Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gzie dostane 7 Plus w wersji ONYX?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#1 Hektor

Hektor
  • 1 570 postów
  • SkądPolska

Napisano 14 października 2016 - 10:50

Jak w temacie.

Orientuje sie ktos kiedy i gdzie mozna bedzie w koncu to kupic? Juz minelo pare tygodni od premiery w PL...

damn it!

#2 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 października 2016 - 10:54

Wczoraj były w iDream w Szczecinie. Nie wiem czy nadal są. 

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#3 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 14 października 2016 - 12:32

wczoraj mieli w cortlandzie jedna sztuke :lol:

realnie pewnie bedzie mozna w listopadzie dostac od reki, ew zamowic z ASO i czekac.

#4 Hektor

Hektor
  • 1 570 postów
  • SkądPolska

Napisano 14 października 2016 - 13:41

Wczoraj były w iDream w Szczecinie. Nie wiem czy nadal są. 

Idream ma w szczecinie sklep?

realnie pewnie bedzie mozna w listopadzie dostac od reki, ew zamowic z ASO i czekac.

mieli czyli juz nie maja?

damn it!

#5 effe

effe
  • 6 547 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 14 października 2016 - 13:41

Tak w galerii Kaskada. Centrum Szczecina.

iPhone 15 Pro 256GB

Lenovo LOQ

#6 Hektor

Hektor
  • 1 570 postów
  • SkądPolska

Napisano 14 października 2016 - 13:49

Tak w galerii Kaskada. Centrum Szczecina.

ok dzieki! bo nie bylo na stronie

W ktorym Cortlandzie?

damn it!

#7 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 14 października 2016 - 17:42

Idream ma w szczecinie sklep?

mieli czyli juz nie maja?

juz nie maja. w Gdansku

#8 rmae

rmae
  • 7 postów

Napisano 14 października 2016 - 19:55

A czy ktoś zamawiał plusa na Apple.pl i dostał wcześniej niż data jaka podają?

#9 soczekpl

soczekpl
  • 3 288 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 14 października 2016 - 20:40

A czy ktoś zamawiał plusa na Apple.pl i dostał wcześniej niż data jaka podają?

Ja zamówiłem w nocy z 22/23 września, miałem termin gotowości do wysyłki 2-3 tygodnie i wysłali w czwartek, a więc niemal 3 tygodnie po zamówieniu. Będzie na wtorek, wysyłka expressem UPS prosto z Chin. 7 Plus Onyks 128GB.

Teraz czas gotowości do wysyłki to 6-8 tygodni, dostawa jakoś przed świętami.

Użytkownik soczekpl edytował ten post 14 października 2016 - 20:40

Macbook Pro '14 M4 / iPhone 16 Pro / Apple Watch s10 titanium 46mm / iPad Pro '11 M4 / AirPods Max / AirPods Pro & Pro 2

#10 Skinneq

Skinneq
  • 117 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 17 października 2016 - 23:41

Ja w ogole zamawialem z Apple Online Store, tyle, ze u mnie premiera byla 16 wrzesnia. Po polnocy zlozylem zamowienie,to juz byl czas oczekiwania 6,7tyg, Tydzien pozniej wchodze juz jest 8,9tyg. Rowniez zamowilem iPhona 7 Plus Onyks 128gb. 

Wydaje mi sie kolego, ze musisz cierpliwie czekac do listopada. Uwierz mi z mojego doswiadczenia, zapewne kazdego Onyksa rezerwuja sobie kierwonicy, pracownicy salonow. Robi sie tak co roku, a pozniej ludzie zdziwieni, ze na stronach sa dostepne jakies sztuki, a przychodzi sie do salonu, lub dzwoni i nagle nie ma, poniewaz niby zarezerwowane :D.

Komputer: MacBook 12'' 2016 Space Gray
Telefon: iPhone X Silver

#11 Wikerss

Wikerss
  • 9 postów

Napisano 20 października 2016 - 10:04

A ja się chciałam zapytać użytkowników onyksa, jak wam się sprawują telefony? Czy rzeczywiście jest tak fatalnie z rysami? Kolor jest piękny, ale tak się zastanawiam bo ja raczej nie lubię używać casów. Myślałam o folii na tył, ale czytałam, ze przy ściąganiu folii wszystkie napisy z tyłu schodzą razem z nią.

