Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Logitech Mac S530 Laser Wireless Keyboard & Mouse

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
9 odpowiedzi w tym temacie

#1 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 21 stycznia 2010 - 18:06

Czy używa ktoś bądź używał z maczkiem tego zestawu firmy Logitech? Jakie opinie?
Bo nie wiem czy brać Apple Wireless Keyboard + TO czy ten zestaw Logitech for MAC :confused:

#2 Razle

Razle
  • 184 postów
  • SkądWrocław

Napisano 21 stycznia 2010 - 21:38

Czy używa ktoś bądź używał z maczkiem tego zestawu firmy Logitech? Jakie opinie?
Bo nie wiem czy brać Apple Wireless Keyboard + TO czy ten zestaw Logitech for MAC :confused:

Ja co prawda nie mam klawiatury apple (a właściwie w ogóle nie mam jeszcze komputera Apple), ale korzystałem z niej.
Co do Logitech, to miałem taką klawiaturę dla PC.

Polecam Ci wziąć ten zestaw S530. Klawiatura logitecha jest wg. mnie wygodniejsza, ma przyjemny skok klawiszy. ponadto w zestawie masz dość dobrze profilowaną myszkę (nie wiem, na ile jest to dla ciebie ważne, ale ja lubię duże wyprofilowane)

Do tej klawiatury numerycznej DiNovo( ?) dołączona jest mała laptopowa myszka, która moim zdaniem jest b. niewygodna. Miałem taką do notebooka.

#3 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 23 stycznia 2010 - 11:11

Ja bym kupił Applowską klawiaturę i ten mały zestaw Logitecha. Mam tą klawiaturę i muszę przyznać, że jest bardzo wygodna :) Jeżeli chodzi o tą małą myszkę Logitecha to również byłem zadowolony - mimo małych rozmiarów była bardzo wygodna :) Obecnie jej nie mam, bo zmieniłem na Logitech'a Performance MX...

#4 mandybenet

mandybenet
  • 30 postów
  • SkądCPH

Napisano 24 stycznia 2010 - 18:14

ja od tygodnia używam właśnie tego Logitechowego zestawu. Zastanawiałem się nad kupnem klawiatury apple wireless + apple magic mouse jednak było kilka argumentów za logitechem: 1. oczywiście cena - nowy zestaw s 530 kupiłem za 190 PLN (allegro) - w przypadku zestawu apple byłoby to minimum 2 x więcej 2. klawisze numeryczne, których apple na swojej bezprzewodówce nie zaistalował 3. wygoda pisania na klawiaturze logitecha jest większa (testowałem appla w ispocie) ma przyjemniejszy skok klawiszy, posiada tzw. podpórkę co w przypadku długotrwałego pisania jest rzeczywiście wygodne i znacznie podnosi jego komfort. 4, klawiatura posiada kilka przycisków funkcyjnych do uruchamiających pocztę, www, iTunes, Iphoto, regulację głośności, przewijanie utworów. 5. Mysz logitecha posiada scrola (działa również przyciskanie go na boki) oraz 5 definiowalnych przycisków i dla mnie jako tradycjonalisty jest to lepsze rozwiązanie niż nowa, rewolucyjna mysz applowska z multitouchem. Klawiaturę podłączyłem do mojego macbooka pro bez żadnego problemu, po uprzednim zgraniu najnowszego (chyba sierpien 2009) softu do tego sprzętu. Jeśli więc ważniejsza od ładnego wyglądu jest dla Ciebie funkcjonalność i sporo niższa cena to polecam ten zestaw. Ja do kompletu kupiłem jeszcze podstawkę Logitech Alto connect (wg producenta dedykowaną do Macbooków) którą również polecam. Klawiatura na pewno nie prezentuje się tak atrakcyjnie jak produkt appla, dotyczy to zresztą również myszy.

#5 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 08:05

no to chyba wezmę ten zestaw Logitech tylko szkoda że teraz nie ma go w cenie 190zł na allegro. Ale poczekam moze troche bo jakoś specjalnie mi sie nie spieszy :)

#6 Razle

Razle
  • 184 postów
  • SkądWrocław

Napisano 25 stycznia 2010 - 16:44

no to chyba wezmę ten zestaw Logitech tylko szkoda że teraz nie ma go w cenie 190zł na allegro. Ale poczekam moze troche bo jakoś specjalnie mi sie nie spieszy :)

Klawiatura + Myszka Logitech S 530 do Mac -TANIO!! (856610756) - Aukcje internetowe Allegro

Napisz do gościa, może jeszcze ma na sprzedaż ten zestaw w takiej niskiej cenie.

#7 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 20:39

pisałem już do niego ale jak na razie bez odzewu :(

#8 mandybenet

mandybenet
  • 30 postów
  • SkądCPH

Napisano 25 stycznia 2010 - 20:43

poczekaj, na pewno się wkrótce jakiś trafi, teraz są chyba tylko za 320, a to na pewno przesada jak za model z 2007 r.

#9 jaco88

jaco88
  • 781 postów

Napisano 25 stycznia 2010 - 22:59

no tak tak 320 to stanowczo za dużo. Jakoś mnie tak bardzo nie ciśnie na zakup koniecznie w tym momencie więc poczekam może się gdzieś pokaże jakaś godna uwagi oferta :) a używasz może tego zestawu także w XP? jeśli tak to nie ma żadnych problemów?

#10 mandybenet

mandybenet
  • 30 postów
  • SkądCPH

Napisano 26 stycznia 2010 - 12:13

nie mam windy na maku, więc nie wiem jak to chodzi

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych