Gasnący iPod po odłączeniu od komputera
Started by
fenfej
, 24 Jan 2010 18:33
3 replies to this topic
Posted 24 January 2010 - 18:33
Wygrałem wczoraj iPoda nano w konkursie i chciałem go ładnie odpalić. Generacja II, 4 gb - w każdym bądź razie - podłączam go do kompa, ładnie się włącza i wszystko działa - po wysunięciu w iTunes też wszystko działa - muzyka działa, można zresetować itp.
Tylko po odłączeniu iPoda od kompa - wszystko gaśnie. iPod wisi - widać to co było na ekranie, po jakimś czasie to znika - nie reaguje na żadne kombinacje - reset też nie działa. Bateria nie jest padnięta - bo ładowała się z 3 godziny, a muzyki ani chwili nie słuchałem. Restore w iTunes robiłem 3 razy - na dwóch komputerach - bez żadnych widocznych rezultatów. Odłączając iPoda - to jasne, że najpierw wysuwam go z iTunes'a.
Nie mogę wejść do disc mode - ponieważ ekran gaśnie od odłączeniu od kompa, a po pojawieniu się jabka nic dalej się nie dzieje - reset działa sprawnie przy podłączeniu do kompa.
Pytam - bo z gwarancją może być problem - dostałem iPoda w samym pudełku, gwarancja jest w środku - ale brak dokumentu zakupu - iPod jest od straży granicznej, więc może urwali komuś na granicy
Jakby ktoś miał jakieś pomysły to śmiało proszę.
Posted 24 January 2010 - 19:00
gwarancja jest wg.numeru seryjnego,sprawdź go na stronie apple
Posted 24 January 2010 - 19:04
Wg. Apple jest po gwarancji albo nie został zarejestrowany. Jak chciałem go zarejestrować to żadna data nie pasowała ( nie mam pojęcia jaką podać - bo nie wiem kiedy został kupiony ).
Posted 25 January 2010 - 13:01
zadzwoń do serwisu 225508686 i poproś o sprawdzenie gwarancji.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users