Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

AppleTV z obsługą FullHD

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
33 odpowiedzi w tym temacie

#26 marcinj1975

marcinj1975
  • 92 postów

Napisano 10 marca 2010 - 18:19

Witam, już ostrzę sobie zęby na tą kartę, jednak mam drobne wątpliwości. Mogłyby je rozwiać odpowiedzi na poniższe pytania: nawet jestem wstanie przełknąć, że 1080p nie działa zbyt płynnie, potrzebuję jednak odpowiedzi na pytanie czy rzeczywiście 720 p chodzi jak należy i czy pliki dvd odpalane z dysku zewnętrznego przez odtwarzacz NitoTV także chodzą płynniej ?( bo u mnie w "nieuzbrojonym ATV chodzą powiem szczerze tak sobie) pozdrawiam

#27 marcus02

marcus02
  • 171 postów

Napisano 10 marca 2010 - 20:36

... właśnie jestem po instalacji karty i softu, oczywiście nie obyło się bez małych problemów, ponieważ w xmbc nie była widoczna karta CrystalHD, ale w końcu się udało i teraz jest OK co do płynności obrazu w HD, to różnica jest diametralna spokojnie można oglądać już filmy w 720p, a nawet w 1080 daje radę, choć już czasami są zauważalne chwilowe przeskoki, ale pewno niektórzy ich mogą niezauważyć :) co do odtwarzania filmów z dysku zew., to się nie wypowiadam, ponieważ na obecna chwile nie używam takiego osobiście uważam, ze warto zainwestować w kartę CrystalHD, nawet jeśli pozbywamy się karty wifi, jak oczywiście chcemy oglądać filmy w technologii HD jeszcze tylko większy dysk i sprzęcik będzie jeszcze lepszy niż był

#28 cooper69

cooper69
  • 1 035 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 10 marca 2010 - 21:11

Tym ewentualnie haczącym 1080p to się nie ma co przejmować bo po prostu szkoda prądu. Jak ktoś nie ma tv 65" wzwyż to nie widać różnicy z komfortowej odległości. A i pliki w HD są spooro mniejsze. Na 42" z 1-1.5m nie widać różnicy, a oglądanie czegoś z mniejszej odległości zakrawa na "pikselowy onanizm" :)

#29 marcinj1975

marcinj1975
  • 92 postów

Napisano 10 marca 2010 - 21:28

dobra, to się zdecydowałem :) jeszcze niech ktoś proszę poda tutka jak dodawać źródła do xmbc bo za diabła nie mogę tego rozkminić :)

#30 mbytom

mbytom
  • 404 postów

Napisano 14 marca 2010 - 22:01

[QUOTE=marcus02;1192636]... właśnie jestem po instalacji karty i softu,
oczywiście nie obyło się bez małych problemów, ponieważ w xmbc nie była widoczna karta CrystalHD, ale w końcu się udało i teraz jest OK
co do płynności obrazu w HD, to różnica jest diametralna
spokojnie można oglądać już filmy w 720p, a nawet w 1080 daje radę, choć już czasami są zauważalne chwilowe przeskoki, ale pewno niektórzy ich mogą niezauważyć :)

co do odtwarzania filmów z dysku zew., to się nie wypowiadam, ponieważ na obecna chwile nie używam takiego

osobiście uważam, ze warto zainwestować w kartę CrystalHD, nawet jeśli pozbywamy się karty wifi, jak oczywiście chcemy oglądać filmy w technologii HD

Moglbys sie podzielic informacja co zrobiles,ze ten problem z karta CrystalHD zniknal

#31 marcus02

marcus02
  • 171 postów

Napisano 20 marca 2010 - 09:56

stwierdziłem, że najlepszym rozwiązaniem będzie Restore, następnie upgrade do nowej wersji 3.0.2, a później zainstalowanie wszystkiego i pięknie wszystko działa a dziś wieczorem będę miał możliwość przetestowania zew. hdd :)

#32 StiVeN_PL

StiVeN_PL
  • 53 postów

Napisano 24 lutego 2011 - 10:54

Witam, Chciałem kupić ATV 2 ale ja mam stary TV bez hdmi. Mam tylko Component. Dlatego chcę kupić pierwszej generacji i kartę Crystal HD. Jak widzę Wy już macie to jakiś czas i będziecie mogli coś więcej na ten temat powiedzieć. Napiszcie czy nadal jesteście zadowoleni z tego odtwarzacz + karta ? Dzięki.

#33 ramzi_pl

ramzi_pl
  • 2 postów

Napisano 27 lutego 2011 - 16:09

marcus02> A jak z dzwiekiem DTS HD i Dolby True HD ?

#34 Betman

Betman
  • 141 postów
  • SkądSingapur

Napisano 14 marca 2011 - 18:38

Co do 1080p się zgadzam - w 99% przypadków marketingowy przerost formy nad treścią.
Ma to tylko sens przy oglądaniu na TV 65" wzwyż. Na 42" już z półtora metra nie widać różnicy

Jeśli mam telewizor Full HD (w moim przypadku 40") to zwyczajnie puszczam coś z AppleTV w 720p czy jakieś ustawienia zmieniam w nim lub w telewizorze?

I jak wychodzi ta jakość, porównywalna z DVD?

Trochę się wystraszyłem tych różnic w formatach bo na przykładzie kompa wiem jak monitor lcd nie lubi pracować w innej rozdzielczości niż "native". Od razu obraz przestaje być tak krystaliczny.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych