Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z Orange EDGE

• Zamknięty Temat jest zamknięty
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 1orle1

1orle1
  • 6 postów

Napisano 29 stycznia 2010 - 19:37

kupilem dzisiaj starter orange pop i mam problem (wczesniej mialem karte z simplusa w iPhonie) wlacza sie edge i caly czas mam polaczenie z internetem a co za tym idzie "pozera" mi kase z konta, w plusie nie mialem tego problemu od poczatku tylko wifi dzialalo (jak je wlaczylem) a edge nie bylo mam iPhona 3G oprogramowanie 3.0 moze znacie jakies metody aby zneutralizowac dzialanie EDGE w moim iPhonie, albo jakies kody do orange na wylaczenie GPRS/WAP/EDGE prosze o pomoc

#2 Stasio90

Stasio90

I hear the Angels cry, the calling my name.

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 29 stycznia 2010 - 20:32

1.Jeśli masz telefon po JB to zainstaluj SBSetting później daj more i wyłącz EDGE
2.Sprawdź w ustawieniach czy nie masz ikonki EDGE jeśli tak to przesuń ją lewo
3. Spróbuj na tej stronie Disable EDGE/3G data on iPhone - iphonenodata.com - for free (strona z innego wątku na forum) thx dla Aryman... jeśli masz IP 3G to powinno pomóc ja tak właśnie zrobiłem i podziałało soft 3.1.2

#3 1orle1

1orle1
  • 6 postów

Napisano 29 stycznia 2010 - 20:49

nie mam telefonu po JB. Czy istnieje jakas mozliwosc bez robienia jailbreaka ?

#4 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 29 stycznia 2010 - 21:17

Spróbuj użyć tej strony z 3 punktu, zainstaluje ci się profil APN i wyłącza EDGE

#5 1orle1

1orle1
  • 6 postów

Napisano 29 stycznia 2010 - 21:31

sciagnalem ten plik jak mam to zrobic ?

#6 Ulyyses

Ulyyses
  • 19 postów

Napisano 29 stycznia 2010 - 21:45

nie lepiej iść do operatora i całkowicie wyłączyć internet? mając starego 3G na pre-paid tak zrobiłem, wcześniej kupowałem pakiety 20 mb, i nie wchodząc w internet, tylko palringo gg, starczało mi spokojnie, szczerze to nie wiem, czy nie ma takiej opcji na stronie orange, a jeśli nie udaj się jutro do operatora, i problem z głowy ; ) jednak osobiście polecam przejście na abonament z limitem transferu (w Orange minimalnie teraz jest 4GB w cenie starego 500mb), ale oczywiście nie każdy może sobie na to pozwolić.

#7 1orle1

1orle1
  • 6 postów

Napisano 29 stycznia 2010 - 21:51

szukalem na stronie orange jakiegos kogu na wylaczenie gprs czy edge i nie moglem znalesc, chyba ze zle szukalem ... nie wiem juz sam ... jutro podejde do operatora i sie dowiem a jak nie bede kombinowal z tym pkt 3 od Stasio90

#8 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 30 stycznia 2010 - 05:19

Ten profil od razu ci powinien EDGE wyłaczyć a jeśli nie to ustawienia>sieć>dane przez sieć komórkową>APN i tam powinna być rubryka hasło, nazwa użytkownika wpisz co ci się podoba i już nie będzie się łączył, a jeśli chcesz sprawdzić czy to działa to wejdź w itunes na IP bez włączonego Wi-Fi 1orle1 na tą strone masz wejść z poziomu iphona nie PC

#9 1orle1

1orle1
  • 6 postów

Napisano 30 stycznia 2010 - 09:44

jak z poziomu iPhona ? przez itunes jakos ? jestem zielony w tych sprawach, sory

#10 d3tr000

d3tr000
  • 1 712 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 30 stycznia 2010 - 09:50

Orange nie ma zmian w APN więc nic z tego Profile ze stron można o dupe to częściej nie działa jak działa Jedyne to wyłączyć całkowicie internet w Orange, zadzwoń na *100 i zgłoś że chcesz aby wyłączyli

#11 Stasio90

Stasio90

• 1 550 postów
  • SkądŁaziska Górne

Napisano 30 stycznia 2010 - 14:25

Ehh zacznijmy od tego czy masz sieć Wi-Fi czyli internet bezprzewodowy, jeśli tak to uaktywnij wi-fi w ustawieniach i poprze safari wejdź na tą strone

---- Dodano 30-01-2010 o godzinie 15:28 ----

Orange nie ma zmian w APN więc nic z tego
Profile ze stron można o dupe to częściej nie działa jak działa
Jedyne to wyłączyć całkowicie internet w Orange, zadzwoń na *100 i zgłoś że chcesz aby wyłączyli

To ciekawe czemu w moim wypadku podziałała ta strona, nie tylko bo kumpel miał ten sam problem i się udało wyłączyć, jedynie dalej mam ten znaczek E przy nazwie operatora i nie wiem jak się go pozbyć, dodam że dzisiaj na wszelki wypadek wyłączyłem EDGE z poziomu SBSetting ale i tak nie zmieniło to faktu że dzięki tej stronie Iphone nie łączy się bez mojej wiedzy z internetem.

#12 1orle1

1orle1
  • 6 postów

Napisano 30 stycznia 2010 - 15:33

dziekuje wszystkim za pomoc poskutkowala rada od Stasio90 :) jeszcze raz dziekuje

#13 iMarekPL

iMarekPL
  • 2 727 postów
  • SkądZduńska Wola

Napisano 30 stycznia 2010 - 22:34

Zamykam.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych