Nie ma jeszcze oficjalnego wątku, dlatego zakładam tutaj.
Jak z Waszymi wrażeniami nowego macOS? Ktoś już instalował?
Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.
Napisano 15 czerwca 2016 - 07:29
Nie ma jeszcze oficjalnego wątku, dlatego zakładam tutaj.
Jak z Waszymi wrażeniami nowego macOS? Ktoś już instalował?
Napisano 15 czerwca 2016 - 07:33
Takie wątki są nielegalne na tym forum a według jednego z moderatorów jesteś piratem bo nie masz forumowej etykietki dewelopera xD
MacBook Air 13 + ThinkPad X260
Napisano 15 czerwca 2016 - 07:36
Dobrze wiedzieć.
Napisano 15 czerwca 2016 - 08:10
Takie wątki są nielegalne na tym forum a według jednego z moderatorów jesteś piratem bo nie masz forumowej etykietki dewelopera xD
...i pozamiatał
MacBookPro 13,3" | iPhone 5 | iPhone 7
Napisano 15 czerwca 2016 - 08:23
Mysle że etykieta Dev jest tutaj zbędna,chyba że chodzi o Ego..... Poza tym nic nie wnosi na forum ludzi którzy po prostu chcieliby podzielić się opinia na temat nowego systemu.....
Napisano 15 czerwca 2016 - 08:29
Jak na bete to śmiga znakomicie, stabilnie i szybko. W porównaniu do pierwszej bety El Capitana jest duża poprawa.
Czas pracy na baterii bez zmian a może nawet delikatnie na plus.
Safari już nie kuluje tak jak ma to u mnie miejsce na Capitanie.
Od pewne czasu był też problem z Wi-Fi. Na macOS Sierra nie występuje.
Jeden bug na razie to w Safari po wejściu w - Rozszerzenia Safari przekierowje do App Store do jakiegoś działu test.
Nie miałem czasu przyjżeć się jeszcze co pozmieniali "od środka".
Użytkownik PatrykDot edytował ten post 15 czerwca 2016 - 08:34
Napisano 15 czerwca 2016 - 09:04
Dajcie znać, czy działa odblokowanie Macbooka z zegarka tak jak pokazali na konferencji...
Napisano 15 czerwca 2016 - 11:25
Dajcie znać, czy działa odblokowanie Macbooka z zegarka tak jak pokazali na konferencji...
Konferencja jest tak zrobiona że ma działać (a w zasadzie wyglądać jak by działało), ja się zawsze dziwiłem dlaczego na konferencji wszystko działa ładnie szybko bez problemów. Ciężko jest odtworzyć takie działanie systemu nawet jeżeli porównasz prezentacje z przed kilku lat do obecnego sprzętu. Moje przypuszczenia potwierdził artykuł który opisywał kulisy prezentacji iPhone'a, gdzie było opisane iż był specjalny scenariusz co i w jakiej kolejności ma być pokazane bo inaczej się system wywali, kolejny fakt że ten iPhone na którym pokazywali był wczesnym prototypem a nie finalnym produktem, a sam wskaźnik sygnału miał pokazywać full zasięg bez względu na jego faktyczny poziom.
Więc całkiem możliwe że system był tak zmodyfikowany że z pewnym opóźnieniem czasowym miał się odblokować sam. Podobnie cała reszta prezentacji to specjalnie przygotowane warunki pod konkretne działania.
Napisano 15 czerwca 2016 - 12:02
Duże firmy stosują tak zwane fast tracki, czyli specjalnie przygotowane oprogramowanie, z zahardcodowanymi wartościami, które ma przejść 1 scenariusz w celu prezentacji klientowi dema przyszłego w pełni funkcjonalnego oprogramowania. Metoda stosowana w całej branży.
Użytkownik steo edytował ten post 15 czerwca 2016 - 12:03
Twitter: @steo85 | Game Center: Steo85! | Instagram: Steoenex
Macbook Air '13 | iPhone 8 Plus 64GB Space Gray | iPad Mini Retina 64GB Silver | Watch Sport 42mm Space Gray | Apple TV 3
Napisano 17 czerwca 2016 - 15:47
Oficjalny dział/wątek o macOS Sierra powstanie po wypuszczeniu publicznej bety.
Używaj przycisku 'Zgłoś', zamiast edytować post i pisać w nim, na przykład, "do usunięcia".
Pisanie prywatnej wiadomości do moderatora powinno być ostatecznością. Do tego też służy przycisk 'Zgłoś'.
Do płaczu na pracę Moderacji służy ten wątek. Inne formy będą bezwzględnie kasowane.
Napisano 19 czerwca 2016 - 12:29
Wątek dot. dyskusji na wzór wątków dot.iOS powstał tutaj: http://myapple.pl/fo...-beta-dyskusja/
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych