Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

VLC - problem z napisami.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 16:45

Witam

Od jakiegoś czasu mam spory problem z napisami w VLC.. otóż przez pierwsze 2-3min są one wyświetlane w porządku, natomiast potem dzieje się mniej więcej coś takiego: Dołączona grafika

Czy ktoś wie czym jest to spowodowane? Próbowałem zamienić napisy z .txt->.srt i nie pomogło.. Reinstalka VLC też nie. co to może być? :???:

#2 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 17:37

Miałem to samo jakiś czas temu, jaką wersję dokładnie masz VLC? Ja wróciłem do jakiejś starszej wtedy bo z nową się właśnie tak napisy wywalały. Ale to było jakiś czas temu. Teraz mam 1.0.3 Goldeneye (Intel 32bit) i wszystko działa dobrze. Pamiętam że to było po przesiadce na Snow Leoparda wtedy, ale jaką miałem wtedy wersję i na jaką zmieniłem to nie pamiętam. Ale problem był dokładnie taki jak opisałeś.

#3 OdigoPL

OdigoPL
  • 21 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 17:55

Problem już kilka razy wałkowany. Wystarczy najnowszy VLC + wywalenie starych ustawień skryptem który jest dołączony do pakietu VLC (z obrazem DMG).

#4 maciejtca

maciejtca
  • 596 postów
  • SkądTrzebnica, Poland

Napisano 20 stycznia 2010 - 17:56

blad VLC, jedyna wersja (przynajmniej u mnie) dzialajaca to wlasnie 1.0.3

#5 jasi0

jasi0
  • 625 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 23:05

pomogło, bardzo dziękuję, temat do usunięcia. :)

#6 Grzela

Grzela
  • 950 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 20 stycznia 2010 - 23:18

Może nie do usunięcia a do zamknięcia.:)

#7 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 13:06

Szanowana Społeczność Myapple ! ;) Mam problem z VLC i napisami, napisy owszem chodzą, znaczki koloryzujące typu {C:$aaccff} tez przeboleje ALE czemu jak przez jakiś czas w filmie nie ma dialogów to ostania linijka się zawiesza i tkwi tam aż do następnej kwestii. Proszę o rady i fajnie by było żebym nie musiał zmieniać VLC na inny program bo VLC jest fajny szybki...

#8 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 listopada 2010 - 13:14

zdaje się że to przez same napisy. w jakim formacie są zapisane. niektóre mają tylko 'czas' wyświetlenia napisów zapisany, a ale nie mają zapisane kiedy mają je 'zdjąć'. niektóre odtwarzacze w takim przypadku z automatu po jakimś określonym czasie je zdejmują - może w VLC też jest taka opcja?

#9 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 07 listopada 2010 - 13:23

napisy mam standardowe z Qnapi (txt), opcji w VLC nie mogę/umiem znaleść edit: dobra pomógł restart ustawień w preferencjach, proste ale bujałem sie z tymi napisami kilka miesięcy hehe

#10 Roberto

Roberto
  • 13 752 postów
  • SkądWrocław

Napisano 07 listopada 2010 - 13:26

http://leksykot.top....ubtitle-formats
.txt to naprawdę mało

#11 Heniutek

Heniutek
  • 423 postów
Napisano 07 listopada 2010 - 18:08

Przepraszam, że dołączam się do wątku ale temat idealnie pasuje. W VLC do Windows mam ustawione, że napisy są wyświetlane na szarym prostokątnym tle. Załatwia to problem białych napisów na jasnych partiach filmu. Pod OSX nie mogę uzyskać tego efektu:-( Ustawienie "Font effect" na "background" nic nie daje. Wersja 1.1.3 Ktoś z Was ma to działające? Pozdrawiam, Tomek

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych