Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

[3G] Wymiana baterii

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#1 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 22:32

Mam zamiar kupic nowa bateryjke do mojego ulubionego telefonu, pytanko jest takie poniewaz nie chce sie stresowac tym ze nosze bombe w kieszeni ktora w lecie eksploduje z powodu ciepla lub cos podobnego, czy kupno tego jest bezpieczne/czy ktos mial z tym stycznosc:
Bateria Apple iPhone 3G BlueStar Premium - Polimer (876805955) - Aukcje internetowe Allegro
Bateria Orginalna iPhone 3G / 3GS 1400mAh !!! (884158766) - Aukcje internetowe Allegro
NOWA BATERIA APPLE iPhone 3G 1400mAh + NARZĘDZIA (895722154) - Aukcje internetowe Allegro

generalnie moj telefon dzisiaj siadl po 5 godzinach zaznaczam ze wlaczony jedynie byl push dla aplikacji i sluchalem tylko muzyki, 20 min przegladania pdfa i 10 min na necie............... :/

#2 s0-Vicky

s0-Vicky
  • 27 postów
  • SkądPabianice

Napisano 25 stycznia 2010 - 22:39

Największą pewność będziesz miał jak kupisz oryginalną baterię w iSpot, z gwarancją i wymianą. Takie jest moje zdanie, bo zaoszczędzisz na tanim zamienniku parę złotych a możesz się wykosztować kilkadziesiąt razy więcej na nowy telefon albo jego naprawę!

#3 adrianopel

adrianopel
  • 1 451 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 22:46

Może źle szukam ale nie widzę baterii do iPhona w iSpocie. Może miałeś na myśli amerykański?

#4 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 22:52

w ispocie powiedzieli ze siema, ale my tu napraw nie robimy i idz pan do serwisu lub ery... gwarancji na telefon naturalnie nie ma;/ pani w regenersis powiedziala mniej wiecej tyle ze ma mnie w dupie i zebym poszedl tam gdzie kupilem telefon czyli do ery. w macmylife chca za baterie 210 czy cos takiego i i tak nie wiem co oni tam wsadza zastanawiam sie bo te baterie bluestar maja dobre opinie w necie i nie wyglada to na chinska tandete

#5 kuterq

kuterq
  • 588 postów
  • SkądWrocław, Poland

Napisano 25 stycznia 2010 - 23:14

ja bym dal do iclinic, nie ryzykowałbym ;)

#6 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 25 stycznia 2010 - 23:39

te z linku Bateria Orginalna iPhone 3G / 3GS 1400mAh !!! (884158766) - Aukcje internetowe Allegro wygladaja jak prawdziwe. troche jest trudno baterie odkleic w iphonie bo sie deformuje latwo ale jesli jest do wyrzucenia to klopot mniejszy. jesli znasz sie na troche na elektronice i masz zdolnosci techniczne to dasz rade. sa dobre i bardzo szczegolowe opisy jak to zrobic w sieci.

#7 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 23:49

ja bym dal do iclinic, nie ryzykowałbym ;)

napisze do iclinic i maclife jeszcze raz o cene, jak odpisza cos w stylu 200 stowy to podziekuje chyba i tak nie pakuja tam nie wiadomo czego ogniwa w bateriach i tej bluestar i tej appla zapewne sa takie same...

poza tym z tego co widze ryzyko eksploziji przy uzytkowaniu przez osobe inteligentna(nie wrzucac tel do pieca, mikrofalowki itp) jest minimalne, mysle ze kupie ta z bluestar, jak bedzie sie mega grzac to ja wywale wtedy i oddam do serwisu

kolego cubash studiuje elektronike wiec sobie poradze, tylko nie widzialem do konca flakow mojego telefonu, nie wiem jak ta bateria co tam jest wyglada chyba kupie ta pierwsza bo wyglada na solidniejsza i bardziej wierze w to 1300mah niz 1400mah chinszczyzny

#8 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 stycznia 2010 - 01:06

Właśnie mam ten sam problem, wczoraj wertowałem Allegro, ale nic ciekawego nie wymyśliłem... Liczyłem że na forum coś znajdę, ale póki co wygląda na to, ze nikt nie miał doświadczeń z samodzielnym zakupem i wymianą baterii, aby polecić jakiś konkretny model bateryjki. Wczoraj dzwoniłem do Maclife powiedziano mi 150zł brutto oraz do WorkPro 120 zł brutto. Myślę, ze we wspomnianym iClinic będzie jeszcze wyższa cena. Ale zgadzam się z @conkerkh i tak nie wiadomo co nam tam wsadzą, ale nie wierzę aby było to coś lepszego niz baterie z podanych aukcji... To co działamy z tymi BlueStar-ami ;-)

#9 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 26 stycznia 2010 - 01:38

Właśnie mam ten sam problem, wczoraj wertowałem Allegro, ale nic ciekawego nie wymyśliłem... Liczyłem że na forum coś znajdę, ale póki co wygląda na to, ze nikt nie miał doświadczeń z samodzielnym zakupem i wymianą baterii, aby polecić jakiś konkretny model bateryjki.

Wczoraj dzwoniłem do Maclife powiedziano mi 150zł brutto oraz do WorkPro 120 zł brutto. Myślę, ze we wspomnianym iClinic będzie jeszcze wyższa cena. Ale zgadzam się z @conkerkh i tak nie wiadomo co nam tam wsadzą, ale nie wierzę aby było to coś lepszego niz baterie z podanych aukcji...

To co działamy z tymi BlueStar-ami ;-)

lashe mysle ze mozna by sprobowac ostatecznie serwis apple dziala normalnie tak, ze daja ci nowy telefon, a stary z reguly leci na smietnik, wiec nie wiem skad te serwisy mialyby miec oryginalne czesci...

Hmm z BlueStarem o tyle jest dobrze ze mam w wawie obczajony sklep gdzie to maja, ale mozna by sie nad tym chinczykiem zastanowic

bo ta: oryginalna nowa bateria -- akumulator do iPhone 3G (888185762) - Aukcje internetowe Allegro

jest identyczna jak w telefonie fabrycznie, ale cholera wie co to naprawde jest no nie wiem pomyslmy

co do blue stara sa bardzo rozne opinie i nie wiem wlasciwie sam czy to prawda w sumie poczekam na razie na przesylke guziczkow ktore tez zdechly i mysle ze moze kupie to co jak oryginal wyglada

#10 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 stycznia 2010 - 01:50

Ja to nie mam koncepcji, którą wybrać... Mam nadzieję, ze jutro, w ciągu dnia ktoś nas oświeci nowymi informacjami na temat tych zamienników :-) Ponadto trochę się boję, że nie dam rady złożyć iPhone'a, ale z drugiej strony jeśli się uda to będę miał małą satysfakcje. A poza tym na oddawanie mojej ukochanej zabawki w obce ręce, też nie mam szczególnej ochoty (przy czym zaznaczam, że nie mam nic do serwisów, chodzi tylko i wyłącznie o moje samopoczucie ;-) ) p.s. porozmawiam w ciągu dnia ze sprzedawcą od aukcji, którą powyżej podałeś, zobaczymy co powie ciekawego.

#11 Steve_Jobs

Steve_Jobs
  • 46 postów

Napisano 26 stycznia 2010 - 08:31

Wczoraj dzwoniłem do Maclife powiedziano mi 150zł brutto

A to dziwne, bo kolega wymieniał u nich w zeszły czwartek i kosztowało go to 110 zł brutto i chyba nawet na miejscu.

#12 cubasz

cubasz
  • 1 636 postów
  • SkądSzczotkolm - Wawa

Napisano 26 stycznia 2010 - 08:40

/.../

kolego cubash studiuje elektronike wiec sobie poradze, tylko nie widzialem do konca flakow mojego telefonu, nie wiem jak ta bateria co tam jest wyglada chyba kupie ta pierwsza bo wyglada na solidniejsza i bardziej wierze w to 1300mah niz 1400mah chinszczyzny

napisalem: sa dobre i bardzo szczegolowe opisy jak to zrobic w sieci.

oraz: te z linku
Bateria Orginalna iPhone 3G / 3GS 1400mAh !!! (884158766) - Aukcje internetowe Allegro
wygladaja jak prawdziwe.

zapewniam cie, ze serwisy kupuja najtansze.
chyba, ze im zaniesiesz własną, tylko wtedy ci nie dadza gwarancji.

w opisach sa piekne zdjecia flaków.
Rapid Repair - iPhone 3G Take-Apart-Guide Repair by RapidRepair

pewnie, ze masz racje o tych pojemnosciach 1400.

skoro masz do czynienia z elektronika to wymiana baterii to dla ciebie zaden klopot.

#13 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 26 stycznia 2010 - 10:38

napisalem: sa dobre i bardzo szczegolowe opisy jak to zrobic w sieci.

oraz: te z linku
wygladaja jak prawdziwe.

zapewniam cie, ze serwisy kupuja najtansze.
chyba, ze im zaniesiesz własną, tylko wtedy ci nie dadza gwarancji.

w opisach sa piekne zdjecia flaków.
Rapid Repair - iPhone 3G Take-Apart-Guide Repair by RapidRepair

pewnie, ze masz racje o tych pojemnosciach 1400.

skoro masz do czynienia z elektronika to wymiana baterii to dla ciebie zaden klopot.

no wlasnie powstaje pytanie bo w serwisach stoi wymiana po 110 maclife i 99 iclinic, skoro kupuja najtansze to chyba wezme to "1400" z aukcji przynajmniej wyglada na orginal jak sam piszesz

#14 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 26 stycznia 2010 - 13:28

Cytat:
Autorem cytatu jest Lashe
Wczoraj dzwoniłem do Maclife powiedziano mi 150zł brutto

A to dziwne, bo kolega wymieniał u nich w zeszły czwartek i kosztowało go to 110 zł brutto i chyba nawet na miejscu.

Faktycznie dość dziwne, ale zapewniam, że nie przyśniło mi się to :) A żeby było jeszcze ciekawiej, powiedziano mi, ze iPhone'a muszę zostawić jednego dnia, a odebrać dopiero następnego...
Do Maclife są dwa numery telefonów, być może to oznacza, że są też dwa różne cenniki... Nie wiem.

Tak czy inaczej ta sytuacja tym bardziej mnie przekonała, abym wymienił baterię samodzielnie.

#15 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 26 stycznia 2010 - 17:58

Faktycznie dość dziwne, ale zapewniam, że nie przyśniło mi się to :) A żeby było jeszcze ciekawiej, powiedziano mi, ze iPhone'a muszę zostawić jednego dnia, a odebrać dopiero następnego...
Do Maclife są dwa numery telefonów, być może to oznacza, że są też dwa różne cenniki... Nie wiem.

Tak czy inaczej ta sytuacja tym bardziej mnie przekonała, abym wymienił baterię samodzielnie.

lashe co w koncu kupisz? ja chwilowo nie mam cisnienia, po przywroceniu fabrycznych ustawien jest znosnie z bateria ale troszke nedza wciaz, wiec nie wiem czy bluestar czy cos co wyglada jak oryginal

#16 jan.kornatowski

jan.kornatowski
  • 19 postów
  • SkądŁódz/Warszawa

Napisano 26 stycznia 2010 - 19:42

Wiele razy na forum ludzie pisali, że baterie w maclife wymieniają po 110zł. Wystarczy pójść i poprosić żeby serwisant pokazał co bedzie wkładał - myśle że uczciwy serwis nie bedzie miał nic przeciwko. Jakby ktoś widział baterie w ktorymś serwisie mogłby poźniej napisać co zaobserwował.

#17 Lashe

Lashe
  • 232 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 stycznia 2010 - 00:31

Wiele razy na forum ludzie pisali, że baterie w maclife wymieniają po 110zł. Wystarczy pójść i poprosić żeby serwisant pokazał co bedzie wkładał - myśle że uczciwy serwis nie bedzie miał nic przeciwko.
Jakby ktoś widział baterie w ktorymś serwisie mogłby poźniej napisać co zaobserwował.

W sumie to mało mnie pociesza, że ludzie pisali o wymianie za 110zł. Mnie powiedziano 150zł i tego muszę się trzymać. A już sam fakt takiej rozbieżności uważam za mało profesjonalny.

lashe co w koncu kupisz? ja chwilowo nie mam cisnienia, po przywroceniu fabrycznych ustawien jest znosnie z bateria ale troszke nedza wciaz, wiec nie wiem czy bluestar czy cos co wyglada jak oryginal

Dziś cały dzień liczyłem na to, że ktoś napisze na forum jakąś decydującą informację. Napisałem też kilka pytań do Allegrowicza z baterią, która wygląda jak oryginał. Ale oczywiście nic nie odpisał, bo i po co :)

Zamówię chyba jutro tego BS, jeśli nadal nie będzie odpowiedzi na maila.

#18 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 01:16

W sumie to mało mnie pociesza, że ludzie pisali o wymianie za 110zł. Mnie powiedziano 150zł i tego muszę się trzymać. A już sam fakt takiej rozbieżności uważam za mało profesjonalny.

Dziś cały dzień liczyłem na to, że ktoś napisze na forum jakąś decydującą informację. Napisałem też kilka pytań do Allegrowicza z baterią, która wygląda jak oryginał. Ale oczywiście nic nie odpisał, bo i po co :)

Zamówię chyba jutro tego BS, jeśli nadal nie będzie odpowiedzi na maila.

No tak to jest w naszym kraju ze jak sam czegos nie zrobisz porzadnie, to inni zrobia to ww gowniany sposob ehhh szkoda gadac;/

#19 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 27 stycznia 2010 - 15:07

Jak miałbym dac 50zł za baterie i wymienic ja sam,wolalbym dac 110 i ryzyko uszkodzenia przenieść na serwis. Pomyśl jeżeli coś uszkodzisz będze Cie to kosztowalo duzo wiecej pieniędzy i nerwów. Daj zarobić tym co się na tym znają i mają wiedzę. Uszkodzisz byle jaką taśmę choćby od wyświetlacza bo ją zepsuć jest najłatwiej i koszt pójdzie w górę do ok 200zł. Myślisz że warto?

#20 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 15:20

Jak miałbym dac 50zł za baterie i wymienic ja sam,wolalbym dac 110 i ryzyko uszkodzenia przenieść na serwis.
Pomyśl jeżeli coś uszkodzisz będze Cie to kosztowalo duzo wiecej pieniędzy i nerwów.
Daj zarobić tym co się na tym znają i mają wiedzę.
Uszkodzisz byle jaką taśmę choćby od wyświetlacza bo ją zepsuć jest najłatwiej i koszt pójdzie w górę do ok 200zł.
Myślisz że warto?

Gwarancja 90 dni, w dodatku na sama baterie... Bardziej ufam sobie i temu ze otwieralem ipody, psp itd, i wszystko działa, serwis umyje ręce jak bateria uszkodził mi telefon wiec taka gwarancja jest nic nie warta

#21 suprnowa

suprnowa
  • 664 postów
  • SkądRadom/Norway

Napisano 27 stycznia 2010 - 15:42

Zrobisz jak uważasz,jak oddawałem swojego iPhona 3G do serwisu i narazie działa. A sam na początku chciałem zaoszczędzić i postąpiłem podobnie jak Ty. Następnym razem oddam odrazu do serwisu. Takie jest tylko Moje zdanie.

#22 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 16:05

Zrobisz jak uważasz,jak oddawałem swojego iPhona 3G do serwisu i narazie działa.
A sam na początku chciałem zaoszczędzić i postąpiłem podobnie jak Ty.
Następnym razem oddam odrazu do serwisu.
Takie jest tylko Moje zdanie.

hmm studiuje elektronike jesli nie umialbym wymienic baterii w iphonie, wtedy raczej nie nadawalbym sie na te studia, robie to dla zabawy bardziej niz dla oszczedzenia kasy

#23 adriuns

adriuns
  • 58 postów

Napisano 22 lutego 2010 - 00:21

Wymienial ktos z was bateria w Ipku? Bo moze ktos by mi podpowiedzial jaka bateria wybrac (bluestar?megaforever? czy oryginal z aukcji(tylko czy napewno to oryginal? oryginalna bateria -- akumulator ---- do iPhone 2G (928819407) - Aukcje internetowe Allegro ) lub BATERIA AKUMULATOR APPLE IPHONE 2G Li-Poly 1400mAh (932280773) - Aukcje internetowe Allegro

Bo sam juz naprawde nie wiem ktora wybrac pod wzgledem jakosci i zeby miala pojemnosc 1400mah ;/ Pozdrawiam i prosze o odpowiedz
Mam iphone 2g.

#24 knodr

knodr
  • 529 postów
  • SkądPoznań

Napisano 18 lipca 2010 - 17:42

mam takie pytanie by nie zakładać tematu , gdzie najtaniej wymienie baterie w iphonie 3g

#25 untaztood

untaztood
  • 566 postów

Napisano 18 lipca 2010 - 18:05

Może 150zł = do 3GS? Bo 3GS mają inne baterie. Co do wymiany - ja także wymieniałem sam, choć nie studiowałem elektroniki ;) Wymiana jest całkiem prosta - ważne tylko żeby nie pomylić jednej śrubki od płyty głównej (tej co jest pod "plombą"), bo jest nieco dłuższa, żeby dociskać styki baterii.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych