Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

HAYPI KINGDOM - TRAVIAN NA IPHONE

• Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 sollen

sollen
  • 50 posts

Posted 21 January 2010 - 10:38

Witam

Pragnę poinformować o pojawieniu sie w koncu pierwszego moim zdaniem calkiem fajnego, z potencjalem itd klona Traviana na iphone.

Jest to gra MMORTS - czyli strategia online polaczona leciutko z rpg - mamy generala prowadzącego nasze krolestwo ktorego statystyki sa rozwijane wraz z rozbudową czy walką. Mamy królestwogdzie rozbudowujemy kopalnie surowców (pole zboża, kamieniołomy, kopalnie żelaza i tartak).

Poza tym sa baraki i centrum naukowe - (oraz kilka pomniejszych budynków - prawie jak w travianie choc ubożej.

Na poczatku jest okres ochronny potem standardowo zostajemy sami i zaczyna sie rzeź.

Są alianse oraz czat i listy wiec mozna swobodnie komunikowac z sasiadami. Jest tez mapa gdzie mozna zakladac kolejne miasta lub rabowac surowce.

Na targu mozna zakupic surowce lub skarby bronie zbroje dla naszego bohatera.

Zapowiada sie super zabawa

Jaki bedzie finał cięzko powiedzieć - zobaczmy za jakis miesiac jak sie gra rozkreci. Generalnie ladnie wyglada ma proste zasady i nie zamula laczy wiec szczerze polecam

Jeżeli jeszcze rejestrując się wpiszecie jako Refer's Username: sollen666

bardzo będę wdzięczny

Generalnie zachęcam jeśli macie konkretne pytania piszcie w tamacie lub ślijcie listy w grze. Chętnie pomogę na początku.

Aha - zanim wybieżecie pierwsze nagrdy za wykonanie pierwszych zadan zurzyjcie troche surowcow zeby otrzymana nagroda nie przepelnila wam magazynow lub rozbudujcie magazyny.

#2 kalboy92

kalboy92
  • 458 posts
  • SkądKalisz

Posted 21 January 2010 - 11:10

Sciagnalem grę i muszę powiedzieć ze całkiem fajna :) ! Bardziej chyba mi to plemiona przypomina, bo w Traviana nie grałem. Również polecam, mój nick w grze to kalboy92.

#3 hoo

hoo
  • 373 posts

Posted 22 January 2010 - 10:33

dzięki za info, w końcu pierwsza gra online w stylu travian/plemiona/kingsage. Outter empires to był niewypał, a gry w stylu storm8(np. kingdom live, wampires live) to była porażka...

#4 sollen

sollen
  • 50 posts

Posted 22 January 2010 - 15:10

W porównaniu do Traviana to ta gra to dno ale i tak jest najlepsza gra mmo na iPhone. Mam nadzieję ze będzie się dalej rozwijac - tak jak travian choc i tak sporo dobrego wzieli

#5 sollen

sollen
  • 50 posts

Posted 26 January 2010 - 15:38

Zapraszam wszystkich aktywnych graczy do sojuszu THE PACK 1 - bliźniaczego sojuszu THE PACK (najsilniejszy sojusz) Proszę o kontakt bezpośrednio ze mną lub z liderem Joshua Serdecznie pozdrawiam sollen666 (taki nick mam w grze)

#6 hoo

hoo
  • 373 posts

Posted 26 January 2010 - 16:06

THE PACK 1 - bliźniaczego sojuszu THE PACK (najsilniejszy sojusz)

lol ale lama.......

W porównaniu do Traviana to ta gra to dno ale i tak jest najlepsza gra mmo na iPhone.

co ty porównujesz grę na iphone'a do rozbudowanej gry przeglądarkowej na komputer.... W traviana nie grałem, ale grałem w kingsage, plemiona, i jak dla mnie Haypi Kingdom jest zdecydowanie lepszą grą, jest bardziej rozbudowana i w ogóle mniej nudna i co najważniejsze korzystanie z niej to przyjemność , na przenośnym urządzeniu dotykowym!!!!

#7 sollen

sollen
  • 50 posts

Posted 27 January 2010 - 09:46

lol ale lama.......

co ty porównujesz grę na iphone'a do rozbudowanej gry przeglądarkowej na komputer.... W traviana nie grałem, ale grałem w kingsage, plemiona, i jak dla mnie Haypi Kingdom jest zdecydowanie lepszą grą, jest bardziej rozbudowana i w ogóle mniej nudna i co najważniejsze korzystanie z niej to przyjemność , na przenośnym urządzeniu dotykowym!!!!

Nie wiem dlaczego mnie obrażasz ale widać masz taką potrzebę - wybaczam i współczuję

Co do porównania z Travianem - porównóję właśnie content gry a nie jekość gry na kompie z jakością gry na iphone.

W Travianie miałeś 3 rasy, możliwości niszczenia budynków, różne pola z cropem itd.
W Haypi Kingdom masz za to upgrade technologii, możliwość huntowania oaz, łuczników - niestety jak na razie rasa jest jedna i mniejsza jest interakcja między graczami - nie można przesyłać sobie wsparcia w formie wojska czy zboża.

Ale jeżeli chodzi o samą warstwę gry na Iphonie to jest to coś czego faktycznie mi brakowało - w tramwaju w pracy - szybciutko zawsze polecenia zdąrze wydać - więc mogę mieć stały kontakt z grą. Świetną sprawą jest czat.

Kiedyś było coś takiego jak Call to Arms na Iphona - ale już od dawna nie ma bo serwery nie mogły dobrze obsłużyć tej gry. W porównaniu do tamtej Haypi jest zdecydowanie lepiej napisane - mniej pobiera danych - nie muli a drobne bugi z początku już zostały usunięte więc spokojnie można grać.

Zachęcam serdecznie wszystki - gra na szczęscie jest tak pomyślana ze spokojnie można jeszcze się dołączyć i nie jest się na straconej pozycji gdyż zakańczasz okres ochronny wtedy kiedy tobie to pasuje a nie po kilku dniach od rozpczęcia. MOzna więc spokojnie się uzbroić i dołączyć do otwartej gry.

Tutaj ważna uwaga dla rozpoczynających

Na początku dostaje się 30 monet na dokupienie dodatkowych opcji - nie polecam jednak wydawac ich odrazu szczegolnie jesli nie chce sie nic wiecej kasy w grze wydawac - gdyż:
zebydołączyć do otwartej wersji gry - wyjść spod ochrony przed atakami ale i móc atakować innych - trzeba zdobyć golden nugget - albo za tę kasę (10 monet) albo poszukując w oazach lub kupująć na targu - co jest długotrwałe lub kosztuje dużo wewnętrznej kasy.

W razie pytań - śmiało piszcie tutaj lub w grze na sollen666

Pozdrawiam

#8 hoo

hoo
  • 373 posts

Posted 28 January 2010 - 18:33

Wyluzuj, wcale Cię nie obraziłem, po prostu dla mnie to lamerstwo tworzyć nazwę sojuszu identyczną z najsilniejszym sojuszem ''.

A porównywanie z grami na komputerze i mówienie, że to dno mija się z celem, przecież to jedyna taka gra na iphone'a, już nie biorę pod uwagę tego bubla outter empires.

Haypi QUest, ta gra jest naprawdę świetna, przyjemnie się gra, sto razy bardziej lubię tą grę niż plemiona czy kingsage.

niestety jak na razie rasa jest jedna i mniejsza jest interakcja między graczami - nie można przesyłać sobie wsparcia w formie wojska czy zboża.

Za dużo wymagasz, dla mnie gra jest idealna, wreszcie coś nowego, a nie te imitacje gier online jak gry w stylu storm8...

Co do porównania z Travianem - porównóję właśnie content gry a nie jekość gry na kompie z jakością gry na iphone.

Oo, a jak wygląda jakość Traviana na komputerze?

#9 Morri

Morri
  • 42 posts
  • SkądWrocław

Posted 30 January 2010 - 23:54

Dołączyłam i badam. Mój nick to Morrigan. Nie potrafię tylko znaleźć sojuszu. Za każdym razem po kliknięciu na Alliance List pojawia mi się kilka losowo wybranych.

#10 HERMAN_

HERMAN_
  • 2 posts

Posted 31 January 2010 - 16:28

cofnij i kliknij jeszcze raz ( refresh)

#11 sollen

sollen
  • 50 posts

Posted 01 February 2010 - 11:22

hoo pisze: Wyluzuj, wcale Cię nie obraziłem, po prostu dla mnie to lamerstwo tworzyć nazwę sojuszu identyczną z najsilniejszym sojuszem ''. Widzę po prostu że to nieporozumienie wynika niestety z twojej niewiedzy - (nadal jednak nie podoba mi sie określenie lamerstwo) Joshua na początku założył sojusz Haypi który miał 4 pozycję ale zaraz dogadał się z alphawofem żeby przekształcić nasz pierwotny sojusz w akademię The Pack Tak więc sojusz The Pack I nie jest kopią sojuszu The Pack a jego akademią. Kto gra w Traviana wie o co chodzi - zreszą akademii powstaje coraz wiecej - Olympus ma chyba 2 dodatkowo akademie. Tak jak napisałem - gra nie umywa się niestety do traviana - kto grał wie o jaki klimat mi chodzi - ma mase ograniczen - szczegolnie wkurzajace ograniczenie w ilosci miast - ale powoli powoli sie zmienia i rozwija. Mam tylko nadzieję że nie zdąży mi się znudzić zanim na dore się nie zacznie. Powtórzę jednak jeszcze raz że jest to jak na razie najlepsza gra mmoRTS na iphona bez porównania z vampires online itd. No a czat po prostu wymiata.

#12 hoo

hoo
  • 373 posts

Posted 01 February 2010 - 17:49

Widzę po prostu że to nieporozumienie wynika niestety z twojej niewiedzy - (nadal jednak nie podoba mi sie określenie lamerstwo)
Joshua na początku założył sojusz Haypi który miał 4 pozycję ale zaraz dogadał się z alphawofem żeby przekształcić nasz pierwotny sojusz w akademię The Pack
Tak więc sojusz The Pack I nie jest kopią sojuszu The Pack a jego akademią. Kto gra w Traviana wie o co chodzi - zreszą akademii powstaje coraz wiecej - Olympus ma chyba 2 dodatkowo akademie.
Tak jak napisałem - gra nie umywa się niestety do traviana - kto grał wie o jaki klimat mi chodzi - ma mase ograniczen - szczegolnie wkurzajace ograniczenie w ilosci miast - ale powoli powoli sie zmienia i rozwija. Mam tylko nadzieję że nie zdąży mi się znudzić zanim na dore się nie zacznie.
Powtórzę jednak jeszcze raz że jest to jak na razie najlepsza gra mmoRTS na iphona bez porównania z vampires online itd. No a czat po prostu wymiata.

sorry w takim razie, źle zrozumiałem.

A co do tego, że jest to najlepsze mmo(takie via-web browser) to się całkowicie zgadzam, ta gra po prostu miażdży te wszystkie buble od storm8 czy inne pseudo online, no ale widać, że ciężko pracowali bo coś ok. 1,5 roku nad tą grą, ale za to rewelacja.
Co prawda miała ostatnio problemy z serwerami, np. w niedzielę to była rzeźnia, ale nie jest tak źle, grać się da ;).

#13 rolex83

rolex83
  • 237 posts

Posted 02 February 2010 - 11:54

Fajna gierka. Przynajmniej na razie. Stosunkowo rozbudowana. Szybko się ładuje. Zobaczymy jak dalej. Właśnie wtopiłem całą armię bo chciałem przejąć oazę :wink:

#14 HERMAN_

HERMAN_
  • 2 posts

Posted 06 February 2010 - 16:29

Sollen grasz w to jeszcze? Dawno Cie nie widzialem online. Jak wam idzie? Jakie macie miejsca w rankingu? Ja mam 20 ale ciezko sie przebic do 1szej dziesiatki

#15 kalboy92

kalboy92
  • 458 posts
  • SkądKalisz

Posted 07 February 2010 - 21:09

Panowie, jak już wypełniłem wszystkie "task" to co dalej :P Rozbudowywuje to miasteczko tylko i armię... ;P Coś więcej trzeba robić? Co polecacie?

#16 Morri

Morri
  • 42 posts
  • SkądWrocław

Posted 08 February 2010 - 10:05

Może nie jestem Panem, ale pozwolę sobie odpowiedzieć. Okupuj, poluj, bij się :)

#17 sollen

sollen
  • 50 posts

Posted 08 February 2010 - 10:22

Sollen grasz w to jeszcze? Dawno Cie nie widzialem online. Jak wam idzie? Jakie macie miejsca w rankingu? Ja mam 20 ale ciezko sie przebic do 1szej dziesiatki

Hej

Oczywiście gram gram - i kręce się cały czas koło 58 pozycji w rankingu.

Generalnie idzie mi dobrze - wkurza tylko fakt ze aby awansowac trzeba wydac kase na medal berlo i jeszcze inne gowno.

Powinna być możliwość kupienia tego w grze na targu.

Jakis manual moze warto by tutaj napisac - pomysle o tym i postaram sie cos wpisac kiedys wieczorkiem - podstawowa strategia itp.

Serdecznie pozdrawiam
sollen - w grze sollen666

#18 maxee

maxee
  • 6 posts

Posted 10 February 2010 - 00:37

a jak to jest z szybkością gry ? coś jak travian speed czy raczej zwykły serwer ? pozdr maxee

#19 sollen

sollen
  • 50 posts

Posted 10 February 2010 - 15:10

Travian speed to hardkor Tutaj luzik szczególnie że niestety ale gra traci na dynamice z czasem - za mało graczy i mało agresji. No i poza tym nie można niszczyc przeciwnika. Tak jak już wcześniej mówiłem - gra jest świetna ale to nie jest Travian i chyba jednak przez www ale zaczne grac w Traviana. Jakoś bardziej się do niego przywiązałem i przynajmniej powodował jakiś dreszczyk - tutaj niestety ale czegoś takiego brak. Nadal podkreślam najlepsze mmo na iphone.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users