Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

FLAC --> Apple Lossless, a poziom głośności

• Please log in to reply
4 replies to this topic

#1 Marthin

Marthin
  • 269 posts
  • Skądz kątowni

Posted 24 January 2010 - 13:32

Chcę przekonwertować sobie kilka utworów, żeby wrzucić je do iTunes a potem na iPoda.
Wiem, żeby użyć programu dBpoweramp Music Converter i nie mam problemów z jego użyciem.
Ponieważ chcę żeby wszystkie piosenki miały ten sam poziom głośności, dlatego chciałbym zapytać czy ktoś wie jak ustawić to w tym programie, żeby plik miał konkretną głośność? Lub podać nazwę jakiegoś programu który mi umożliwi taką normalizację?
Do normalizacji muzyki w mp3 używałem mp3Gain i sprawdza się on bardzo dobrze, no ale on obsługuje tylko mp3 :/
Nie interesuje mnie ta opcja z iTunes, bo jakoś ona u mnie nie działa tak jak potrzeba.

(Oczywiście wszystko pod Windowsa)

#2 magmac

magmac

• 1170 posts
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Posted 24 January 2010 - 20:49

To czemu pytasz o to na forum o komputerach apple'a pomimo tego ze szukasz programu pod windowsy ? Pa.

#3 Marthin

Marthin
  • 269 posts
  • Skądz kątowni

Posted 24 January 2010 - 20:57

Pytam, bo może są tu ludzie którzy zetknęli się z tym problemem i będą na tyle mili żeby pomóc albo chociaż podpowiedzieć, a nie będą pokazywać, że jak mają Mac'a to są fajni...
Zresztą nigdzie nie jest napisane, że to forum tylko dla ludzi którzy mają Mac'a. Jakbyś nie zauważył to problem dotyczy produktu Apple, więc nie wiem w czym masz problem?

Ja jakbym nie miał nic do powiedzenia w temacie to bym się nie odzywał.

---- Dodano 24-01-2010 o godzinie 21:03 ----
Najlepiej by było jakby moderator usunął oba posty

#4 kokos

kokos

Mr. Nice

• 7426 posts

Posted 24 January 2010 - 21:40

Niestety, magmac ma rację. Twoje pytanie wykracza poza profil forum myapple.pl. Na pewno ktoś Ci pomoże na forum PC. Albo... przeniosę wątek do działu iPod

#5 pkobierecki

pkobierecki
  • 1239 posts

Posted 24 January 2010 - 21:53

iTunes ma funkcję wyrównywania głośności. Edycja->preferencje, i tam szukaj. Potem musisz ustawić to samo w ustawieniach ipoda.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users