#12 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 20 października 2016 - 10:17

mikro ryski sie pojawiaja, szczegolnie na samym dole obudowy na rogach, to tam telefon jak lezy ma najwiekszy kontakt z podlozem np z biurkiem ze wzgledu na wystajacy obiektyw. fakt, mocno sie palcuje ale po chwili noszenia w kieszeni sam sie czysci :lol: i wyciaga sie niemal swiezynke. w porownaniu do space gray jest tez bardzo "slizgi" w dotyku, faktura tego koloru przypomina szklo.

#13 Hektor

Hektor
  • 1 570 postów
  • SkądPolska

Napisano 23 października 2016 - 20:23

wiecie moze czy cos sie pojawilo ? caly czas szukam 7 Plusa w Onyxie

damn it!

#14 freakzz

freakzz
  • 81 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 24 października 2016 - 07:41

wiecie moze czy cos sie pojawilo ? caly czas szukam 7 Plusa w Onyxie

Nie wiem jaki rozmiar, ale GaleriaBałtycka Gdańsk, w piątek jeszcze był :) i chyba też cortland na Matarni :)

iPhone X 64 GB, iWatch 6 + cellular, iPad (5 gen), iPad mini, Apple TV 4k

#15 Hektor

Hektor
  • 1 570 postów
  • SkądPolska

Napisano 24 października 2016 - 13:23

Nie wiem jaki rozmiar, ale GaleriaBałtycka Gdańsk, w piątek jeszcze był :) i chyba też cortland na Matarni :)

Ale w sprzedazy czy demowka?

• CzoCzo lubi to
damn it!

#16 CzoCzo

CzoCzo
  • 99 postów
  • SkądSosnowiec, Poland, Poland

Napisano 28 października 2016 - 22:53

Jeżeli jeszcze nie kupiliście ONYKSA to odradzam . U mnie to wyglądało tak : zobaczyłem na stornie iSpot dostępność koloru czarny matt 128 GB w Katowice iSpot silesia, ale jak dojechałem do niego (30 minut później) to okazało się, że nie mają, ale mają 128gb onyks... Po chwili zastanowienia się wziąłem onyks. Byłem zachwycony przez pierwszy wieczór. Nie mogłem się na niego napatrzeć... Co chwile sięgałem po niego i wpatrywałem się w niego jak w obrazek...
Tego samego dnia włożyłem go etui (spigen). Po dwóch dniach kupiłem następne etui ponieważ to już mnie wkurzało (za grube) i po ściągnięciu etui spigena zauważyłem, że już jest porysowany .. :/ najgorsze jest to, że właśnie mija jakieś 3 tygodnie od zakupu i jak ściągnę etui w dobrym świetle to jest PRZERAŻAJĄCO DUŻO RYS !!! Jakbym nigdy go nie nosił w etui..

Użytkownik CzoCzo edytował ten post 28 października 2016 - 22:54

• Giallorosso lubi to

#17 Wania

Wania
  • 644 postów

Napisano 29 października 2016 - 06:31

No widzisz, a ja mojego onyxa nosza bez etui i mam pare drobnych rysek widocznych tylko pod swiatlo. Bylo trzeba nie zakladac etui :lol:

#18 Gardor

Gardor
  • 36 postów

Napisano 29 października 2016 - 09:27

Podepnę się pod temat bo bez sensu tworzyć nowy . Panowie opłaca się kupić ipka 7 od osób co go zabrały na abonament np. z T-mobile czy lepiej dołożyć trochę i zabrać z oficjalnego sklepu apple ? 

#19 timot

timot
  • 47 postów

Napisano 29 października 2016 - 09:55

Jak chcą sprzedać taniej, to sie opłaca. Jak drożej to nie:D

#20 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 29 października 2016 - 11:58

Tracisz rękojmię z AOS (istotna w drugim roku używania sprzętu), zyskujesz kilka stów. Musisz ocenić, co się dla ciebie bardziej opłaca.

Dodam, że jak decydujesz się kupować z oficjalnej dystrybucji, to moim zdaniem tylko z Apple Store Online.

Użytkownik North edytował ten post 29 października 2016 - 11:59

• CzoCzo lubi to

#21 CzoCzo

CzoCzo
  • 99 postów
  • SkądSosnowiec, Poland, Poland

Napisano 29 października 2016 - 23:10

Tracisz rękojmię z AOS (istotna w drugim roku używania sprzętu), zyskujesz kilka stów. Musisz ocenić, co się dla ciebie bardziej opłaca.

Dodam, że jak decydujesz się kupować z oficjalnej dystrybucji, to moim zdaniem tylko z Apple Store Online.

Czemu nie np iSpot ?

#22 spupkow12

spupkow12
  • 196 postów
  • SkądRybnik

Napisano 30 października 2016 - 07:14

Czemu nie np iSpot ?

To jakieś bzdury. Pewnie ten pan wierzy, ze tylko w AOS sprzęt jest zawsze najlepiej traktowany i trafia do użytkowników bez żadnych wad fabrycznych

#23 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 30 października 2016 - 07:37

Zupełnie nie chodzi o traktowanie sprzętu czy brak wad fabrycznych (nie wiem, skąd w ogóle taki pomysł). Jest zgoła odwrotnie wręcz. Chodzi o sytuacje, w których okaże się właśnie, że sprzęt ma jakąś wadę fabryczną. AOS pozwala na bezproblemowe zwroty w ciągu 14 dni, wysyła tuż po odebraniu telefonu przez kuriera nowego - wystarczy telefon na osługę klienta. Ostatnio pisała osoba, że kupiła iP7 a tu rysa na ekranie od razu po otwarciu pudełka. Jeden telefon do AOS i od razu kurier zamówiony na wymianę telefonu na nowy zafoliowany egzemplarz. W iSpot to by ci od razu powiedzieli, że to ty zrobiłeś rysę. A przypadki jakieś wady np. ekranu to by cię odesłali do serwisu na naprawę i kilka-kilkanaście dni bez telefonu. Do tego dochodzi pewność braku problemów z rękojmią w drugim roku użytkowania telefonu w AOS. Poza tym, iSpot stosuje jakieś żenujące zagrywki w kwesti dostępności telefonów - iP7 na stronie u nich pisało, że dostępny w salonach, w salonach mówią, że mają, ale już zarezerowany. Ale jak pytam, czy mogę zarezerwować to już odpowiedź, że nie. Teraz to już się pewnie zmieniło, bo trochę czasu od premiery minęło.

#24 timot

timot
  • 47 postów

Napisano 30 października 2016 - 10:02

Jakiś idiotyzm. Zwykły sklep jakim jest x-kom nie robi problemów z wymiana wadliwych urządzeń i masz dodatkowo 30dni na zwrot. Nie widzę podstaw żeby kupować "tylko" w AOS

#25 North

North
  • 1 336 postów

Napisano 30 października 2016 - 13:27

xkom (który notabene jest autoryzowanym sprzedawcą Apple) prowadzi rzeczywiście bardzo fajną politykę zwrotów, która w przeciwieństwie do iSpot obejmuje także zakupy w sklepach stacjonarnych i wymianę urządzeń z wadami fabrycznymi na nowe. iSpot w przypadku wady w telefonie wysyła telefon do serwisu (piszę do z własnego doświadczenia). Natomiast, czy masz jakieś doświadczenia w kwestii rękojmi w x-kom w 2 roku użytkowania telefonu?

EDIT: Doczytałem, że xkom daję 30 dni na zwrot w ramach jakieś promocji tylko i trwa to do dzisiaj;) Do tego koszty wysyłek zwrotnych ponosi kupujący. Naprawdę uważam, że mając możliwość skorzystania z kupna bezpośrednio u Apple w tej samej ocenie, otrzymamy zdecydowanie lepszą obsługę klienta po zamówieniu niż u resellerów. 

Użytkownik North edytował ten post 30 października 2016 - 13:54

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych