Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak odzyskać głos w nagranym video?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 milkra

milkra
  • 15 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 13:02

Hej, mam problem, nagrałam filmiki video poprzez kamerę z Macbooka oraz z aparatu cyfrowego, ale pojawił się problem. Nie słychać praktycznie nic, w tle są szmery itd. ale czystego głosu nie ma. chciałam zapytać, czy jest jakiś program aby odzyskać głos z video lub w pewien sposób zwiększyć siłę głosu ? pzodrawiam i dziękuję

#2 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 13:07

Co znaczy " w tle są szmery itd." ? Czy szmery to: -nieokreślone szumy -trzaski, brumy, dudnienie -określony szum tła, np. szum ulicy. -określone dżwięki - głosy, rozmowy, muzyka wtopione w tło -wszystko przemieszane razem Od dokładnej analizy powyższego zależy technologia uzdatnienia dźwięku nagrania.

#3 milkra

milkra
  • 15 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 13:16

są to dosyc ciche szmery, raczej te nieokreślone, tak jakby nagrać video przez kamerę w macbook, ale nie słychać głosu, obraz w porządku jest

#4 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7 426 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 13:57

Podajesz za mało informacji. Nie wiadomo, czy w ogóle coś się nagrało. Może dołącz kawałek pliku.

#5 jabluszkoaf

jabluszkoaf
  • 216 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 22:58

Sa to szmery kamery czy jakies inne, za malo danych.

#6 milkra

milkra
  • 15 postów

Napisano 30 stycznia 2010 - 11:54

mysle ze to sa szmery z kamery, , obraz jest wyrazny jak zawsze, jedyne co po nagraniu video przez kamere, nie slychac glosu. Mikrofon dziala podczas rozmow na skype

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych