Róznice między 2G a 3G
Rozpoczęty przez
radzisza20
, 28 sty 2010 16:07
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 stycznia 2010 - 16:07
Hej mam pytanie proste dla znawców a zarazem głupie dla wszystkich
Czym mianowicie różnią się te 2 generacje chodzi mi o aspekty techniczne jak i wygląd obudowy .
Przymierzam się do kupna jakiegoś używańca ale mam wątpliwości na różnych stronach podają różne specyfikacje :/. Proszę o pomoc
Napisano 28 stycznia 2010 - 16:23
Temat pojawił się już nie raz. W wielkim skrócie: 2G nie obsługuje UMTS, jedynie EDGE, nie ma GPS, ma za to aluminiową, tylną obudowę. Gniazdo mini jack jest głęboko umieszczone, więc niektóre słuchawki nie pasują i trzeba używać przejściówki. Poza tym są identyczne, hardware także.
Jeżeli nie potrzebujesz szybkiego internetu i GPS - bierz 2G. W niczym oprócz wyżej wymienionych nie ustępuje wersji 3G.
Napisano 28 stycznia 2010 - 16:36
Dzięki kolegen masz może jakieś linki / odnośniki do tych tematów ?
Napisano 28 stycznia 2010 - 16:38
Jakość dźwięków z glośnika w 2G też jest chyba trochę gorsza niż w 3G. Mówię chyba bo osobiście tego nie zweryfikowałem lecz niejednokrotnie się z tą opinią spotkałem. Warto też wspomnieć o lepszej obudowie w 2G i chyba jednak mniejszej awaryjności.
A co do GPS to można go od bólu podłączyć moduł przez Bluetootha za pomocą aplikacji roqyGPS. Ja to praktykuję. Działa jak należy.
Napisano 28 stycznia 2010 - 16:44
Ok a co w kwestii bluetoth , ponoć do nie dawna były z nim problemy do momentu pojawienia się nowszej wersjei oprogramowania ? Coś ostatnio słyszałem .
Napisano 28 stycznia 2010 - 16:45
Opcja szukaj, nikt za Ciebie tego nie zrobi. Głośnik 2G może grać dobrze, wystarczy tylko zrobić lekką modyfikację jego osłony za pomocą igły...
Co masz na myśli pisząc "problemy z bluetooth"?
Napisano 28 stycznia 2010 - 17:10
słyszałem że po najnowszej aktualizacji zaczął działać jak należy : współpracuje z ze słuchawkami BT oraz w transferze medii do innych telefonów non apple .
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych