanu faktycznego naladowania. Probowalem juz kilka razy restore i nadal nic. Uwazajcie wiec.

#79 Crankee

Crankee
  • 54 postów

Napisano 31 marca 2010 - 17:05

Mam kilka pytań w związku z JB. 1. Mam bb 05.12.01 i skoro kupiłem telefon bez simlocka to czy on nie powróci? 2. Ma ktoś linka do softu 3.1.3 bo nie mam jej, gdyż dopiero co kupiłem telefon.

#80 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 31 marca 2010 - 17:47

1. Nie wróci. 2. W dziale poradniki jest temat z linkami do wszystkich wersji oryginalnego softu. Do przerobionych tutaj nie podajemy.

#81 Crankee

Crankee
  • 54 postów

Napisano 31 marca 2010 - 18:18

A o co chodzi z tym pinem? Jest to pin na telefon? Trzeba go potem wpisywać po każdym uruchomieniu telefonu? Jest on znany?

#82 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 31 marca 2010 - 20:51

Jaki PIN znowu? PIN jest co najwyżej na karcie SIM i wpisuje się go jak w każdym telefonie.

#83 Crankee

Crankee
  • 54 postów

Napisano 01 kwietnia 2010 - 06:26

Źle przeczytałem. A czy na bb 05.12.01 można bezproblemowo wykonać JB?

---- Dodano 01-04-2010 o godzinie 11:46 ----
A który sposób lepszy? TEN czy ten z tego tematu?

"Włączacie przyciskiem z iREB iTunes'a" Przy tym kroku wyskakuje mi błąd "File not Found".

#84 boobass

boobass
  • 46 postów
  • SkądPrague, Czech Republic

Napisano 01 kwietnia 2010 - 22:56

No. Chcę pogratulować autorowi wątku. Zablokowany 3Gs po tej metodzie na szczęście ruszył - iTunes pozwolił na restore softu 3.1.2 i Alleluja! Wesołych Świąt!

#85 veton

veton
  • 10 postów

Napisano 02 kwietnia 2010 - 00:55

Bobbas a jaki masz baseband ?? Bo mi na 3GS nie chce działać ten sposób.

#86 damon.irl

damon.irl
  • 17 postów
  • SkądŚwinoujście

Napisano 02 kwietnia 2010 - 19:39

a teraz czas na sciagniecie simlocka z naszego iphona
1. Wchodzimy w Cydie i jezeli ktos nie ma to wpisujemy repozytorium [url=http://repo666.ultrasn0w.com]ultrasn0w.com[/url]
2. wyszukujemy program FUZZYBAND i go sciagamy
3. wychodzimy z Cydii i odpalamy FUZZYBAND - czekamy na wynik testu
- jezeli posiadamy bootloader 05.08 to bedziemy mogli kontynuowac
- jezeli jednak mamy boot 05.09 to program nam nie pozwoli dzialac dalej a to oznacza brak mozliwosci sciagniecia simlocka
4. jezeli test przebiegl pozytywnie i pojawil sie podpis na zielono to klikamy na FLASHING lub DOWNGRADE
5. po kilku 5-8 minut mamy juz zrobiony downgrade naszego modemu z 05.12.01 na starszy na ktorym bedziemy mogli odblokowac SIM
6. wyciagamy karte SIM
7. wchodzimy ponownie do Cydii i odszukujemy program ultrasn0w i go istalujemy po czym klikamy na reboot device
8. cieszymy sie brakiem SIMLOCK'a

Milej zabawy ;)
Aha jedna wazna rzecz, nie sprawdzalem tego na 3GS ale na 3G 3.1.3 z modemem 05.12.01 wszystko przebieglo pomyslnie!

#87 OloUnited

OloUnited
  • 194 postów
  • SkądKonin

Napisano 02 kwietnia 2010 - 23:27

No i tutaj znow lipa bo boot mam 05.09 :(
a co sadzicie o tym ? UNLOCK IPHONE 3.1.3

#88 boobass

boobass
  • 46 postów

Napisano 03 kwietnia 2010 - 09:50

veton - baseband 5.11.07. BTW,po całej operacji restore z odblokowaniem - zdjęcie simlocka blacksn0w.
Natomiast,YouTube mi nie działa mi po zastosowaniu tej metody. Żeby było śmieszniej powiem tylko że na 2G po upgrade do 3.1.2 i odblokowaniu blackra1n - również nie działa YT. "Nie można połączyć się z YouTube". Podobno jest na to jakaś poprawka w Cydii, ale nie znalazłem - może ktoś mi pomóc? Chyba nie muszę dodawać, że restore nie wchodzi w grę :D

#89 damon.irl

damon.irl
  • 17 postów
  • SkądŚwinoujście

Napisano 03 kwietnia 2010 - 23:22

OloUnited- ciezko powiedziec
jezeli robia to online to zapomnij - skasuja Cie za to samo co my tu podalismy, no chyba ze podlaczaja iPhonea pod jakis sprzet - to "moze" jest to mozliwe

#90 damon.irl

damon.irl
  • 17 postów
  • SkądŚwinoujście

Napisano 05 kwietnia 2010 - 18:14

boobass - jezeli chodzi Ci o YouTube'a to poprawka do ponownego uruchomienia YT obecnie jest w Cydii i nazywa sie to YouTube Fix #1 ,#2 i #3, polecam rowniez PushFix, ktory to naprawia problem zwiazany z utrata Wi-Fi oraz GPS oraz YT po JB za pomoca blackra1n'a. Repozytorium to cydia.pushfix.info lub fishbone.ge (co do ostatniego repo nie jestem pewny czy jeszcze istnieje bo dawno nie zagladalem).
Nastepnym razem aby uniknac problemow z YT oraz WIFI, EDGE czy GPS proponuje robic JB za pomoca redsn0w'a 0.9.2 (dla 3.1.2) lub 0.9.3 (dla 3.1.3) w zaleznosci o oczekiwanego koncowego softu - nie bedziecie mieli zadnych problemow.
Pozdrawiam
Damon

---- Dodano 05-04-2010 o godzinie 17:47 ----
Crankee - jezeli chodzi o BB 05.12.01 to mozesz bezproblemowo zrobic JB i nawet sciagnac simlocka (tu jednak jak pisalem wczesniej musisz posiadac boot nie wyzszy niz 05.08).
Aby uniknac problemow po JB zwiazanych z YT, EDGE, WiFi proponuje zrobic to za pomoca redsn0w v0.9.3.
Nie bede sie rozpisywal jak to zrobic bo chyba powinienes to wiedziec a przynajmniej umiec sobie to wyszukac (wpisz w pasku search na tym forum redsn0w i wszystko bedziesz mial jak na dloni).
Zrobisz JB pozniej podszlifujesz Cydie, sciagniesz sobie FUZZYBAND i jezeli test przebiegnie pomyslnie to REFLASH a pozniej tylko z Cydii instalacja (BEZ KARTY SIM!) ultrasn0w i po sprawie ;) palm zlamany i odblokowany.
Jezeli chodzi o oryginalne softy to sa pod [URL="http://www.myapple.pl/iphone-poradniki/118945-pobierz-oryginalne-oprogramowanie-dla-kazdego-iphonea.html"]tym[/URL] linkiem.
Powodzenia i pozdrawiam
Damon

#91 boobass

boobass
  • 46 postów

Napisano 05 kwietnia 2010 - 22:11

damon.irl super. Dziala yt. Pierwsza poprawka wystarczyla. Dzieki wielkie.

#92 damon.irl

damon.irl
  • 17 postów
  • SkądŚwinoujście

Napisano 06 kwietnia 2010 - 20:53

Ciesze sie ze pomoglem. W razie jeszcze innych problemow dajcie znac, postaram sie pomoc. Pozdrawiam Damian

#93 popa991

popa991
  • 2 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 14:25

Witam
Mam pytanie a zarazem prosbe:
Chodzi o to mam iphone 2g i soft 3.1.3 po wlaczeniu telefonu pokazuje mi sie tylko numer alarmowy iphon zostal przywieziony z USA.
Czy ktos moze mi pomuc pomóc?

Dziekuje

#94 michal_01

michal_01
  • 1 postów

Napisano 11 kwietnia 2010 - 21:07

C:\Users\[nazwa użytkownika]\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates. nie mam takiej sciezki konczy sie na nazwie uzytkownika;p

#95 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 11 kwietnia 2010 - 22:29

Witam
Mam pytanie a zarazem prosbe:
Chodzi o to mam iphone 2g i soft 3.1.3 po wlaczeniu telefonu pokazuje mi sie tylko numer alarmowy iphon zostal przywieziony z USA.
Czy ktos moze mi pomuc pomóc?
Jeżeli nie masz Maca to http://www.myapple.p...ja-redsn0w.html rozwiąże problem.

Dziekuje

C:\Users\[nazwa użytkownika]\AppData\Roaming\Apple Computer\iTunes\iPhone Software Updates.
nie mam takiej sciezki konczy sie na nazwie uzytkownika;p

Jest :) Jest to folder ukryty. Wciśnij win+r i wklej C:\Users\[nazwa użytkownika]\AppData\ sezam się otworzy :)

#96 zemen

zemen
  • 71 postów
  • SkądToronto

Napisano 12 kwietnia 2010 - 12:48

A co sądzicie o Tym ..... ???

YouTube - 3g 3.1.3 unlock hardware

daje do myślenia jesli chodzi o unlock hardware
koleś jest dobry

#97 popa991

popa991
  • 2 postów

Napisano 12 kwietnia 2010 - 18:14

WItam pisalem juz wcesniej o swym problemie, a wiec wsztsko jest ok az do momentu gdzie zaczyna sie instalacja JB i zatrzymuje sie na Waiting for rebot i nic sie nie dzieje

Pomocy i dziekuje

---- Dodano 12-04-2010 o godzinie 19:22 ----
w opcjach nie mam mozliwosci wyboru unlock

#98 damon.irl

damon.irl
  • 17 postów
  • SkądŚwinoujście

Napisano 15 kwietnia 2010 - 16:35

A co sądzicie o Tym ..... ???

[url=http://www.youtube.com/watch?v=6dxM3ADO30M]YouTube - 3g 3.1.3 unlock hardware[/url]

daje do myślenia jesli chodzi o unlock hardware
koleś jest dobry

Koles jest dobry i to nie tylko on. Kilka dni temu kolega do mnie zadzwonil, ktory obecnie przebywa w Szwecji. Tam podobno obecnie prawie w kazdym wiekszym miescie gdzie znajduje sie serwis GSM, oferowana jest wlasnie ta usluga - inwazyjny downgrade basebandu we wszsytkich iPhone'ach 3G i 3GS za cene 200 koron [90pln].
Czekac tylko, az ktos przywiezie to do PL.
Pozdrawiam

---- Dodano 15-04-2010 o godzinie 15:36 ----

WItam pisalem juz wcesniej o swym problemie, a wiec wsztsko jest ok az do momentu gdzie zaczyna sie instalacja JB i zatrzymuje sie na Waiting for rebot i nic sie nie dzieje

Pomocy i dziekuje

---- Dodano 12-04-2010 o godzinie 19:22 ----
w opcjach nie mam mozliwosci wyboru unlock

Mozesz zrobic kilka zrzutow ekranowych lub nagrac filmik i wrzucic na YT??

#99 zemen

zemen
  • 71 postów
  • SkądToronto

Napisano 15 kwietnia 2010 - 17:22

Koles jest dobry i to nie tylko on. Kilka dni temu kolega do mnie zadzwonil, ktory obecnie przebywa w Szwecji. Tam podobno obecnie prawie w kazdym wiekszym miescie gdzie znajduje sie serwis GSM, oferowana jest wlasnie ta usluga - inwazyjny downgrade basebandu we wszsytkich iPhone'ach 3G i 3GS za cene 200 koron [90pln].
Czekac tylko, az ktos przywiezie to do PL.
Pozdrawiam

To nic tylko na statek popłynąć sobie do Szwecji i nabyć i robic servic tu w Polsce ;)

#100 zemen

zemen
  • 71 postów
  • SkądToronto

Napisano 17 kwietnia 2010 - 22:03

nowy purplera1n na 3gs wow

YouTube - How To Downgrade iPhone Baseband 05.12.01 to 04.26.08

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych