Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Wzmocnienie zasięgu w iPhone

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
12 odpowiedzi w tym temacie

#1 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 25 stycznia 2010 - 21:01

Nie wiem czy ktos juz czytal, ale mozliwe jest wzmocnienie zasiegu w iPhonie, wiecej szczegolow TUTAJ

#2 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 25 stycznia 2010 - 21:05

a gdzie niby tam pisze ze jest mozliwe ? na razie ktos cos chcialby, ale nic nie wiadomo... prosze nie wprowadzac w blad... nawet jak to ma byc reklama labs maclife... !!

#3 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 27 stycznia 2010 - 12:51

hmm, jeden z nas nie czyta ze zrozumieniem :) To jest cos wiecej niz chcenie, tylko chlopaki nad tym dzialaja... Jednym z powodow dla ktorych pozbylem sie iphona byl wlasnie nedzny zasieg.

#4 wezuwiusz

wezuwiusz
  • 783 postów
  • SkądDublin, Katowice

Napisano 27 stycznia 2010 - 13:09

no tak... slowo 'mozliwe' mozna interpretowac w dwojaki sposob... jako : 1 realny, dający się wykonać lub 2 ewentualny, dostępny dla mnie liczy sie pierwsza interpretacja, czyli cos co mozna wykonac praktycznie, a nie tylko w teorii... bo tak to mozliwe sa rozniez podroze w czasie :P wiec dopoki to bedzie tylko TEORETYCZNA mozliwosc, to uwazam ze temat jest niepotrzebny... no chyba ze jako cikawostka. EOT

#5 m@niek

m@niek
  • 63 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 27 stycznia 2010 - 15:25

Nie ma żadnych technicznych przeciwskazań żeby to działało :)

#6 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 27 stycznia 2010 - 15:29

user_jgora

To gdzie Ty mieszkasz? ... na wsi?

Aktualnie mam Ere (niedługo GaduAir) i mieszkam w małym miasteczku, i nie narzekam pełen zasięg, ale fakt mogli by trochę wzmocnić antenę...

#7 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 27 stycznia 2010 - 23:10

Mieszkasz to jedno, ale jak jade z Jeleniej Gory do Warszawy, to wiesz jak czesto gubie zasieg?

#8 conkerkh

conkerkh
  • 458 postów

Napisano 27 stycznia 2010 - 23:29

Nie ma żadnych technicznych przeciwskazań żeby to działało :)

Owszem są żeby anten działała idealnie jest konstruowana pod konkretna częstotliwość, wiec to nie jest takie proste szczególnie ze w iphonie mamy do czynienia z GSM/3G GPSem bluetoothem i WiFi i jest miejsce na dwie anteny Apple poszedł na kompromis cudów nie da się zdziałać może troszkę to poprawia to jest mozliwe chociażby przez lepszej jakości końcówki czy inne pierdoły

#9 majkool

majkool
  • 4 385 postów
  • SkądPolice

Napisano 28 stycznia 2010 - 01:34

user_jgora

Czyli rozumiem, że w przypadku innego telefonu nie gubisz sieci?

#10 tab0reqq

tab0reqq
  • 658 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 stycznia 2010 - 01:40

Nie byłbym zdziwiony. Ja z iPhonem miałem ciągłe skecze w postaci telefonów które były głuche (przy małym zasięgu). Tzn. komuś dawało sygnał że do mnie dzwoni, a mi nic nie pokazywało. Później pocztę musiałem kasować od nagranych wiadomości. To jest kurcze jeden ze złych aspektów iP 3G (nie wiem jak inne). Miałem to samo w dwóch iP 3G.

#11 m@niek

m@niek
  • 63 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 28 stycznia 2010 - 12:31

tab0reqq - problem który opisujesz bardzo często występuje w erze. moim zdaniem to wina nadajników. u mnie taki objaw występuje tylko w domu i na bardzo ograniczonej przestrzeni

#12 mtata

mtata
  • 7 postów

Napisano 28 stycznia 2010 - 16:51

m@niek - u mnie te same objawy występują w Plusie :( Poza tym od momentu gdy mam iPhona muszę w domu podchodzić znowu do okien, żeby nie było zakłóceń w rozmowie. Jak za starych czasów... :)

#13 BiM Service

BiM Service

user_jgora

• 972 postów
  • SkądJelenia Góra

Napisano 29 stycznia 2010 - 00:03

user_jgora

Czyli rozumiem, że w przypadku innego telefonu nie gubisz sieci?

Z nokia w kazdym razie ten problem nie jest uciazliwy, ewidentnie ma mocniejszy zasieg...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych