Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Słuchawki z trzema przyciskami [+][pause/play][-] Dostanę w Polsce?

• Please log in to reply
25 replies to this topic

#1 bagmenot

bagmenot
  • 16 posts

Posted 28 January 2010 - 18:44

Cześć. To już 4 miesiące, jak cieszę się swoim iPhonem 3GS. Bardzo podobają mi się jego słuchawki, mają one 3 przyciski, 2 służące do regulacji głośności i jeden do odbierania połączeń, oraz do pauzowania i odtwarzania muzyki. Jednak codzienne użytkowanie musiało skończyć ich uszkodzeniem. We wtyczce musiał naderwać się jeden z kabelków, bo jedna ze słuchawka nie przerywa w zależności od tego jak ułożony jest kabelek. :( I tu pojawia się moje pytanie, gdzie w Polsce mogę dostać takie same słuchawki? A może jakieś zamiennik z 3-ema przyciskami? A może kupię na Allegro takie tanie o przelutuję wtyczkę? Z góry dziękuję.

#2 d1nsiak

d1nsiak
  • 295 posts
  • SkądKoło

Posted 28 January 2010 - 20:59

Zobacz w ispot lub na allegro , lub ostatecznie jak masz takie zdolnosci przelutuj

#3 bagmenot

bagmenot
  • 16 posts

Posted 28 January 2010 - 21:42

Allegro przeszukałem i nie ma. iSpot to tylko 9 rodzajów ma i żaden nie ma tego czego chcę. Tylko zastanawiam się czy takie słuchawki z jednym przyciskiem mają 4 kableki w środku, czy miej, bo te moje popsute to mają prawdopodobnie 4.

#4 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts
  • SkądOne of Banksy's manors

Posted 28 January 2010 - 22:25

o Tych mówisz?;
Sklep internetowy iSpot APR Apple Earphones with remote and mic - Słuchawki
Matlosz.pl - Mac, iPod, Akcesoria
Tachobis - Apple Earphones with remote and mic

#5 bagmenot

bagmenot
  • 16 posts

Posted 28 January 2010 - 22:43

Dokładnie. Dzięki! (Nie wiem jak ja szukałem w ispocie) Trochę sporo chcą. Może są jakieś zamienniki, które też mają 3 przyciski, ale są tańsze, lub nawet droższe, ale za to lepsze w brzmieniu?

#6 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts

Posted 28 January 2010 - 22:45

Nie ma takich zamienników. Ew. możesz kupić coś tańszego z Allegro, gdzie przycisk nie będzie w ogóle działał, a całe słuchawki rozpadną się po tygodniu (to optymistyczna wersja). Generalnie tańszych z 3 przyciskami nie widziałem.

---- Dodano 28-01-2010 o godzinie 22:48 ----
Sklep internetowy iSpot APR Sennheiser słuchawki douszne MM-50 do iPhone/iPod - białe - Słuchawki tu masz,ale z jednym przyciskiem :)

#7 bagmenot

bagmenot
  • 16 posts

Posted 28 January 2010 - 22:55

A Ty z jakich korzystasz?

#8 hosemarian4

hosemarian4
  • 88 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 29 January 2010 - 08:53

Zawsze możesz kupić to:

Monster® iSoniTalk™ Microphone Headphone Adapter for iPhone™

I podłączyć do tego dowolne słuchawki. Koszt iSoniTalk'a to 67pln więc nie tak dużo. Ja za jakiś tydzień, dwa będę zamawiał.

Pozdro

#9 plato

plato
  • 252 posts

Posted 29 January 2010 - 14:22

Polecam te słuchawki: Sluchawki APPLE In-Ear Earphones REMOTE AND MIC (877825755) - Aukcje internetowe Allegro . Wg opisu są używane,ale nie widać tego po nich. Normalna cena to ok 400zł. W jakości dźwięku jest przepaść między nimi a tymi dodawanymi do iphona 3gs. Moge je jeszcze porównać z soundmagic pl30 i grają dużo lepiej. Natomiast kolega porownywał te dokonałowki z soudmagicami pl50 i creative aurvana i twierdzi,że applowskie słuchawki grają lepiej.

#10 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts

Posted 29 January 2010 - 15:11

Polecam te słuchawki: Sluchawki APPLE In-Ear Earphones REMOTE AND MIC (877825755) - Aukcje internetowe Allegro . Wg opisu są używane,ale nie widać tego po nich. Normalna cena to ok 400zł. W jakości dźwięku jest przepaść między nimi a tymi dodawanymi do iphona 3gs. Moge je jeszcze porównać z soundmagic pl30 i grają dużo lepiej. Natomiast kolega porownywał te dokonałowki z soudmagicami pl50 i creative aurvana i twierdzi,że applowskie słuchawki grają lepiej.

Wszystko zależy od tego na jakiej muzyce tworzył to porównanie.
Apple in ear, to nie są złe, ale większość i tak szuka słuchawek do 200-250zł, szczególnie jeśli już maja takie kupić. A kolega porównywał Apple in Ear oczywiśćie to Creative ZEN AURVANA?:D

#11 plato

plato
  • 252 posts

Posted 29 January 2010 - 17:00

Tak z Creative ZEN AURVANA, z aurvana live które rownież posiadam raczej by to nie miało sensu.

#12 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts

Posted 29 January 2010 - 19:02

Tak z Creative ZEN AURVANA, z aurvana live które rownież posiadam raczej by to nie miało sensu.

Dokładnie o tym pomyślałem, porównywanie ich do CAL! nie ma sensu:) A, że są lepsze niż ZEN Aurvana to nie miałem wątpliwości :)

#13 Ulyyses

Ulyyses
  • 19 posts

Posted 30 January 2010 - 20:44

ale jeśli Cię stać i zależy Ci na jakości to 100% polecam Ci Beats by Dr.Dre, kable najwyższej jakości, nie plączą się. Sam używam wersji studyjnej. Miałem dużo słuchawek na uszach (nagrywam) i nic nie zastąpi tego nie zastąpi. Po za tym mają to czego szukasz, czyli 3 przyciski ; ))

#14 Fifty-50

Fifty-50
  • 3314 posts
  • SkądWarszawa

Posted 31 January 2010 - 19:49

Studyjne tzn. dokanałowe, czy nauszne? Kurde te Monster Beats to moje marzenie, ale cena - 1000 zł :/ Drogo

#15 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 posts
  • SkądWarszawa

Posted 31 January 2010 - 23:12

Kupiłem Sennheisery MM50 z iSpota - jak juz je rozgrzeję to zdam relację ;P

#16 benq

benq
  • 192 posts
  • SkądWrocław

Posted 31 January 2010 - 23:19

Jeśli potrafisz lutowac to kup sobie wtyk z neutrika i przelutuj. Sa dostepne na prawde fajne male wtyki, zalezy czy wolisz katowy, czy prosty. Najlepsze rozwiazanie

#17 iRafał

iRafał
  • 351 posts
  • SkądSanok

Posted 02 February 2010 - 22:07

A beatsy mają mikrofon?.. Opyla się kupić podroby (douszne)..? Cholernie mi się podobają ale cena nie z tej ziemi xd.

#18 Ament

Ament
  • 509 posts
  • SkądCzęstochowa

Posted 03 February 2010 - 09:38

Mialem te MM50 i jak dla mnie to CX300 z pilotem - graja identycznie. Za polowe tej ceny trzeba bylo kupic SM MP 21 a reszte przeznaczyc na dobre piwo ;) Bas niski i puszysty (nie walenie w smietnik jak w EPkach 630), gora lekko studyjna ale wokal i scena bardzo dobre. Mialem okazje ich posluchac (byly juz po tygodniowym wygrzewaniu) i jak dla mnie zdecydowanie lepiej niz CX300 - a co za tym idzie MM50.

#19 hosemarian4

hosemarian4
  • 88 posts
  • SkądOlsztyn

Posted 03 February 2010 - 13:05

A beatsy mają mikrofon?..
Opyla się kupić podroby (douszne)..? Cholernie mi się podobają ale cena nie z tej ziemi xd.

Mają. Jest drugi kabel (isonitalk) i dzieki niemu mozna wlasnie smigac na IP. Sam zbieram na wersję studio ale po obecnych kursach będę brał przez znajomego z Londynu (ceny od 90 funtów).

Masz na myśli wersję tour czy ich podróbki sprzedawane na allegro?

#20 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 February 2010 - 13:12

Mialem te MM50 i jak dla mnie to CX300 z pilotem - graja identycznie. Za polowe tej ceny trzeba bylo kupic SM MP 21 a reszte przeznaczyc na dobre piwo ;) Bas niski i puszysty (nie walenie w smietnik jak w EPkach 630), gora lekko studyjna ale wokal i scena bardzo dobre. Mialem okazje ich posluchac (byly juz po tygodniowym wygrzewaniu) i jak dla mnie zdecydowanie lepiej niz CX300 - a co za tym idzie MM50.

No MM50 grają bardzo ładnie - nie żaluję kupna, ale z drugiej strony ludziom którym zależy na bassie (bo w MM50 bass jest elegancko jak na tą cenę) odradzam douszne Apple'a.

Byłem w iSpocie, słuchałem na różnych i Bose'a za pół tysiąca słuchawki mnie powaliły, ale potem cena także :P
W każdym razie posłuchałem na tych Apple In-Ear i powiem że zdeka dupne, w porównaniu z tańszymi Sennheiserami.

#21 plato

plato
  • 252 posts

Posted 03 February 2010 - 15:44

iWoocash jakiej muzyki słuchałeś na apple in ear?

#22 iTrzeci

iTrzeci
  • 451 posts
  • SkądWarszawa

Posted 04 February 2010 - 01:38

Różnych rockowych kawałków.

#23 arkrider

arkrider
  • 166 posts
  • SkądWarszawa

Posted 13 February 2010 - 23:05

a jakie poradzicie słuchawki z mikrofonem do iphone o jakości dźwięku Creative EP-630 do 50 zł?

#24 michasz

michasz

• 2914 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 February 2010 - 09:42

a jakie poradzicie słuchawki z mikrofonem do iphone o jakości dźwięku Creative EP-630 do 50 zł?

Creative EP-630i są takie same jak EP-630, tyle że mają mikrofon do iPhona ;) tyle, że kosztują ~100zł ;)

#25 arkrider

arkrider
  • 166 posts
  • SkądWarszawa

Posted 14 February 2010 - 11:35

no wlasnie wiem ale cena troche duza

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users