Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Co trzeba posiadać aby mieć TV na Macbook?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
18 odpowiedzi w tym temacie

#1 milkra

milkra
  • 15 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 13:18

hej, jak w temacie, chciałam zapytać jaki sprzęt trzeba posiadać aby odbierać telewizję na Macbook, zagraniczną oraz polską? Posiadam Macbook White

#2 DanielF

DanielF
  • 5 764 postów
  • SkądSiedlce

Napisano 27 stycznia 2010 - 13:24

karta TV dla maków + program EYE TV najlepiej by ten program był w komplecie.
Wejdź na stronę np. Cortland i tam masz:
Sklep Cortland - systemy graficzne oraz komputery Apple Macintosh i system Mac OS X. Monitory LaCie i programy Adobe

Pamiętaj, że za parę lat wyłączą analogowe nadajniki i warto może pomyśleć by tuner miał DVB-T MPG4

Zanim kupisz porozmawiaj ze sprzedawcą. Najlepiej napisz z jakiego źródła masz sygnał TV np. dekoder, antena zbiorcza, TV kablowa

#3 Sekal

Sekal
  • 369 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 21 lutego 2010 - 21:57

Pamiętaj, że za parę lat wyłączą analogowe nadajniki i warto może pomyśleć by tuner miał DVB-T MPG4

Myślę, że za kilka lat kolega będzie używał albo IPTV albo MacOS X 11 pod którym ta karta nie zadziała.
Wiec spokojnie.

#4 SavvaS

SavvaS
  • 277 postów
  • SkądOlsztyn, Poland

Napisano 28 sierpnia 2010 - 18:09

Tak wracajac do tematu to jaka karte Tv polecacie do Imac?

#5 troxter

troxter
  • 283 postów
  • SkądKingston UK

Napisano 28 sierpnia 2010 - 22:19

Ja polecam ta:
Elgato EyeTV Sat Satellite TV Tuner for DVB-S/S2 with C on eBay (end time 09-Sep-10 17:21:38 BST)
To jest normalny dekoder tv. Mozesz nawet karte cyfry lug telewizji na karte wlozyc i smiga. Cena dosyc wysoka ale warto.

#6 SavvaS

SavvaS
  • 277 postów
  • SkądOlsztyn, Poland

Napisano 28 sierpnia 2010 - 23:28

Za duzo zachodu,nie mam ani polsatu,ani cyfry tylko telewizje z kablowki.Ciekawa jaka bedzie jakosc?Chyba bym potrzebowal cos prostszego

#7 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 31 sierpnia 2010 - 11:23

Zycze wam zeby kiedys w Polsce bylo cos takiego
Dołączona grafika

Z taka mala antenka lapie 20 kanalow praktycznie wszedzie :] (kilka jest nawet w hd, tylko trzeba 2 takie antenki ^^)

#8 SavvaS

SavvaS
  • 277 postów
  • SkądOlsztyn, Poland

Napisano 31 sierpnia 2010 - 14:17

No wlasnie ale kiedy bedzie tak u nas?

#9 nicp2

nicp2
  • 336 postów
  • Skądinąnd

Napisano 31 sierpnia 2010 - 14:37

Mam podobny zestaw w warszawie i łapie 8 kanałów które bardzo dobrze odbierają.
A dokładniej to mam taki http://allegro.pl/ka...1197689410.html

#10 SavvaS

SavvaS
  • 277 postów
  • SkądOlsztyn, Poland

Napisano 31 sierpnia 2010 - 16:06

Ciekawe czy w Olsztynie moglym odbierac na tej karcie TV i jakie kanaly.NIe orientujesz sie,probuje szukac i nic nie znalazlem

#11 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 02 stycznia 2012 - 21:27

witam, ruszylo sie cos w temacie tunerow dla mac'a? od nowego roku podobno 95% Polski ma juz miec dostepne tv cyfrowe.. jaki tuner kupic dla Air'a z Lionem?

#12 Sekal

Sekal
  • 369 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 stycznia 2012 - 10:10

Polecam Elgato Tuner TV EyeTV Diversity. Działa bez problemu z 11.7 i śmigają mi na niej 24 kanały cyfrowe.

#13 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 03 stycznia 2012 - 12:38

Polecam Elgato Tuner TV EyeTV Diversity. Działa bez problemu z 11.7 i śmigają mi na niej 24 kanały cyfrowe.

a możesz to porównać do eyeTV DTT? jest sporo tańszy..
EyeTV DTT - TV Tuner Stick for DTT (Freeview)

---------- Wpis dodano o 12:38 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:35 ----------

oka, Twój może nagrywać podczas oglądania innego programu...

#14 tomud

tomud
  • 588 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 stycznia 2012 - 16:53

witam,

ruszylo sie cos w temacie tunerow dla mac'a? od nowego roku podobno 95% Polski ma juz miec dostepne tv cyfrowe.. jaki tuner kupic dla Air'a z Lionem?

Tjjaa a dokladniej to jesli chodzi o pierwszy multipleks...

wiecej i dokladniej mozna dowiedziec sie tutaj:
Emitel - Naziemna telewizja cyfrowa DVB -T

ceny tunerow do Mac-a nie sa niskie i nie wiem czy to co oferuje obecnie DVB-T jest tego warte ;)

#15 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 stycznia 2012 - 17:16

nagrywanie to jedno, najwazniejsze jest to, ze moze odbierac z 2ch anten jednoczesnie = przyrost (realny -> mam ten tuner) sygnalu o 50-60%

#16 holekthc

holekthc
  • 3 postów

Napisano 04 maja 2012 - 20:52

Panowie ja polecam jesli chodzi o tuner takie oto urzadznie :P
[url=http://www.avermedia.com/Product/ProductDetail.aspx?Id=524]AVerMedia AVerTV Global - TV Tuners, Media Player, IPTV and Multimedia Products - HomeFree Duet[/url]

#17 iron.gery

iron.gery
  • 4 651 postów
  • SkądPolska | USA

Napisano 04 maja 2012 - 21:16

także podłączam się pod temat, zna ktoś jakiś tuner tv do Maca, z opcją nagrywania i wiadomo żeby jakość programu też nie była zła.

#18 dredg

dredg
  • 2 452 postów
  • SkądVendin les Béthune

Napisano 05 maja 2012 - 20:37

Ja mam ten EyeTV DTT - TV Tuner Stick for DTT (Freeview)

Jakosc zalezy od jakosci sygnalu, u mnie smiga na imacu idealnie z ta mala antenka, kanaly w hd rowniez dzialaja i wygladaja cacy... ja nawet ta mala antenke mam do tv zwyklego podlaczaona i dziala tez ok, czasem sie krzaczy jak jest kiepska pogoda :P ale w jednym pokoju nie chcialo mi sie ciagnac kabla antenowego, a ze dziala to tak zostawilem...

Dodatkowo z pc zostal mi stary tuner na usb od hauppauge Hauppauge Computer Works
Na air zainstalowalem eyetv, uzylem tego samego klucza co na ima'cu i dziala z tym tunerem tak samo dobrze :P

#19 Darkfutur

Darkfutur
  • 550 postów

Napisano 07 maja 2012 - 17:40

Jak ktos chce miec wszystkie możliwe kanały to polecam program iStreamGate dostepny na apppstore ktory laczy sie z cyfrowym dekoderem. Warunek musi to byc dekoder na linuxie z Enigma 2 np. Dreambox, Vuo, Amiko i wszystko hula lacznie w HD wraz z przelaczaniem programow.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych