Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Swapper - The Rolling Ball Machine (+konkurs)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
32 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 11:50

[newshuge]http://farm3.static.flickr.com/2766/4289660657_7710a51c97_o.jpg[/newshuge]
Nie wiem jak Was, ale mnie zawsze ciekawiły przeróżne mechanizmy, odwieczne pytanie stawiane przeze mnie to: "Jak to działa?". Trzeba przyznać, że pracująca maszyna ma w sobie coś fascynującego, na pracę zegarka, który dostałem od dziadka mógłbym patrzeć godzinami. Wygląda na to, że podobne odczucia bliskie są Pawłowi Jaroszowi(The Oak Team), twórcy gry Swapper - The Rolling Ball Machine.

Swapper to gra zręcznościowo-logiczna, która sprawdzi Wasz refleks i szybkość podejmowania decyzji. Sama idea rozgrywki jest dość prosta - polega na pozbyciu się kolorowych kulek, które trafiają do naszego mechanizmu. Trzeba je tak ułożyć, by w jednym z sześciu obrotowych trybów znalazły się kulki tylko jednego koloru. Dodatkowo sprawę komplikują/ułatwiają kule specjalne, z których dodatkowymi możliwościami przyjdzie się nam zapoznać w trakcie dalszej rozgrywki. Przyznam, że trudno to wszystko opisać, więc zapraszam do obejrzenia filmu poniżej:

Pierwszą rzeczą, która rzuca się w oczy jest oczywiście grafika. Tu należą się wielkie brawa twórcy - oddał prawdziwy klimat mechanizmów, np. ze starych zegarków. Grafika jest piękna i dopracowana w najmniejszych detalach. Podobnie jest z animacją - płynną i nie pozostawiającą nic do życzenia. Na tym tle trochę gorzej wypada kwestia udźwiękowienia, efekty dźwiękowe są dobrze dobrane, ale już muzyka wydaję się nie pasować do reszty. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie by ją po prostu wyłączyć.

Dołączona grafika

Gra jest trudna, trzeba to od razu zaznaczyć. O ile z początku można dać sobie jeszcze radę, to już z ostatnimi poziomami poradzić sobie mogą tylko jednostki wybitne. Dlatego jeżeli lubisz wyzwania a do tego jeszcze wszelkiego rodzaju mechanizmy - ta gra jest właśnie dla Ciebie.

Dołączona grafika

Swapper - The Rolling Ball Machine kosztuje 0,99$ i znajdziemy ją tutaj: iTunes Store
Oprócz tego można pobrać darmową wersję Lite i sprawdzić, czy jesteśmy w stanie podołać wyzwaniom z gry: iTunes Store
oak team

Uwaga! Autor specjalnie przeznaczył dla czytelników MyApple 7 kodów promocyjnych umożliwiających darmowe ściągnięcie pełnej wersji gry z US App Store. Dostanie je pierwszych 7 osób, które opublikują ciekawe komentarze w tym wątku.
Update: konkurs zakończony

[newsindexhuge]http://farm5.static.flickr.com/4058/4290404178_b2e5bb3287_o.jpg[/newsindexhuge]
[newsindexsmall]http://farm5.static.flickr.com/4021/4289660819_5daae3e88f_o.png[/newsindexsmall]

#2 kozjar

kozjar
  • 24 postów
  • Skąd3City

Napisano 20 stycznia 2010 - 14:05

:: Hmmm, koncepcja i wykonanie zasługuje na duże WOW! Tak na prawdę to stylizacja i sama grafika również :) Co prawda, mi osobiście widziała by się bardziej steampunk'owa odsłona. Taki gust. Może się doczekam, kto wie? ;) Jeszcze raz brawa, za fajne rzeczy nalezą się oklaski. pozdr. kozjar.

#3 Ancinek

Ancinek
  • 10 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 14:08

Logiczna gra z mechanizmami - coś w sam raz dla mnie. Pogramy - zobaczymy, czy to takie trudne ;)

#4 QDS

QDS
  • 45 postów
  • SkądPoznań

Napisano 20 stycznia 2010 - 14:09

Fajna koncepcja, przypomina mi pierwszą grę na 386... nie pamiętam jak się*nazywała, ale też*było dużo zębatek i była wyzwaniem logicznym :-) Bardzo bym się cieszył z kodzika - lubię wyzwania logiczne, a tym bardziej jeśli twórcą jest nasz rodak.

#5 msh

msh
  • 195 postów
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Napisano 20 stycznia 2010 - 14:09

hurrra! Logiczne gry to jest to

#6 iGor S.-8e6949e8a8

iGor S.-8e6949e8a8
  • 675 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 14:13

Brrrr... Trudne to :D Ale grafika extra :) Chociaż dzięki temu że szybko się nie znudzi :)

Aha, i nie chcę kodu - nie mam iPhona, ale cieszę się z tego, że chociaż raz udało mi się mieć szansę na kod :)

Trrrrrrudne i szybkie!

#7 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 20 stycznia 2010 - 14:16

Ciekawie wygląda ; )
Widać, że gierka dopracowana, co mi się bardzo podoba w tego typu grach !
Tak jak napisałeś dawxxx666 grafika na tych ss, wygląda bardzo ładnie.

Pozdrawiam.

#8 Jakub Nowaczyk

Jakub Nowaczyk

JSNspec

• 1 376 postów
  • SkądPoznań, PL

Napisano 20 stycznia 2010 - 14:18

Ładna grafika, ciekawy gameplay - chętnie bym w to zagrał! :)

#9 pawelkubasiak

pawelkubasiak
  • 9 postów
  • SkądJaworzno

Grafika faktycznie rewelacyjna, polecam wszystkim - miałem przyjemność zagrać w wersję darmową i z miłą chęcią zagram w pełną :).

#10 Blutut

Blutut
  • 207 postów

Gra wygląda naprawdę ciekawie, dobrze ze nie jest strasznie rozbudowana, taka grafika na iPhone to porażka! Gra z wyzwaniem, coś jak "Finger psychics". Lubię takie, chciałbym aby dołączyła do mojej kolekcji. I klimat ciekawy, bo trochę w starodawnym stylu :D.

#11 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 14:20

Gra wygląda na ciekawą - przemawiają do mnie grafika i kolory - zachęcają do zakupu tej gierki. Generalnie uwielbiam tego typu gry. Kojarzy mi się trochę z Montezumą. Chętnie wejdę w posiadanie tej aplikacji bo jest jedną z tych, które mnie zainteresowały. Duży plus za grafikę i za szczegóły ...

#12 jappko

jappko
  • 31 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 14:20

Na pierwszy rzut oka wyglądało to jak magazynki w rewolwerze, do tego westernowa oprawa i dźwięk obrotowych tarcz ;) Myślałem, że jeżeli chodzi o kompletowanie kolorowych kulek było już wszystko.. miłe zaskoczenie :) Wygląda na kawał dopracowanej roboty, ale wygląda na to, że do dyspozycji graczy pozostaje tylko jeden tryb?Jeżeli mogę coś zasugerować, to przydałby się jakiś inny tryb, jak w większych produkcjach ze stajni EA czy Gameloftu np. endless run, czy coś z jakimiś udziwnieniami. Nie mogę się doczekać aż wpadnie w moje ręce... chociaż nie wiem czy nie lepiej poczekać na zakończenie sesji :P

#13 Andrew_j

Andrew_j
  • 64 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 14:22

gra wygląda bardzo ciekawie - jednak nie dla mnie :) ale moja żona pewnie bardzo by się ucieszyła z nowej gry logicznej które bardzo lubi (i ciągle rozładowuje mi telefon grając).

#14 Dawid Szypulski

Dawid Szypulski

• 5 535 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 14:23

Kody zostały już rozdane, przykro nam, że nie możemy nagrodzić każdej osoby z ciekawym komentarzem. Miłego grania!

#15 DudusCSE

DudusCSE
  • 2 899 postów
  • Skądz Polski

Napisano 20 stycznia 2010 - 14:26

Dzięki za kod ; ) - działa
Z wieczorka jak dorwę nie mojego iPhone coś na pewno napiszę ; )

#16 GGrzebyk

GGrzebyk
  • 87 postów
  • SkądZielona Góra, PL

Napisano 20 stycznia 2010 - 16:18

Wersja lite mnie zaciekawiła. :) Ściągnę sobie pełną, w końcu 0,99$ to niedużo.

#17 Ancinek

Ancinek
  • 10 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 16:26

A ja z chęcią oddam komuś mój kod - co ma się marnować :) Niestety chyba nie jestem zarejestrowany w US Store [włąsciwie - moja mama] więc kod mi się na nic nie przyda :)

#18 Regus

Regus
  • 268 postów
  • SkądSosnowiec

Napisano 20 stycznia 2010 - 16:32

To ja poproszę :)

#19 Tomasz Idzi

Tomasz Idzi
  • 119 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 20 stycznia 2010 - 17:24

Właśnie zakupiłem grę, bardzo ładna oprawa graficzna, świetna grywalność, wszystko działa płynnie. Polecam!

#20 yacenty84

yacenty84
  • 2 postów
  • SkądLoughborough, UK

Napisano 20 stycznia 2010 - 18:34

Gra wygląda naprawdę porządnie. Praktycznie identyczna gra była wydana przed laty jeszcze na Amidze, bodajże "Logical" się to zwało, ale dobrych gier zręcznościowych nigdy za wiele.

#21 Krzema

Krzema
  • 190 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 20 stycznia 2010 - 18:37

Właśnie próbuję ściągnąć Lite'a i jakoś niechętnie daje radę... Za pierwszym razem napisało mi, że nie można dokonać zakupu, a za każdą ponowną próbą wiesza się po tapnięciu na "INSTALL"... Tak poza tym - bardzo ciekawy pomysł, a co ważne - niezgapiony (przynajmniej ja się z takim czymś nie spotkałem). Oczywiście jest pełno gier, gdzie trzeba kompletować kuleczki w jednym kolorze, ale ta ma w sobie dużo oryginalności.

#22 Leonard

Leonard
  • 1 193 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 20:57

Gra wygląda naprawdę porządnie. Praktycznie identyczna gra była wydana przed laty jeszcze na Amidze, bodajże "Logical" się to zwało, ale dobrych gier zręcznościowych nigdy za wiele.

Heh a myślałem że tylko ja to pamiętam :)
Dokładnie Logical !
Z tym że ja grałem w to na Win 3.1 bodajże (musiała być wersja na pecety bo ja nie miałem amigi, a grałem w to godzinami ;) )
Pamiętam, że gra była niesamowicie wciągająca :)

[ATTACH]5298[/ATTACH]
[ATTACH]5299[/ATTACH]
[ATTACH]5300[/ATTACH]

Pozdrawiam.

#23 bboyMarcus

bboyMarcus
  • 258 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 22:00

Lubie takie gry ;]

#24 Graziano

Graziano
  • 18 postów

Napisano 20 stycznia 2010 - 22:58

Heh a myślałem że tylko ja to pamiętam :)
Dokładnie Logical !
Z tym że ja grałem w to na Win 3.1 bodajże (musiała być wersja na pecety bo ja nie miałem amigi, a grałem w to godzinami ;) )
Pamiętam, że gra była niesamowicie wciągająca :)

Musiała być wersja na PC bo też się w nią zagrywałem godzinami pod windą... Łezka się*w oku kręci..

Wydanie na iPhone - grafika miodna. Jutro przemęczę kolegę biureczko obok i stestujemy :D.

#25 msh

msh
  • 195 postów
  • SkądOstrów Wlkp/Dublin

Napisano 20 stycznia 2010 - 23:05

Widze, ze moj komentarz nie byl wystarczajaco ciekawy na wylosowanie kodu :( Dobrze ze reszta komentarzy sie nie powtarza :) Ocena subiektywna moderatorow jest jak tak gra ...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych